Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Mihai85

Membru activ
 • Content count

  1,471
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Mihai85

 • Rank
  Membru avansat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De ce nu cumparati o telecomanda originala ? Am vazut pe siturile de licitatii cu 25...50 lei.
 2. Mihai85

  Lcd Myria MY26735 BK

  De aici deduc ca nu sunt intrerupte trasee prin sticla sau banda driverului lateral pe care am lipit firul ci prin banda flexibila ce contine driverul superior care face conexiunea cu placa. Adica o parte din trasee folosesc banda driverului de sus ca sa ajunga la placa. Acum mi-a picat fisa. Aseara ma intrebam de ce cand apas pe ala face dungi orizontale.
 3. Mihai85

  Lcd Myria MY26735 BK

  Buna seara. Se pare ca am reusit ceva. Am reparat telefoane o vreme si am facut multe trasee la lupa/microscop ,asa ca mi-a prins bine. Am refacut traseul 10 si imaginea e stabila. Am mai constatat ca driverul pt vertical(coloane) din coltul stanga sus la atingere face artefacte orizontale pe ecran. L-am asamblat si vad ca merge momentan. Va multumesc pt ajutor.
 4. Mihai85

  Lcd Myria MY26735 BK

  Multumesc. Nu a fost cu intentie. Nu am mai intrat pe acolo . Era vb de ultimul link, ultima fraza. Doua infasurari cu aceeasi inductanta conectate in antifaza au inductanta zero, ramane rezistenta ohmica a bobinajului, pe scurt. Cand pui doua secundare identice in paralel la un traf de retea daca nu le fazezi corect e ca si cum ai face scurtcircuit.Referitor la tv, am gasit documentul respectiv cu traseele dar am zis sa nu ma arunc direct la display si sa va intreb.
 5. Mihai85

  Lcd Myria MY26735 BK

  Am desfacut tv-ul. Sursa 17pw22-4, placa de baza 17MB12-2, display V260B1-X01. Este o singura panglica de la t-con la display pe care am scos-o , am curatat conectica. Intre placa si t-con este un conector cu cabluri litate pe care l-am verificat si curatat . Nu s-a inbunatatit nimic. Mai apare si o umbra cenusie ce migreaza dinapre coltul dreapta sus spre centru. . Nu am reusit sa masor inca vreo tensiune pe display si tcon pt ca trebuie sa le insir cumva sa am acces.
 6. Este foarte bun daca este Amtech original. Pt asa ceva e parfum. Daca e galben deschis si vine cu cocoloase asa ca o ceara e contrafacut. Eu folosesc nc 559.
 7. Poate e un traseu de masa care se incalzeste greu din cauza carcasei selectorului ,combinat cu aliaj fara plumb. Trebuie un flux bun, macar rma 223 si tresa absorbanta pt a da jos aliajul vechi apoi refacute pad-urile cu aliaj cu pb. La fel si la piesa respectiva. Apoi curatare, flux si aer cald pt lipire.
 8. Va salut. Am mai avut un topic deschis cu acest tv acum cativa ani dar nu mai exista. Incerc sa ii mai acord o sansa si sa il daruiesc cuiva. Revin cu restul de date mai pe seara cand ajung la tara sa il iau. Stiu ca este vestel. Manifestarea este ca in filmul de mai jos. Multumesc .
 9. Mihai85

  totul despre...SURSE(teorie,scheme,aplicatii)

  Daca se aprinde becul inseamna ca sunt in antifaza. Montajul va vedea o inductanta foarte mica sau egala cu zero cand nu sunt fazate corect. Explicatia este in ultimele 2 propozitii.
 10. Mihai85

  Probleme baterie Iphone 5S

  Nu e adevarat. Bateriile originale se schimba doar la service-urile autorizate de apple, pe bani multi sau la garantii. Restul de 99% de baterii ce se schimba sunt copii mai bune sau mai proaste vandute unele ca originale. La fel si restul componentelor: displayuri, carcase, butoane, flex-uri.
 11. Mihai85

  Probleme baterie Iphone 5S

  Poaibil baterie proasta. Cu cea veche face la fel?
 12. Mihai85

  Sursa auxiliara cu FA5504s

  Buna ziua. Sursa este de la un convertizor de frecventa ''Omron vs mini J7'' si care a pleznit probabil de la ceva fluctuatii de tensiune pe retea. Aparatul era sub tensiune si peste noapte l-am gasit stins si miros de ars. Am gasit rezistentele din sursa mos-ului comandat de FA5504S intrerupte (2 buc 3,9R in paralel) Si o rezistenta de 11ohmi 2-3w serie cu reteaua de 220v. Mos-ul a scpat. Am pus 2 rezistente de 1 ohm in serie in locul celor doua de 3,9 ohmi in paralel , am alimentat si nu functioneaza. Am cautat datasheet-ul pt acest circuit si nu l-am gasit special pt acest integrat ci pt seria FA551x. Am gasit doar un tabel intr-un document de la fujitsu : https://www.fujielectric.com/company/tech_archives/pdf/49-03/FER-49-03-000-2003.pdf Din acest tabel rezulta ca 5504 este feed-forward iar 5510 poate opera feed-forward si flyback. Pe FA5510 l-am gasit la un mag din romania. Pe cel original pe situri din afara. http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets2/26/265891_1.pdf Asa arata placa: Iar aici o versiune de putere mai mica ce foloseste 5304 de pe net https://www.promelec.ru/pdf/fa5304ap.pdf Intre 5510(5504) si 5304 diferenta este pinul 1. La 5510 este RT iar la 5304 este IN(-) . De aici concluzionez ca folosesc scheme diferite. in secundar sunt 3 tensiuni si 2 optocuploare ale caror valori nu le cunosc. in primar sunt 2 infasurari , una principala si una pt alimentarea integratului Exista vreun echivalent ''pin la pin " pt acest circuit?
 13. Mihai85

  Tv Hitachi

  Multumesc. O sa testez. O zi buna!
 14. Mihai85

  Tv Hitachi

  As mai avea o intrebare. Din service menu se poate ajusta valoarea maxima a tensiunii de backlight? Am consultat manualul service pt acest sasiu , sectiunea service menu si am gasit doar optiunea backlight trick : yes/no.
 15. Mihai85

  Tv Hitachi

  A pornit cu softul repair pe usb. Multumesc frumos.
×