Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Mosu Tuti

Membru activ
 • Content Count

  303
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Mosu Tuti

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mosu Tuti

  Ha, Ha. Sfaturi

  Va rog sa nu va suparati pe mine ca nu raspund fiecarui solicitant de sfaturi, indraznesc insa sa va dau cateva. Cei care nu sunt obisnuiti cu lucrul bine facut si cu pasiune, sa nu se mai oboseasca sa citeasca. Pot ramane la metodele lor. 1.- Nu incepeti meseria asta decat daca doriti cu adevarat. 2.- Teoria sine praxis e cum rota sine axis.(daca ma mai ajuta memoria) adica Teorie fara practica este ca roata fara ax.(nu se invarte) 3.- Nu va grabiti sa cumparati toate sculele necesare intr-o singura zi. 4.- Nu cititi cartile de electronica ca pe un roman(toate intr-o zi sau doua). Cartile sau revistele de electronica se citesc ca si cartea de telefon. Citesti informatiile de care ai nevoie. pana la urma (prin acumulare) vei constata ca ai nevoie de mult mai multe carti si reviste decat poti procura. 5.- La fel si sculele. Daca le cumperi la gramada dupa lista, cand ajungi acasa, la masa de lucru, vei constata ca ai nevioie de exact ceea ce nu ai cumparat. 6.- Nu arunca niciodata cartile de fizica din clasele anterioare. 7.- Cauta sa gasesti in familie sau printre cunostinte, pe cineva care te poate sfatui. 8.- Nu te apuca sa construiesti pana nu ai inteles perfect modul de functionare a montajului. 9.- Nu te grabi sa sti totul caci aceasta frumoasa meserie se invata ori tarziu, ori niciodata. 10.- Chiar daca nu esti de acord cu ce ti se spune, invata sa accepti si parerea altora. 11.- Nu te lua niciodata dupa " specialistii" care spun ca stiu tot. Acestia nu exista ! 12.- Nu te apuca de aceasta meserie daca nu poti sta pe scaun cel putin 5 ore. 13.- Cauta sa folosesti numai scheme verificate sau recomandate. 14.- Nu te apuca sa proiectezi cablaje sau sa construiesti pana nu ai intr-o cutiuta toate piesulicile montajului. Este neplacut sa stai cu montajul neterminat ptr. ca iti lipseste o rez. sau sa constati, cand montajul este apeoape gata ca cond. pe care l-ai gasit la magazin este mai mare decat ce ai estimat. 15.- Nu umbla cu improvizatii, dau cele mai mari deziluzii. 16.- Citeste cu atentie descrierea schemei si modul de func. al fiecarui etaj. 17.- Niciodata sa nu incerci sa prinzi letconul care cade de pe masa. Cirip 18. Nu folosi gura la dezizolat fire conectate la un trafo/echipament/montaj aflat sub tensiune, sau care a functionat de curand (da, condensatorii de filtraj de pe alimentare fac "minuni"). Blind 19.- Nu va apucati de lucru daca nu aveti conditii corespunzatoare la masa de lucru. Nu lucrati pe scaun, fara lumina, cu fire dezizolate si cu scule improvizate. 20. Chiar dacă un montaj nu iese dinprima sau nu merge conform aşteptărilor, nu vă lăsaţi dezamăgirea să preia controlul. Căutaţi greşeala pînă cînd o găsiţi, apoi remediaţi. Montajele care nu ies din prima vă ajută să învăţaţi mai multe. ratza Daca credeti ca este util voi continua cu descrierea inceperii activitatii de electronist constructor. Cu bine si succes, Mosu Tuti.
 2. Nu fac altceva decat sa postez un articol despre constructia bobinelor. Nu am asentimentul domnului ing. SORIN NIMARA - YO7CKQ, dar pentru ca articolul a fost publicat in rev. RADIOAMATORUL nr. 4/1993 si TEHNIUM 8-9/1995, am indraznit sa folosesc datele de constructie a bobinelor si ptr. ca, dupa datele din articol, nu am avut nici un rateu, am indraznit sa il postez pentru colegii radioamatori mari si mici care nu sunt in posesia respectivelor publicatii. De asemenea multumesc d-lui SORIN NIMARA in numele meu si al inca multi radioconstructori pentru munca depusa. Nu am nici un merit personal, numai acela de a nu inpacheta branza sau salamul in revistele de specialitate. Documentatia pentru constructia bobinelor este foarte vasta iar daca aceasta postare suscita interesul utilizatorilor, voi mai posta. Daca NU, nu. Mosu Tuti.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.