Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Barbu Paul

Membru activ
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 core_reputation_level_4

About Barbu Paul

 • Rank
  Mesterica

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Buzau

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eram copil când ma jucam cu casa de marcat nu imi amintesc daca scotea Y si Z, la ce era folosita tasta "romb 1" nu imi amintesc, dar contorul era indexorul pentru numarul de bon, cheile erau utilizate pentru anularea bonurilor si introducerea valorilor fixe pentru taxe (daca inainte de validare era apasata numai tasta *1 se adauga valoarea fixa preprogramata), nu stia sa calculeze TVA, dar se putea introduce o taxa cu valoare fixa (pe bon aparea "*" astfel se facea diferenta intre pretul unui produs si o taxa) .
 2. Tasta "romb" era pentru subtotal, se utiliza in momentul in care clientul dorea sa stie un cost partial ("cam cat ma costa pana acum doamna") , tasta C era folosita când se gresea un pret si nu apuca sa valideze valoarea introdusa, practic elibera tastele apasate, tasta *1 se folosea pentru taxe si opera dupa totalul produselor (taxa pentru circulatia marfurilor, etc.).
 3. Daca privesti graficele de mai sus ai sa constati ca relatiile mai au o problema.
 4. Matematic nu se intampla asa deoarece este o problema cu ln(0).
 5. Ok, acum are sens acel logaritm natural.
 6. Sa intelegem ca in baza tranzistorului T1 este un condensator ?
 7. Cred ca este un FA1A50N de la Fuji Electric. Cu stima Barbu Paul
 8. Eu initial am inteles altceva, mar123 dorea un montaj la care in intrare se aplica un semnal sinusoidal redresat sau unul sinusoidal pozitiv ( in ambele cazuri exista o componenta contiunua de 0,7V ), daca iesirile au un domeniu strict pozitiv de vartiatie de la 0,7Vpp la 10Vpp , iar variatia semnalului de intrare este aceeasi, atunci in momentul in care la intrare am 0,7 Vpp, una din iesiri va fi in 0,7Vpp iar cealalta iesire va fi in 10Vpp, daca la intrare se aplica un semnal de 10Vpp atunci iesirea care a fost in 0,7Vpp va ajunge la 10Vpp iar cealalta care era la 10Vpp va ajunge la 0,7Vpp, cele de mai sus reprezinta doar un exemplu in care am exemplificat doar capetele de domeniu, bineinteles ca montajul trebuie sa functioneze liniar pe intreg domeniul semnalului de intrare, acum vad ca s-a razgandit si doreste o schema de pozitioner.
 9. Asa cum am mentionat in subiect sunt interesat de 2 buc. numarator decadic SN74S196 sau echivalent. Cu stima Barbu Paul
 10. Lx nu nu se modifica cu frecventa, daca se modifica frecventa se va modifica si impedanta Z, astfel Lx va fi constanta.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.