Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

yo9gcc

Membru activ
 • Posts

  517
 • Joined

 • Last visited

About yo9gcc

 • Birthday 08/10/1970

Profile Fields

 • Location
  BUZAU

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yo9gcc's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Dedicated
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

 1. Eu sunt vaccinat din ianuarie,cred că nu ați avut pe nimeni din familie cu covid în stare gravă de nu credeți. Sunt persoane care au o formă ușoară dar sunt și persoane care fara tratament nu scapă. Eu am avut anul trecut, nu am fost in spital, nu am avut afectați plămânii dar numai eu știu cum a fost. Vreo două zile chiar fără miros, verificam la sticla de acetona și nu simțeam nimic, după vreo săptămână de tratament am inceput să mă simt mai bine, dar vreo trei luni oboseam, și transpiram de credeam că nu este adevărat. Socrul meu a fost internat în spital covid cu tratament destul de puternic, el a spus că a fost tratat destul de bine, intra la el doar când avea tratament sau vizita doctorului și alte informații le dădea prin telefon direct cu medicul. Cred că nu cunoașteți cam in ce condiții lucrezi cu costumul acela pe tine și cu frica. Soția lucrează în domeniul medical mai precis farmacie conoaste foarte multe cazuri de covid unele destul de grave altele mai ușor plus multe care se testează acasă sunt pozitiv dar nu vor să ajungă la spital. Până și medicul meu de familie acum este in stare gravă la București, intubata, fara a vorbii, destul de grav, nu a fost vaccinata fiindcă avea o boala autoimuna. Nu vreau sa influențez pe nimeni sa se vaccineze fiecare face ce gândește cel mai bine pentru el. Dar corect ar fi că cei care nu cred să facă voluntariat la spital, sa le dea tratament la bolnavi sa ii schimbe, și fără mască și costum de protecție fiindcă virusul nu există după cum spu ei. Și aici chiar îi dau dreptate lui @Liviu.Mihaiu topicul o sa o ia pe arătură cu dezinformările.
 2. Eu am desfacut presostatul din corpul pompei si am gasit orificiul din capul filetului aproape obturat, efectiv apa nu mai intra in corpul presostatului. Prima data trebuie vazut daca ajunge presiunea apei la valoare corecta din cartea tehnica, parca vreo 3 atm, daca ajunge si chiar depaseste valoarea respectiva este dint presostat, daca nu ajunge sigur este din pompa, posibil uzura corpului de plastic din interiorul pompei din cauza nisipului din apa(eu nu aveam filtru). Pana m-am racordat la reteaua de apa din comuna (s-a miscat cam greu primaria cu reteaua de apa) cred ca am cumparat 4 hidrofoare, uzura pompa, ars motor din cauza lipsei apei.
 3. Ce se vede in poza este tinci făcut din nisip cernut in amestec cu ciment și var probabil, la decorativa apare un anumit model, scoarță de copac... totul în funcție de cum dai cu gletiera de plastic, daca freci doar sus- jos apare scoarță de copac, daca dai circular este alt model...nu știu cum se cheamă, totul depinde și de granulația tencuieli decorative. De dat, cam greu daca nu ai mai dat, se dă mai bine in perioada asta când este mai răcoare și nu bate direct razele soarelui pe tencuiala....nu mai poți da cu gletiera, devine brânzoasă, se întărește. De preferat este să fie destul de drept peretele, nu rentează sa dai tencuiala decorativa mai groasă sa poți acoperii anumite denivelări, preț mare și nu iese nici bine. De preferat se spala pereții, se repara cu tinci unde este nevoie - se dă destul de usor- apoi cu amorsa, amorsa la culoarea tencuieli decorative și apoi dat cu tencuiala decorativa. Daca sunt suprafețe mari de dat trebuie mai multe persoane, una da tencuiala cu gletiera iar în urma altul freacă sus -jos sau cum vrei modelul. Când ai început un perete de dat trebuie sa termini totul, fiindcă se cunoaște unde întrerupi și apoi începi mai târziu.
 4. La Digi erau receivere cu doua cartele și două ieșiri, telecomanda separata pentru fiecare tv. Am avut eu și la preț era identic cu cel cu o cartela. Mergi și întreabă poate mai au în oferta lor.
 5. Așa. Este și la Logan,cablu la clapeta și motorașul doar la relanti. Interesant cum se poate testa mpp, după cum cunosc eu defectele majore la el sunt blocarea pistonasului sau depuneri pe capul pistonului. Am avut și eu probleme cu el și rezolvarea a fost doar curățarea capului și a locașului din corpul clapetei, și acolo sunt depuneri care blochează culisarea corecta a pistonului. Cred că singura verificare a lui este doar partea electrica, nu cred că are vreun senzor să citească poziția pistonului la o anumita comanda. El primește comanda sa fie într-o anumită poziție dar din cauza depunerilor pe capul conic nu lasă să treacă aer cat trebuie, ori mai puțin ori mai mult.
 6. Eu nu am primit email, chiar au spus că dacă îmi dau acordul verbal, convorbirea fiind înregistrată, nu sunt alti pași de urmat. O sa vorbesc și cu un prieten de la Vodafone sa vad cum e la ei, chiar el încheie contracte telefonic, sa vedem daca mai trimit și altceva..contract prin posta sau pe email.
