Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

deneinvins

Membru activ
 • Content count

  150
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

103 Excellent

About deneinvins

 • Rank
  Lampi ...
 • Birthday 08/02/1965

Profile Information

 • Locatie
  Piatra Neamt

Recent Profile Visitors

709 profile views
 1. deneinvins

  Lampi la pachet, transformator

  Bună ziua ! Aveți mp.
 2. deneinvins

  Electrice, electronice, IT si altele

  10. Două Casetofoane Electronica 302. Prezintă probleme specifice curelelor întinse sau rolelor de fricțiune uzate. Electronica funcțională. Cel alb a fost folosit la încărcarea programelor de calculator între 1990 și 1995. De atunci nu este folosit. Cel negru a fost folosit pînă în anul 2000. A fost reparat, are potențiometrele schimbate, înlocuit corectorul motorului. Carcasa are unele lovituri. Bonus : două mecanici de la casetofoane identice, o casetă înregistrată (la nimereală) și 3 casete TDK noi, țiplă. Se dau ca defecte. 40 lei la ridicare directă sau 50 lei (în cont) cu transport inclus.
 3. deneinvins

  Cumpăr motor

  Dacă interesează pe cineva, donez doar cu ridicare de la mine de acasă : - Instalatiile electrice complete de la 2 masini de spalat rufe, semiautomate, Hyundai si Daewoo. - componentele din instalatia electrica a unei masini de spalat rufe, semiautomata, Vortex. Motoarele de la spălător funcționează în ambele sensuri. Nu au regulatoare de turație. Motoarele de la storcător, funcționează într-un singur sens. http://i64.tinypic.com/j5f6rt.jpg
 4. Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri ! Da, lampa V159P este asemănătoare cu 6J9P, ca aspect, dispunere a pinilor și parametri. Cu EL84 .... nu prea seamănă.
 5. Azi, fiind liber, am testat lampa V159P, din imaginea de mai sus. Testul nr. 1. (emisie) - filamentul alimentat la 6,3V ( stabilizat și pornire progresivă 30s), pinul 5 și catodul la masă. G1 împreună cu G2, G3 și anodul la 13.6V stabilizat. Rezultat : Curentul prin catod după 1 minut = 19,7 mA. După 2 minute a scăzut la 17,5 și așa s-a menținut încă 10 minute. Testul nr. 2. (cc) - filamentul alimentat la 6,3V, catodul prin 1K și 100uF la masă, G1 prin 1M și 1nF la masă, G2 prin 330K la +200V și 10uF la masă, G3 la catod, anodul prin 100K la +200V. Rezultat : Uk = 1,39V, Ua = 93V, Ug2 = 101V. Curentul prin catod 1,39 mA. Curentul prin anod 1,1 mA. Curentul prin G2 0,29 mA. Testul nr. 3. (ca - 100hz - 10 khz) - filamentul alimentat la 6,3V, catodul prin 1K și 100uF la masă, G1 prin 1M și 47pF la masă și 22nF la generatorul de semnal, G2 prin 330K la +200V și 10uF la masă, G3 la catod, anodul prin 100K la +200V. Semnalul se culege din anod prin 47nF și 1M la masă. Rezultat : cu semnal de la 1mV la 3mV, în anod am avut semnal de la 25mV la 85mV. Factorul de amplificare aproximativ 25 - 30. cu semnal de la 3mV la 90mV, în anod am avut semnal de la 90mV la 2,7V. Factorul de amplificare aproximativ 30. cu semnal peste 90mV pînă la 5V, în anod semnal a crescut foarte puțin și numai pînă la 8V. Cred că peste 90mV întră în saturație. Testul nr. 3. (audio) - filamentul alimentat la 6,3V, catodul prin 1K și 100uF la masă, G1 prin 1M și 47pF la masă și 39nF la calculator, G2 prin 330K la +200V și 10uF la masă, G3 la catod, anodul prin 100K la +200V. Semnalul se culege din anod prin 47nF și 1M la masă și se aplică în amplificatorul de putere. După ureche semnalul este curat, fără distorsiuni, pînă la nivelul de 100mVvv. Peste această valoare apar distorsiuni sesizabile. La 1Vvv semnal de intrare, semnalul este puternic distorsionat, devenind neinteligibil. Valorile au fost măsurate cu Voltmetrul electronic. Nu am osciloscop.
 6. deneinvins

  Doar bancuri ...

  La sărbătorirea a 10 ani de la căsătorie, Ianoș își cheamă rudele prietenii, colegii. În timpul mesei organizate, se ridică cu paharul în mînă și rostește un toast : - Ridic acest pahar în cinstea celor 10 ani de cînd trăiesc cu nevastul meu ! Zoltan îl corectează : - Măi Ianoș nu e corect, se zice nevasta mea ! La care Ianoș îi zice : - Taci măi Zoltan, cu nevasta ta trăiesc numai de 3 ani !
 7. Numai Nokia. 3310, 1112i, 5400 Expres musik (de culoare roșie), 6303 clasic, Lumia 540 și acum Lumia 640. Toate au fost foarte bune și funcționau în toate rețelele. În prezent mai am doar 6303 clasic și Lumia 640, care le folosesc curent.
 8. deneinvins

  Doar bancuri ...

