Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

spinach

Membru activ
 • Content Count

  1,111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 core_reputation_level_3

About spinach

 • Rank
  core_member_rank_4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Am sa il folosesc pe 8 biti . Am inteles ca trebuie sa limitez in 200 khz . ok. Dar de folosit am sa folosesc 2 canale , in free runing . Probabil cind va comuta si achizitiona un canal , celilalt va pierde informatia si invers . Este recomandabil sa fie frecventa mai mare ? Si care ar fi cea mai rapida metoda de comutare a canalelor ?
 2. In datasheet nu am gasit ceva , sau poate nu am vazut . La prima vedere , pe simulare , se pare ca ii citeste 0 . ok ; Problema 2 : setare ceas . Ce valori ar fi recomandate ? depinde de frecventa semnal injectat ? Am gasit ca ar trebui se ne limitam la max 1Mhz .
 3. Am inteles ; o sa testez.
 4. Avem , sa zicem , portul A cu 8 intrari cu potenta ADC . Din cele 8 intrari , intrare 0 si 1 sint folosite cu ADC activat , celelalte in regim stantart , ca intrari numerice . Ce se intimpla daca citim tot portul , tip g = PortA; Sau daca citim g=PINA&((1<<PA7)|(1<<PA6)|(1<<PA5)|(1<<PA4)|(1<<PA3)|(1<<PA2)); Ce se va citi pentru bitul 0 si 1 , tinind cont ca sint alocati cei 2 pini pt ADC ?
 5. S-a rezolvat problema . Condensatorii filtraj din primar , desi aratau bine pe dinafara , nu erau cu rezistenta interna mare , aveau capacitate =0 !!!!! Ambele bucati la fel . Cred ca circuitul a fost nevinovat . Sursa acum a pornit . Traful se pare ca este bun .
 6. Ce metode ar fi sa ii verific transformatorul ?
 7. Si daca in interior traf s-a produs brusc un scurt ?
 8. Pun poza ; se vede cum circuitul are o bucata lipsa care este alaturi . Am verificat : siguranta originala buna , diodele bune , condensatoarele buni , primar traf 5.7 om / 1.55 mH .
 9. Anterior , nu prea imi dadeam seama ce fel de circuit era , pentru ca era montat pe placa cu fata in jos . Am insa un alt caz , cu un TNY177 , care pur si simplu a explodat , in o sursa de dvd . La prima vedere , nu este nimic stricat si nici sarcina nu pare ca ar fi ceva care sa genereze consum mare . Aparatul este de 5 ani inpriza , fara probleme . Acuma eu nu pot pricepe : sursa nu este facuta de amatori , este ceva bine proiectat , calculat . Ca sarcina , sansa in un dvd sa cresca este mica si oricum ar trebui sa se autoprotejeze . De ce sa explodeze ?
 10. Sursa cred ca este un flyback , cred ca de 30w . A mers fara probleme timp de 5 ani . Este construita cu un circuit nemarcat [sau poate pus pe dos ] , cu 12 pini din care 6 pini pe o parte sint la masa . Intre secundar si primar utilizeaza un optocuplor . Din ce stiu , a fost bagata in priza , a fost scoasa dupa citeva secunde . La recuplare , nu a mai mers . Posibil sa fi facut cu stecherul hita-hita . Ce cauze ar fi posibile ?
 11. Am inteles . Ma deranjeaza un osciloscop analogic care pilpie la frecvente mici .
 12. Semnal intrare cu banda de 5 -250 Hz .
 13. Am nevoie de o schema , pentru marire frecventa , semnal analogic : -semnalul initial , analogic , are un spectru de frecventa de 5-250 Hz -tensiune medie + 2.5v -amplitudine maxima +2.5 +/- 0.5 v -la esire sa regasesc tensiunea medie si amplitudinea identica cu intrarea . -dupa schimbarea de frecventa , trebuie sa isi pastreze forma analogica initiala . -coeficient de multiplicare fix , intre 4-10 Idei ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.