 7. Confirm și eu, se poate prelungi și modifica telefonic un contract. Și eu am prelungit contractul telefonic, am fost sunat dar am și negociat cu ei, am luat ceva mai ieftin decât aveam. Acum depinde cum te ,,zăpăcesc de cap,, ei profita, unde prind e perfect pentru ei primesc și un comision pentru asta.
 8. Important că stratul de sub pavele sa fie foarte bine tasat. Prima data se pune un strat de piatra sparta tasata bine cu o placa vibratoare sau turnat chiar beton.se calculează grosimea stratui încât ca stratul de nisip sa nu fie gros. După așezarea pavelelor se cerne nisip și se pune între rostirile dintre pavele, asta fixează pavele sa nu se miște. Eu am pus de 4 cm grosime. Unde am avut beton că strat suport au rămas intacte dar în alta zona unde trec și cu mașina și am doar balastru că strat suport sa cam lăsat în dreptul rotilor dar și stratul a fost făcut cam subțire și nu prea a fost tasat...a fost făcut pe fuga......venea nunta peste mine!!!
 9. Prima data am spus că normal sa se aprindă rar și apoi am descris procedeul de aprindere........am vrut sa fac referire la povestea spusă de tine cum că se aprindea foarte rar fitilul- fiindcă nu știau cum, daca făceau corect era imposibil sa nu se aprindă. Din dorința de a răspunde mai repede am greșit....asta e, îmi asum. Și da și trotilul tot în hârtie galbena era învelit. Adevărul că eu nu am auzit sau văzut niciodată să arunci cu trotil la trageri. Se așeză jos și apoi introduceai capsa și dat foc la fitil...după fugeai sa te adăpostești. Și am cam dat foc la ceva fitile!!
 10. Probe sunt destule....doar o cautare pe net si o sa te convingi. Dinamita este mult mai instabila, sensibila la socuri..un motiv destul de bun pentru a nu fi folosit in armata, poate in primul sau al doilea razboi mondial a fost folosit, in schimb trotilul poti sa ii dai si foc nu explodeaza. Poate nu era groapa era biuta, aveai destul timp sa de adapostesti, lungimea fitilului se taia in functie de timpul, distanta pana unde te adapostesti. Eu nu inteleg cum poti sa introduci capsa in orificiul prevazut la dinamita(dupa cum spui) si apoi sa o arunci, exista varianta ca din socul aruncarii sa iasa capsa. Normal ca se aprindea destul de rar fitilul, este o tehnica si acolo de a aprinde fitilul, pui capul batului de chibrit pe capatul fitilului, care e taiat oblic, si apoi se trece cu cutia chibritului peste bat si se aprinde din prima, nu se aprindea cu flacara de la bat nici cu tigara cum am mai vazut prin filmele western si apropo doar in filme am vazut varianta expusa de tine. Si da, eu am facut armata in Romania dar dupa 89.
 11. Interesant, am executat si eu trageri in poligon dar cu trotil nu cu dinamita, dar niciodata nu era aruncat in groapa. Dinamita se foloseste ca explozibil industrial, in armata se folosea si foloseste trotil(TNT). Ca si masura de siguranta nu se arunca, el se aseaza jos, dupa ce se sertizeaza capsa la fitil se introduce in orificiul din calupul de trotil, si se da foc la fitil. Fitil care era de mai multe tipuri in functie de viteza de ardere. Dupa ce ii dadeam foc saream eu in groapa pentru protectia mea. Nu a fost niciodata vreun caz in care sa nu explodeze, in schimb la grenade destul de des, si rezolvarea era tot cu trotil pus langa grenada si bummmmm. In general la unitatile de transmisiuni chiar se ,,manca morse pe paine,, Culmea era ca bataia de joc, frecusul se facea de MT, veterani, veterani care au fost frecati de veteranii lor si care au ramas cu sechele.
 12. Daca pui 2 stropi de benzina și pornește eu consider că, carburatorul este înfundat. Cine a spus că dacă ai lăsat rezervorul cu benzina în el mai mult timp se înfundă chiar are dreptate, benzina se evapora și uleiul rămâne pe pereții carburatorului și blochează orificiile care trebuie să treacă benzina pe acolo. De multe ori chiar nu se poate desfunda și trebuie înlocuit carburatorul. Găsești pe net poze cu carburatorul și încearcă să îl demontezi și să cureți poate ai noroc. Eu am o chinezărie de vrei 6 ani și în condiții de lucru doar pe lângă casa nu am avut probleme cu ea, nu cred că se duc așa ușor segmenții daca o exploatezi în condiții normale de utilizare.
 13. Daca sunt in aceiași configurație că și la stațiile FT... fara condensatori de decuplare, confirm și eu defectul lor, foarte multi radioamatori au avut aceste probleme, unii chiar au montat condensatori pe intrare/ieșire pentru decuplarea tensiunilor care efectiv le făceau rău filtrelor in timp.. oxidau.
 14. La siguranta trebuie sa ai acces doar la maneta cuplat/decuplat. De mutat contorul in afara proprietatii nu se face decat daca au proiecte planificate in zona respectiva. La mine in comuna au pus contorul pe stalp, mai putin la mine acasa, fiindca eu am deja contorul si siguranta generala intr-o cutie sigilata aplicata pe peretele casei si de la stalp vine un cablu gen coaxial, cu miez-faza si tresa exterioara-nul. Chiar am cerut sefului de lucrare sa imi mute contorul in exterior si au zis ca nu pot - nu este in proiect, daca vreau trebuie sa platesc.
 15. Nu garantez ca ar functiona dar ,,incercarea moarte n-are,, eu i -am dat direct penicilina...fara menajamente! Metoda invatata prin 89 de la un fost coleg frigotehnist.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines