Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

danieltnokia2000

Membru activ
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 core_reputation_level_3

About danieltnokia2000

 • Rank
  Daniel
 • Birthday 04/27/1983

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Milisau/Suceava

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Salutare. Schimb universal de 160 cu 3 bari in stare buna cu unul de 125 cu 3 sau 4 bacuri. Il dau ca nu imi mai foloseste la nimic deoarece mai am unul identic.
 2. Am facut testul cu comparatorul pe spindle. Diferenta 5 sutimi. Am bagat in spate 4 foi de staniol si este sub o sutime abaterea. Indata fac niste teste sa vad in prantica ce se intampla. Oare poate sa ramana asa sau.... Sabar obligatoriu. edit 1: Am facut teste si s-a imbunatatit dar tot mai avea denivelare. Am mai bagat inca 5 bucati si acum denivelarea este cam tot asa ca fara cele 5 doar invers. Deci o sa socot 2 si mai revin cu rezultatul. Sper sa fie bine pana la urma. edit 2: Am scos 2 fasii de staniol si am facut un plan si a iesit perfect. Deocamdata o las asa si vedem daca se decalibreaza. Nu avem telefonul insa maine fac o poza sa vedeti cam ce a iesit.
 3. Astazi cand incercam sa fac un plan am observat ca intre 2 treceri alaturate exista o denivelare nu doar vizuala ci se simte cu mana. Cred ca axa z nu este verticala. Am pus o placa de control pe x,y ca in poze si am mers cu comparatorul si este abatere sub o sutime. Deci ok. Se mai vede in poze si imbinarea de pe axa z pe unde as putea umbla cumva sa reglez verticalitatea. Inca nu am apucat sa fac un test cu comparatorul montat in locul frezei si sa-l rotesc sa vad ce abatere am. Cred ca maine o sa testez. Intrebarea ar fi cum sa corectez? Axa z are doua imbinari (una sus si una jos) de unde cumva trebuie sa fac corectia...
 4. Nu e asa usor cu service-ul cum ... poate pare. Eu merg pe ideea ca calitatea este pe primul loc, iar pretul o sa vina de la sine. Insa asta e alta discutie. Revenind la intrebarea initiala care era daca este vreo fomula mai simpla intre diametrul sculei care aschiaza si turatie.... Si chiar avans.... Probabil este dar as vrea ceva simplu ca nu fac piese de avioane....
 5. Freza am luat-o pt mine. Eu am service auto, dar imi plac prelucrarile si mai construiesc cate ceva. Am facut un cnc si l-am vandut pt ca nu mai era ce doream eu. Freza este wema de prin belgia in stare excelenta. Nu prea s-a lucrat cu ea dupa cum arata. Ce am de gand sa fac cu ea? Habar n-am! Orice o sa am nevoie. Poate o sa mai fac un cnc. Freza ramane manuala si nu cnc. Ps: am pus o poza si cu strungul pe care il am. Asa ca idee!
 6. Pai motorul de frezare cel din poza de mai sus merge normal trifazic direct la retea. Turatiile pe care le-am scris le obtin din fulii 3 la numar. Turatiile alea se obtin la capul de frezare. Cel de avansuri care merge pe vfd este rece si oricum il folosesc la 50hz ca am cutie si fac de acolo viteza de avans.
 7. Merge super fain freza cu vfd. Totusi motorul de la frezare parca se cam incalzeste. Nu exagerat! Cum calculati turatia frezei? Sa zicem la un fier cu zburator cu diametru de 15. Asta ca exemplu ca sa ma prind.
 8. Aha. Am vreo 3 pompier din astea. Folosesc și la strung și în service. Nu mi-a venit în minte. Credeam că vaselina se pune. Ms!
 9. Pana la urma am comandat un vfd. Cred ca e cea mai neinvaziva rezolvare. Acum mai am o intrebare, Freza are multe gresoare ca in poze. Cum folosesc aceste gresoare ca nu am mai vazut si nici nu am un astfel de cap la gresorul meu.
 10. Am cautat un motor si nu am gasit cu flansa de 160 si ax de 14 si cu 2 viteze. Cred ca iau un vfd. Ma uitam la asta: https://www.ebay.co.uk/itm/ECO-Single-Phase-input-to-220V-3-Phase-Output-Frequency-Converter-VFD-VSD-0-75kw/332708349641?epid=4025428079&hash=item4d76f686c9:g:CZUAAOSwHLNZWf0P oare e ceva de capul lui?
 11. Am vb cu 2 bobinatori si mi-au spus sa imi caut alt motor.
 12. Știu unul și merg sa vorbesc sa vedem ce spune. Ms!
 13. Îmi rămân 2 variante. 1. Găsesc un traf sau poate îmi face cineva unul. 2 cumpăr un vfd. Sa schimb motorul este mai complicat. Dacă știți pe cineva care poate face un traf din acesta aș merge pe varianta asta pt că-i ușor de pus și vor merge comenzile electrice din dotare.
 14. Nu stiucum sa rezolv problema.Daca cineva poate sa ma ajute cu piesa/piesel contra cost atunci e ok.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.