Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

hspinache

Membru activ
 • Content Count

  1,092
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About hspinache

 • Rank
  Membru avansat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Prin masurare probabil ca ai distrus-o ...." ; aici nu inteleg ; ce se poate strica prin masurare la o dioda ?
 2. Aparatul este Pioneer dv-430 . Mi s-a intimplat asa : nu mai mergea pe dvd ; mergea doar pe cd . Am deconectat unitatea laser si am masurat cu un apara masura digital , circuitele , banuind ca pamblica ar pute fi intrrupta . Am masurat peste tot . Nu am gasit nimic . L-am montat si acum nu mai merge deloc , nici pe dvd nici pe cd . Nici macar nu este in stare sa vada discul . Intrebare : prin masurare se distruge dioda emitatoare ? De ce din fabrica , unitatile vin cu diodele in scurt , lipite ? Concret se poate verifica diodele , receptia , etc , fara sa fie sub tensiune ?
 3. Este vorba de dimensiunea 6.3mm lungime si 2.3 mm diametru . Cit am cautat , peste tot apare ca sint 2 standarte , respectiv "standart" cu 0.25w si "mini" cu 0.5w . Acuma , cind le am in mina , cum as pute sa stiu din ce categorie fac parte ?
 4. Am terminat de construit sursa . Merge bine , atit in gol cit si in sarcina . As vrea sa o finalizez , adica sa finalizez traful . a.Trebuie / nu trebuie sa impregnez traful cu ceva b.Trebuie / nu trebuie sa lipesc miezul [cele 2 E-uiri] ? Acum este strins cu un scoci . Si cu ce sa il lipesc ? d.Trebuie / nu trebuie sa pun la exterior sectiuni banda de plastic ? c.Trebuie / nu trebuie sa pun banda metalica de CU peste traf ? Si cit de lata sa o pun ? Acum , traful are momente cind "cinta" , functie de incarcare ; deasemenea , daca nu porneste , se aud incercarile de pornire ; ce inseamna asta ?
×
×
 • Create New...