Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dudikoff

Membru activ
 • Content Count

  3,639
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Dudikoff

 • Rank
  Membru evoluat

Recent Profile Visitors

3,537 profile views
 1. @BRANCA: Cablurile le trag pe sub pamant, am deja tevi ingropate pe toata distanta... @validae: Da, traseul pe care trec cablurile este la mine in curte. Am curtea de 11 x 350 metri. Nu dau internet la vecini, sintem mai multi membri in familie, fiecare cu rulota lui. @-Atlas-: Voi folosi toate cele 8 fire pentru ca fac retea pe gigabit. Am net de 350 Mbps de la Digi(RDS).
 2. @Viorel A Imi trebuie internet si TV in ambele locatii... Dar tv-ul ar merge pe 180m de cablu coaxial ? Eu am mai incercat pe vreo 140m si se pierdea cam mult semnal iar tuner-ul tv de tip stick pe USB imi vedea imaginea corupta...
 3. @validae de unde sa iau curent petru repetor si amplificator la 100 m de instalatia electrica ? @modoran e interesant prin fibra ! dar nu stiu cum se face... Unde pun mediacoverter-ul ? Unul se pune evident la capatul destinatie, dar cel dinspre sursa se pune sa converteasca din semnal UTP care iese din router in semnal pentru fibra ? Dar cu semnalul TV ce fac ?
 4. Salut ! Trebuie sa trag internet si TV la 180m distanta fata de routerul sursa in care imi intra fibra optica. Credeti ca ar putea merge prin cabluri standard FTP pt internet si coaxial 75 ohimi pentru TV ? Daca nu, ce variante ar fi posibile pentru a realiza acest lucru ?
 5. Am dat un strat si vad ca a prins destul de bine pe OSB. Fara ulei... O sa ii mai dau unul cand trec ploile astea, ca sa fiu mai sigur. Apropo, gardul la curte il am tot din scandura data cu uleiul prezentat mai sus. Are un an de cand am dat, s-a uscat complet, se prinde vopseaua de el... Intrebarea este: Credeti ca ar fi o idee buna sa dau si pe gard cu lavabila de exterior ? Chiar daca o fi ea de exterior, sa fie atat de rezistenta incat sa protejeze (cat de cat) un gard care sta tot timpul in ploi si soare puternic ?
 6. Le am deja cumparate. Acum n-am ce sa mai fac... Trebuie sa ma descurc cu ce am. Dar am inteles. Nu merge lavabila peste ulei. Asta voiam sa stiu. Multumesc !
 7. Da, este pentru o vara... Vreau sa fac in fiecare an cate o cabina de dus pentru tot restul vietii mele... E o pasiune de-a mea. (sint ironic, evident) Scrie pe cutia de lavabila ca merge si pe lemn. Dar mie mi se pare ca OSB-ul pe care l-am luat e cam lucios pe o parte... Daca o fi din ala de exterior, lacuit, si nu s-o prinde lavabila pe el... ?
 8. Intemperiile vor avea loc pe ambele suprafete ale OSB-ului.... pentru ca este o cabina de dush exterioara...
 9. Am o constructie exterioara facuta din OSB si vreau sa o protejez de ploaie. Am luat vopsea lavabila de exterior dar am si niste "Ulei de in sicativat" si ma gandeam ca poate o proteja mai bine daca dau intai cu ulei si apoi cu lavabila. Dar nu stiu daca prinde... Aveti idee ? Pe cutia de vopsea lavabila scrie "Suprafata ce urmeaza a fi vopsita trebuie sa nu aiba urme de grasime..."
 10. Mersi, Stefan ! Sa stii ca m-ar tenta sa inlocuiesc acest cablu si cu fibra optica, dar nu stiu nimic despre ea. Acum interactionez pentru prima data cu fibra optica si nu nu stiu daca e posibil sa fac acest lucru. Ca sa nu mai zic ca un alt membru al familiei vrea sa ii trag net la rulota lui, aflata la 180m departare de router. Hai sa va explic ceva, ca poate unii dintre voi sinteti mai noi pe forum si nu ma stiti de pe vremea cand faceam amplificatoare. Si atunci la fel ma comportam, e un defect al meu ! Sint perfectionist si pasionat de teorie si studiu. Inainte de a face
 11. Stiti cumva ce model este acel router pe care il ofera Digi cu 3 lei/luna ? Ca au astia un site de parca e facut de repetenti la informatica, nu intelegi nimic... Singurul lucru pe care il spune e ca e "WiFi 6".
 12. Ar mai fi varianta asta... : https://www.dipolnet.ro/cablu_ftp_cat5e_de_exterior_ecranat_netset_ftp_5e_1m__E1517_1.htm Dar 45m costa 126 lei...
 13. Da mai, dar eu ma refer la izolatia exterioara a cablului... O fi rezistenta la inghet, soare puternic... ? Si lipesc un fir de partea aia metalica a mufei pe care il leg la impamantare la priza ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines