Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Mihai85

Membru activ
 • Content Count

  1,546
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 core_reputation_level_4

About Mihai85

 • Rank
  core_member_rank_4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. La depanat montaje cu cablaj dublu-strat se folosesc cu succes statii de dezlipit cu vacuum.
 2. Si Kenwood au niste boxe asemanatoare pe 5 cai din seria KL 7xx, 8xx, 9xx.
 3. Sunt prinsi cu cleme din otel si alea sunt pad-uri siliconice.
 4. Nu poate scoate atat. Are cate o pereche de finali pe canal, clasa AB, 2 sigurante (max 30A bucata), alimentarea etajului final 2 x 35v. Am testat multe amplificatoare de acelasi calibru si mai mult de 300w in bridge nu pot scoate.
 5. Eu folosesc o masina de taiat cu firul cald la care alimentarea firului se face dintr-un transformator si variator cu triac.
 6. Si eu i-am pus tot T9500, 4gb ram, ssd pt sistemul de operare si hdd in loc de cd-rom. . Atunci erau scumpe ssd-urile de capacitati mai mari. Parca am schmbat si biosul de la placa video.
 7. Eu am am un dell inspiron1520 din 2007 la care bateria tine aproape 2h , nu a fost scoasa si tinuta la pastrare in dulap. La incarcator mi-a picat un condensator acum vreo 2 ani pe care l-am schimbat si merge bine-mersi. Bineinteles ca mi-am luat tot dell acum 1
 8. Unele etaje finale din radio-cd auto au niste protectii cu diode la iesire fata de masa. Fiind in punte sunt cate 2 diode pe fiecare iesire. Una pe out+ si una pe out- Am intalnit de mai multe ori cate o dioda in scurt sau rezistenta mica. La volum mic mergea dar daca treceai de un anumit prag intra integratul in protectie. Masoara fiecare iesire fata de masa cu multimetrul setat pe diode. Masoara si intr-un sens si in altul fara difuzoare. Poti masura si in regim DC cu aparatul pornit si vol la minim, ar trebui sa ai jumatate din tensiunea de alimentare(6...7v) pe fiecare din cele 8 borne.
 9. Placa de suntet o folosesti impreuna cu ce? Cu amplificator ,cu casti? Cu casti nu ar trebui sa ai zgomot daca placa nu e defecta. Mi-e greu sa cred ca e de la win 10. Incearca si pe alte calculatoare cu diferite sisteme de operare ca sa te convingi.
 10. Eu am incercat cu izolator galvanic cu circuitul adum3160 pe o placa xonar U7, dar la rezolutie maxima nu functioneaza. Nici la un osciloscop usb nu a functionat.
 11. Daca vrei iti trimit eu condensatorii nichicon la 100v gratis . I-am lipit pt un test cu trafo. Ulterior am folosit smps si i-am inlocuit pe toti cu unii low esr. Am si de 10pf si 47 pf.
 12. Chiar azi m-am jucat un pic si am ridicat alimentarea la 124v. Nu sunt probleme. Nu se deregleaza nimic. Eu asta am folosit:
 13. Verdele l-am ales eu. De la albastru am ramas cu traume . Trebuie doar sa inseriez o rezistenta mai mare cu led-ul sa lumineze la aceeasi intensitate cu led-ul de la potentiometrul de volum. La volum am montat led-urile de la protectie (rosu si verde). Asa ca am ales si led-ul de la power tot verde ca sa nu am toate culorile la un loc.
 14. Am terminat si eu ampliful 95% . Am pus niste masuratori acum ceva timp. Il tin in probe de vreo 2 sapt in cutia lui. Nu am avut probleme cu punerea in functiune. Superdioda cu BD functioneaza normal. Pe un canal am o deriva de 2,5mV iar pe celalalt aproape de 0mV. Piesele de la tme in afara de prefinali si finali. Singura mica problema e ca prindea un post de radio in surdina. Am pus cate un cond de 4,7nf intre masa mufei rca de la intrare si carcasa si a disparut complet. Ce-i drept cablurile au niste zeci de cm pana la potentiometru si inapoi la placi.
 15. Ar merge niste pasta termoconductoare intre cele 2 radiatoare. Ar trebui presate ca spatiul dintre ele sa fie cat mai mic si apoi stranse suruburile de la suportii de prindere.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.