Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

utzy

Membru activ
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About utzy

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  România

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Multumesc Branca. Prea mult chin, prefer sa iau de la dezmembrari una buna. Uuuuppppp......
 2. In cazul in care bobina de Opel e defecta, merge reparata?
 3. Nu, am pornit motorul, merge brici. Am facut conexiunile exact cum mi s-a explicat, merge fara probleme, nu se incalzeste, etc. Acum caut furnizor pentru curea compatibila si inca o fulie, sa pot pozitiona motorul la ''utilaj''. Sper sa gasesc. Deci specificatiile conexiunilor au fost bune. Multumesc.
 4. utzy

  Probleme Acer Aspire R14

  Scuze....da, s-a rezolvat. Rescris BIOS. Acum merge brici.
 5. Da, destul de clar ce ati explicat. Pinii 5 si 6 sunt de la Taho. Fac o proba si revin. Multumesc!
 6. Am inteles. Am un motor de Wirlpool, cu sase pini. Am masurat cu ohmetrul si am ''activitate'' intre pinii 1-2 / 3-4 / 5-6 (am numerotat pinii de jos in sus, ca in filmuletele Dvs) Intre care pini ar trebui pusa puntea si la care pini reteaua 220v? Asta ca sa-l probez, iar daca merge o sa ma gandesc pentru achizitionarea regulatorului prezentat aici.
 7. Va salut. Sa zicem ca imi setez manual, in prealabil, viteza dorita din potentiometru. Deci cu viteza asta o sa-mi lucreze utilajul mereu. Se poate face montajul ca la pornire, de fiecare data, motorul sa porneasca progresiv si sa ajunga la viteza setata manual, in prealabil, din potentiometru, in cca 1,5-2 secunde, automat? Exista posibilitatea inca a unui potentiometru sa pot regla manual acea perioada de timp (sa zicem sa pot regla intre 1,5 secunde si 3 secunde, dupa cum doresc in diverse situatii) in care viteza v-a progresa pina la maximul setat din primul potentiometru? Deci dupa reglajele dorite de mine sa actionez motorul doar din Pornit/Oprit, fara sa mai intervin din potentiometre?
 8. utzy

  Probleme Acer Aspire R14

  Am fost la ei și au zis că nu ar fi HDD-ul. Urmează să verifice BIOS, dacă e corupt, dacă poate fi rescris, chipsetul, etc. Și pe baterie și pe încărcător la fel face. Azi s-a deschis la vreo 40 de minute.
 9. utzy

  Probleme Acer Aspire R14

  L-am dus de sambata, pentru diagnoza. Nici pina azi nu m-au sunat. Maine ma duc si-l iau de acolo, il duc in alta parte, ca astia vad ca nu au nevoie de bani!
 10. utzy

  Probleme Acer Aspire R14

  O sa reinstalez windowsul de pe stick, sa vad ce se intimpla. Chiar nu am dat importanta daca timpul de reactie la pornire e mai lung atunci cand e pe baterie sau mai scurt cand e cuplat la retea. O sa verific si asta.
 11. utzy

  Probleme Acer Aspire R14

  Salutare. Am laptopul Acer Aspire R14 de doi ani, foarte putin folosit. Windows 10 Home cu licenta. De cca o luna a inceput sa se deschida greu, uneori dupa 3-4 minute, cateodata si 10-12 minute. Cu intermitente, dar niciodata in cateva zeci de secunde ca odinioara. In perioadele cand se deschide foarte greu, pe fundalul negru palpaie lumina foarte slaba, intermitenta, abia perceptibila la vedere. Am reinstalat (resetat) windowsul pe curat, dar degeaba, problema persista. Va rog poate imi sugerati cam care ar fi problema, de curiozitate.....pana il duc la depanare. Multumesc!
 12. Bun, vad ca mi-ati sugerat idei suficiente pentru problema mea, Pentru asta VA MULTUMESC! Acum alta varianta. Dati-mi un sfat pentru un motor, aproximativ 350-500w putere, la 220v, turatie maxim undeva la 4-5000 rot/min, care sa nu fie pe perii, in carcasa inchisa, sa fie fiabil pentru cca 3-4 ore de lucru cu multiple pauze (deci nu continuu si nici supus la lucru in sarcina mare, practic invarte un miniuniversal ce ruleaza destul de usor), sa nu se supra incalzeasca si sa se preteze la ce am solicitat mai sus pentru celalalt motor, sa-i pot regla turatia dupa cum vreau din regulator si sa porneasca la viteza progresiva (cu adaptarea de rigoare). Evident nu foarte scump sau poate chiar are cineva pe aici de vanzare. Daca aveti si linkuri e super ok!
 13. Utilajul este un pentru lemn. E destul de echilibrat si centrat, nu are bataie perceptibila, probabil m-am exprimat eu aiurea. Totusi cand prelucrez diverse repere din lemn moale (tei sau plop) mai subtirel si foarte uscat șocul pornirii rupe barele, nu chiar toate dar majoritatea (plus alte inconveninete) chiar daca folosesc papusa mobila cu centrator rotativ. In fine, se poate sau nu se poate? Scaderea turatiei, implicit a puterii motorului nu ar afecta actionarea utilajului, daor cine stie, sa nu scada undeva la sub 200w sa zicem. Citesc tot felul de idei sugerate, cu becuri, kantal, etc.....dar metoda profi care ar fi? Pentru cei care-mi sugerau regulatoare de tensiune repet, motorul este cu rotorul in scurt circuit, nu periat, bobinat, etc.
 14. Salutare. Am un motor clasic, cu rotorul in scurt, 220v/500w cu 2900 rot/min, pus la un utilaj, hobby, cu condensator si borne de schimbare a sensului rotatiei. Cind pornesc motorul se zdruncina toata harabaia, porneste prea....brusc, sa zic asa. La acest gen de motoare merge facut vreun montaj electronic sau alt artificu ca sa porneasca la turatie progresiva. nu direct 2900 rot/min, si sa atinga viteza initiala intr-un interval de 1-2 secunde? Multumesc anticipat.
×