Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

hspinache

Membru activ
 • Content Count

  1,088
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About hspinache

 • Rank
  Membru avansat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Obligatoriu cu FR1/ 1.5mm sau se poate si cu FR4/ 1.5mm ?
 2. Sin colorati cu ceva lac special ; albastri , portocalii . Ex 1; pe o parte scrie : CD , 222M , T4kv~ ,R ,s , 50 pe partea opusa : D, DE , 400Y , 540-2 ,~ , 545-1 , EW1 Ex2 220n M275V ~X2 362 2 MKI S , S1 , BL , M , 250V Si mai sint si alte inscriptii pe altii . Intrebare : la ce tensiune sint de fapt acesti condensatori ? ce semnificatie au toate aceste insemnari ciudate ?
 3. Din masuratori , a reiesit ca laserul propiuzis nu este consumat ; este insa mecanic strimb si cum se pune un pic praf pe lentila , vede dificil DVD . Intrebare : ce metoda se poate aplica , pentru ca sa fie corect reglat mecanic ?
 4. ok ; am inteles ; Dar teoretic , pt 50kHz frecventa , cit de rapida ar trebui sa fie dioda ? UF4007 are 75 nS .
 5. Curentul necesar este mic , sub 0.2A . Este nevoie de tensiune mai mare , cam 300v . Existe asemenea diode tip schottky ? Si daca nu exista ce se pune asa , uzual din categoria ultra fast ? Vreau sa le folosesc la redresare in un smps flyback . Ce se intimpla daca folosesc diode mai lente , sa zicem 33G-PH care au 400v , 250 nS ?
 6. hspinache

  Sursa cu 3842

  Supun spre atentia dumneavoastra , problema de calcul snuber tip RC pentru diodele de redresare din secundar . Ce am observat : -in scheme tipice de aplicatii surse , se cam foloseste doar un condensator paralel cu dioda. -nu am gasit o indicatie clara de procectare -in exemplu dat de @marian , nu prea este clar cu condensatorul -de la @similex am inteles cam asa : -studien DS si de acolo luam "valoare capacitate la care se considera off complect" ; ??? in DS este diagrama cu capacitate/tensiune inversa ; luam valoarea pentru tensiunea inversa cea mai mica ? -capacitatea care am extras-o din DS , o imultim cu 3 si astfel de determina C=3*Cds - se calculeaza R =Vi/Ic ; unde Vi=tensiune inversa in secundar=tensiune alimentare primar*raport de transformare Ic=0.5 *Is , adica jumatate din curentul de sarcina Intrebare aici? : ce valori ar terebui sa fie , pentru situatiile cind nu se pune rezistenta ? sau poate se este in legatura cu frecventa ; sau poate cu valoarea condensatorului ???
 7. Aparatul de nou , a mers dificitar . Acum , mai nimic. Rog un sfat . As vrea sa il repar. In interior pe unitate scrie ORION . Nu pot depista mai multe , cu ce ar putea fi similar .Capul laser , este cu tot cu pamblica de 22 fire , 23mm , lipit . Cum as putea sa ii schimb capul laser ?
×