  După ce a creat omul, Dumnezeu i-a dat două daruri : creierul și uula. Dar i-a luat darul de a le putea folosi simultan.
 9. deneinvins

  Vind diverse electronice - curatenie de vara...

  Dacă mai este valabil, mă înscriu la pozițiile 2 și 8. Aveți PM.
 10. deneinvins

  Paianjenii si ledurile IR

  Încercați și varianta unui oscilator Hartley construit pe un cadru magnetic de maxim 1cmp, sau chiar pe o bucată de oțel cu diametrul 8-10 mm și lung de 5-6cm, pe care bobinați 2x1000 - 2x1500 spire CuEM cu diametrul de 0.1mm. Frecvența trebuie aleasă experimental. Eu am scăpat de mai multe tipuri de insecte folosind un oscilator dintr-un transformator de ieșire de radio Milcov 1, un tranzistor EFT323, frecvența cam în jur de 20-40khz, pe înfășurarea de difuzor am pus o rezistență de 75 ohm. Alimentat cu o baterie de 4,5 V ținea în jur de 70-90 zile. Funcționa pînă pe la 1,3 - 1,4 V. Raza de acțiune (unde am observat efectul) era cam de 8-10 m.
 11. deneinvins

  Doar bancuri ...

  Învățătoarea : - Gigel de ce n-ai venit ieri la școală ? Gigel : - Doamnă, a trebuit să merg cu vaca la taur. Învățătoarea : - Bine, dar nu putea tatăl tău să facă treaba asta ? Gigel : - Ba da doamnă, dar taurul o face mai bine ! - - - - - - - - - - - - - - - O bătrînă merge pe ulița satului cu vaca de lanț. Un grup de copii : - Bună ziua mătușă ! Unde mergi ? Bătrîna : - Merg la taur ! Grupul de copii : Păi ... și cu vaca ce faci ? - - - - - - - - - - - - - - - - - Bunicuța își plimbă nepoțeii prin parc. Nepoțeii : - Mamaie, ce e aia ? Bunicuța : - Aia este o bancă pe care stau oamenii să se odihnească. Nepoțeii : - Dar ăla ce e ? Bunicuța : - Ăla este un stîlp cu neon care luminează parcul noaptea. Nepoțeii : - Dar aia ce e ? Bunicuța : - Aia este o tufă dintr-o plantă decorativă care face parcul frumos. Bunicuța : - Și cățeii ăia ce fac sub tufă ? Nepoțeii : - Ei, cățeii ăia se joacă. Nepoții rămîn în urmă cîțiva pași și se întreabă între ei : - Băi, să-i spunem ce fac cățeii sau o lăsăm să moară proastă ?
 12. deneinvins

  Doar bancuri ...

  Nepotul : - Bunicule, am pe feisbuc o grămadă de prieteni, pe care nu i-am întîlnit niciodată. Bunicul : - Ăia sînt virtuali, dar pe vremea mea îi numeam prieteni imaginari. - - - - - - - - - - - - - - - La service mecanicul explică clientului : - Nu v-am putut repara frîna, dar v-am dat claxonul mai tare !
 13. deneinvins

  Doar bancuri ...

  Dintr-un mare grup de spermatozoizi ce alergau printr-un tunel, se desprinde un grup mai mic ce o ia înaintea celorlalți. Din acest mic grup, unul aleargă mai tare și o ia cu mult înaintea tuturor. Dar deodată se oprește, se întoarce și strigă : - Opriți-vă fraților ! Trădare ! Am fost dați în gît !
 14. deneinvins

  Doar bancuri ...

  Menajera, a solicitat patroanei o mărire de salariu și după discuția de mai jos a primit-o fără nici o problemă. Menajera : - Doamnă, vreau să-mi măriți salariul. Patroana : - Da, dar trebuie să ai motive serioase. Menajera : - Păi, doamnă, eu gătesc mai bine decît dumneavoastră și fac mai multe feluri de mîncare. Patroana : - De unde știi tu asta ? Menajera : - Domnul mi-a spus. Și eu calc cămășile și fac curățenie cu mult mai bine decît dumneavoastră. Patroana : - Asta cine ți-a mai spus-o ? Menajera : - Tot domnul mi-a spus. Și să știți că eu fac dragoste mai bine ca dumneavoastră. Patroana : - Asta tot domnul ți-a spus-o ? Menajera : - Nu doamnă, asta mi-a spus-o grădinarul !
 15. deneinvins

  Doar bancuri ...

  ”La o oră tîrzie, doi prieteni băuți bine, ies dintr-un bar, se opresc la marginea șanțului și discută : Primul : - Băi, să-ți spun o chestie, care mă deranjează. De ce cînd faci tu pipi face piș și cînd fac eu pipi face fîș ? Al doi-lea : - Pentru că te piși pe fîșul meu, băi !” (Auzită de la D.O.D.)
×