Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

yo9dl

Membru activ
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 core_reputation_level_3

About yo9dl

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Turnu Magurele

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ajunge ardeleanul in gara si intreaba la informatii: - O plecat trinu’ de Cluj? - Da. - De cand? - De 3 minute. - No, n-am intarziat mult!
 2. Se poate transpune grafic rezultatul acestei metode de masurare inedite? Unitatile de masura si culorile le stabiliti dvs., la libera alegere, lasati cititorilor libertatea sa dezlege misterul celor ce vreti sa ziceti. Sa nu ne certati daca nu intelegem, bazati-va pe rabdarea noastra si continuati sa explicati. Din acest moment devenim curiosi.
 3. Statii interesante lucrate remote in ultima saptamana, in intervalul orar 15-19 UTC:T6AA, ZL/HG0R, YJ0RRC, HS0ZOM, VR2XAN, A61Q, toate in CW. Conditii de lucru TS590s, 4 antene verticale fazate (home made), 100 m coaxial CNT400 (pierderi masurate la 7 MHz 1,3 dB). 100 W din transceiver, estimat 60-65 W in antena. Conditii bune de propagare, ceva QSB, semnale reale 569-589. Pe antena Inv.V (varful la 12 m) statiile respective nici nu se simteau.
 4. N-am stiut asta. O diferenta am sesizat totusi, am marcat-o pe poza, probabil este lipsita de importanta. Acum la fisierul descarcat direct pot da comanda executa si nu mai apare eroarea din postarea anterioara, dar tot nu se conecteaza aplicatia. Pentru mine, acum, important este faptul ca totul este functional. Ramane sa mai studiez pentru ca vreau sa mai agat si alte aplicatii in RPi (termometru si o placa cu relee).
 5. S-a rezolvat cu fisierul trimis de cirip. Multumesc amandurora pentru efort si intelegere. Dar… Am mers si pe ideea sugerata de Liviu si am descarcat direct in linux fisierul si l-am salvat cu text editor din accesorii. Apoi am facut pasii care se vad in poza. Nu pricep in ruptul capului de ce nu merge. Am incercat apoi sa-l rulez in terminal, nici asa nu vrea. Am comparat cele doua fisiere si nu vad nici o diferenta. Mai sap, poate ma prind in cele din urma. Am instalat si notepad++ si am vazut cum se face conversia. Oricum aplicatia este functionala, am mai invata cate ceva, macar la nivel intuitiv, asa ca multumesc inca odata. P.S. Viorel voi testa si sugestiile tale, multumesc.
 6. Da, am citit primul tau post, dar asteptam niste raspunsuri punctuale la problemele ridicate de mine, dar n’a fost sa fie. Am deschis fisierul cu text editor, dar nu ma prind cum pot sa-l salvez in format unix. Cat despre link ul la care faci trimitere, cu parere de rau, nu exista. Sa-ti povestesc cum am procedat daca nu a fost clar pana acum. Am copiat scriptul de pe acest site https://iw7dmh.jimdo.com/utilities-for-remote-operations/sw-keyer-for-remote-operations/ Am deschis un text document, l-am salvat cu terminatia .sh si apoi l-am trimis catre RPi prin email. A urmat clic dreapta pe fisier (swkey.sh) >> Proprietati >> Drepturi >> am selectat drepturile de acces pentru oricine din cele trei disponibile (vizualizare continut, editare continut si executare) Am facut apoi demersurile descrise in posturile anterioare. Imi trebuie ceva timp sa asimilez sfaturile date, dar nici asa nu sunt sigur de reusita. Sunt de acord ca este foarte greu sa te adaptezi nivelului unui incepator veritabil, dar tonul certaret nu are ce cauta pe un forum. Desigur, nimeni nu este obligat sa raspunda dilemelor mele asa ca sunt recunoscator celor care o fac. Inainte de postare am accesat tot felul de site uri legate de subiect, dar, dupa cum se vede, n-am priceput mare lucru. Foarte probabil, ca nivel de intelegere la acest capitol, nu sunt departe de cei carora trebuie sa li se spuna sa apase tasta enter dupa anumite operatiuni. Daca nici asa nu merge, imi recunosc limitele si asta e.
 7. Ok, multumesc pentru postari. Probabil ca nu v-ati prins ca nu prea am habar despre chestiuni de genul “Eroarea e "bad interpreter"!” sau “Rezolvarea am dat-o mai sus vreo 3 posturi” sau “D-aia am spus "alternativa"... E un fel de pasareasca, dar nu aveti nici o vina. Culmea este ca problema a aparut cand am trecut de la W7 la W10. Multumesc tuturor pentru efort, dar sunt depasit de situatie, voi cauta o…”alternativa”!
 8. Am facut o poza a rezultatului comenzii de mai sus (ls)
 9. Da, scriptul este pe desktop ul RPi. Am dat comenzile recomandate si imi apare [email protected]:~/Desktop $ cd Desktop bash: cd: Desktop: No such file or directory [email protected]:~/Desktop $ [email protected]:~/Desktop $ ./swkey.sh bash: ./swkey.sh: /bin/bash^M: bad interpreter: No such file or directory [email protected]:~/Desktop $ Accesul la RPi este asigurat de VNC Viewer. Exista o explicatie a faptului ca nu pot face printscreen?
 10. Imi cer scuze, dar nu inteleg expresia "este posibil sa nu fii in locul in care e scriptul" Am dat comanda ls si se afiseaza [email protected]:~ $ ls Desktop Downloads Music Pictures python_games Templates Documents MagPi oldconffiles Public swkey Videos [email protected]:~ $ Nu inteleg de ce nu pot face printscreen. Multumesc pentru interventie.
 11. Va solicit ajutorul pentru instalarea unui script in RPi 3 B+. Pana acum am procedat astfel: Clic dreapta pe fisier (swkey.sh) >> Proprietati >> Drepturi >> am selectat drepturile de acces din cele trei disponibile (vizualizare continut, editare continut si executare) Am deschis terminalul si am incercat mai multe comenzi bash swkey.sh sh swkey.sh #apt-get install swkey.sh chmod +x swkey.sh ./ swkey.sh Indiferent ce comenzi incerc imi apare No such file or directory Am mai incercat dublu click pe fisier si apoi Executa, dar apare o caseta cu Eroare/ Nu s-a putut executa procesul “/home/pi/Desktop/swkey.sh”(No such file or directory) Precizez ca acelasi script functioneaza perfect pe un alt RPi 3 B+ Multumesc anticipat pentru orice idee care mi-ar fi de folos.
 12. Cumpar penseta ER11 (3 mm) si mandrina ER11 pentru ax de 8 mm.
 13. Pentru izolarea imbinarilor folosesc urmatoarea metoda: 1) cateva straturi generoase cu banda de teflon; 2) un strat cu banda din cauciuc special; 3) cateva straturi cu banda izolatoare de calitate (3M SCOTCH-SUPER-88). Pasul 2 poate fi omis daca izolarea se face pentru o perioada mai redusa. Banda de cauciuc si adezivul benzii izolatoare sunt foarte greu de indepartat la nevoie de aceea se aplica stratul din teflon.
 14. Autorul articolului este din Timisoara si este un profesionist desavarsit https://tehnic.frr.org.ro/?p=2337 Poate un pic off topic, dar iata cam ce se poate intampla cu cablul nostru https://dh1tw.de/can-i-still-use-oxidized-coax-cable/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.