Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Barbu Paul

Membru Activ
 • Posts

  268
 • Joined

 • Last visited

Profile Fields

 • Location
  Buzau

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Barbu Paul's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Masoara tensiunea continua de la bornele condensatoarelor de filtrare in gol si in sarcina, (cu bornele de iesire in scurt si curentul reglat la aproximativ 50A) ca sa scoti din discutie condensatoarele si circuitul de pornire.
 2. Parca combustibilul pentru vapoare era o pacura (reziduri de la distilarea sub vid si catalitica) cu un continut de sulf mai mic de 0,5 %.
 3. Da ia uite cum a inseriat el sursele V1 si V2 in simulare. Lasa divizorul asa cum este ca nu de acolo este problema.
 4. Schema nu am, asa cum va sugereaza mai sus domnul "dumitrumy" am procedat si eu (am cautat cu google).
 5. C705 este condensatorul de recuperare, in principiu este bine sa il inlocuiti deoarece de la bornele lui se alimenteaza blocul de baleiaj vertical.
 6. Surubul a atins pinul 9 al modulului de baleaj vertical, eu cred ca doar rezistenta R322 s-a ars (pinul 9 este bara de 24 VDC care alimenteaza modulul).
 7. Modulul de baleaj vertical se alimenteaza din "tensiunea recuperata" valoarea rezistentei R322 din ce imi amintesc era 18/22/27/33 ohmi, totusi rezistenta in cauza era de 1W.
 8. Ai nevoie doar de un singur contact conectat la terminalul X1 si GND (comun), cand contactul este inchis motorul va porni, la deschiderea contactului motorul se va opri (asa cum este configurat din fabrica invertorul, terminalul X1 este pentru pornire in sens direct iar terminalul X2 pentru pornire in sens invers ). Atunci cand alimentarea invertorului se opreste accidental si invertorul este in regim "RUN" , invertorul va opri motorul si se va bloca in regim de protectie, pornirea motorului se va realiza doar dupa "Reset" (asta in cazul in care functia "autorest" nu este activata).
 9. Ai nevoie de un buton sau cheie de comanda cu doua pozitii fixe (nu cu revenire). Vezi urmatorul model XB5AD21
 10. Curios lucru, Odessa a fost infiintat de o nemtoaica (Tarina Ecaterina a ll-a), numele vine din limba greaca si este actualmente locuita de rusi si ucrainieni in mare parte, populatia initiala era un amestec de etnii (armeni, bulgari, greci, francezi, italieni, rusi, ucrainieni, etc.)
 11. Vasele de fierbere ( cazan inox militar / marmita ) erau incalzite cu abur de joasa presiune, compartimentul de fierbere avea capac cu garnitura dar fara dispozitive de strangere / zavorare (etansarea o realiza greutatea capacului), practic nu functiona sub presiune, cele mai noi aveau supapa de siguranta dar era montata pe conducta aburului de incalzire, am vazut la un moment dat unele prin spitale care avea sudat pe capac un stut de evacuare a vaporilor.
 12. Codul penal defineste la "Art. 238" Abuzul de incredere.
 13. Nu pare a fi cablu RV-K, la tipul asta de cablu conductoarele au izolatie de "XLPE" (cross-linked polyethylene) si au un aspect lucios, nu mat ca in imagini.
 14. Schemele desenate de mana sunt gresite.
 15. S-a schimbat echipamentul la volei feminin, s-a trecut de la sort la chilot ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines