Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

spinach

Membru cunoscut
 • Posts

  1,123
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spinach's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Contorul are un manual/instructiuni/date tehnice . Acolo are un capitol ,numit autoconsum . Are 2 variante ; a. cu dlc in receptie si scrie min sub 2w si b. cu dlc in emisie dlc 4.5w . Acuma ce sa inteleg ? daca ar fi consumat 0.1w , eu cred ca ar fi scris mai clar . Ce parere aveti ?
 2. Consumul propriu al contorului , unde se inregistreaza ? la consumator sau la distribuitor ?
 3. Corect ; este montat si sigilat de specialist . A fost montat exact la fel ca cel vechi cu disc . Nu ma pricep , asa ca sper sa fie bine. Intrebare : pe el scrie , la ledul de semnalizare , " 4000 imp/1 kwh " . Cum as putea sa calculez , valoare consumator masurind timpul intre 2 impulsuri ?
 4. Discutia este deosebita , multumesc . Dar totusi nu am inteles , problema de la plecare in acesta discutie . Am si instructiuni la acest tip de contor . In instructiuni nu se specifica nimic referitor la montaj . Deasemenea nu scrie nicaieri ce obligatii am
 5. Pe capac are o mica schema si dupa cum arata acolo , atit pe faza cit si pe nul , sint contacte ; adica separate . In situatia ca firele de nul , la conexiuni , sint inversate ; ce se va intimpla in acest caz ?
 6. De curind , mi s-a schimbat contorul electric monofazat , asa a dorit distribuitorul . Mi s-a instalat un contor tip CERM1 . Cel ce l-a instalat , l-a scos pe cel vechi , model cu disc si a montat pe cel nou , in aceasi pozitie , fara sa schimbe pozitia cablurilor ; a mers foarte bine cel vechi . Din cit am studiat , la cel vechi si cel nou , pozitia clemelor ar fi cam identica , dar cel nou are intre intrare-esire un releu Daca se va declansa releul , vor fi probleme din cauza legaturilor ?
 7. ce se intimpla daca fac operatia urmatoare: OCR1B=0.2*OCR1A; sau OCR1B =(20/100)*OCR1A; se incetineste mult ? de fapt ce face ? rotunjeste rezultat la intreg pozitiv ?
 8. Am un programator usbasp , uzual ,comun. Din un motiv care imi scapa , asa cind vrea el , nu mai comunica cu pc, mcu nu mai este recunoscut . Daca cu el cuplat la mcu ,scot mufa usb din pc si o repun la loc , incepe sa comunice . Am reinstalat driverul in pc si la fel se comporta . Ce as mai putea face ? softul din programator este cel original ; nu l-am schimbat .
 9. da, cred ca s-a clarificat problema . multumesc.
 10. da, am citit. Parerea mea : -daca ne rezumam la prima varianta , se consuma putine cicluri clk ; la fiecare ciclu de program , se va suprascrie valoarea respectiva ; intrebare : cit timp rezista locatia unde se va scrie permanent ? se poate deteriora ? nu am gasit in documentatie referire de cit putem suprascrie -daca mergem pe a doua varianta , controlam starea prin citire si apoi se da verdictul ; chiar daca nu se scrie nimic operatia de contol si constatare consuma mai multe cicluri clk ; deci programul pe ansamblu devine mai lent .
 11. Detaliez: var 1.putem scrie pentru un pin in un port valoarea necesara ; la fiecare ciclu de program va fi rescris acel pin var 2.la fiecare ciclu de program , controlam starea pinului in port si daca nu este la valoarea dorita , scriem valoarea dorita in port. Cum ar fi mai bine ?
 12. Despre scriere ciclica a unui bit in port : cum credeti ca este mai bine ? -var1 : sa il supascriem permanent -var2: sa controlam starea bitului si sa il scriem daca este cazul
 13. Acuma ce sa inteleg ? alcool sau wd40 ? care ar fi recomandarea ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines