Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

niculae

Membru activ
 • Content Count

  262
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About niculae

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

235 profile views
 1. Salut. Felicitari pt realizare, un ceas slim, destul de frumos si cu un minim de componente. Intrebare, pt ca in video nu se observa, ceasul afisaza cumva si calendarul? ( data, luna, anul ). Multumesc.
 2. niculae

  Conectare DVR

  Multumesc de idee, voi incerca si asa. Toate cele bune!
 3. niculae

  Conectare DVR

  Salutare si La multi ani! Pt ca tot se vb de acest subiect, nu mai deschid un alt topic si fac si eu cunoscuta o problema de conectare a dvr-ului din spatele unui router: In locatie este internet cu IP fix, un router si un DVR, incerc sa mai conectez un al doilea DVR insa, ma lovesc de urmatoarea problema: Primul dvr are deschise porturile Tcp port 34567, Http port 81, ( Upnp Http81, Tcp port 34567, Port Mob 34600 ) Al doilea dvr are deschise porturile Tcp port 34568, Http port 88, ( Upnp Http 88, Tcp port 34568, Port mob 34599 ). Dvr-urile sunt aceeiasi marca si ambele se folosesc de portul 34567 si din aceasta caua nu pot fi vazute ambele din internet, daca la unul i se schimba portul 34567, celalalt poate fi vazut din internet. Daca Tcp port este 34568 acest dvr nu poate fi vazut din internet ci doar din Lan. Am icercat sa schimb N porturi si nimic, spre ex pe tel mobil apare Buffering si oricat ai astepta imaginea nu se incarca. Orice sfat este bine venit!
 4. Salut,

  Daca tot nu o folosesti, nu o vinzi? Am comandat si eu astazi, dar cine stie peste cate lui va veni :) 

  Tu cat ai asteptat?

   

  Multumesc.

 5. Salut, Nu am stiut ca sunt si astfel de mansoane protectoare pt banda led, asta este un lucru bun ! Referitor la charactere, sunt ok cele de la ceasul prezentat de tine. Chiar daca digitul meu este format din 8x8 puncte, noi vom folosi 7x5 characterele, pt 8x8 nu prea am gasit o grafica placuta insa, pana maine dupa amiaza voi confirma. Toate cele bune!
 6. Salut, Din punct de vedere al alimentarii 12V este mai ok, si asa la 1000 de leduri sursa va trebui sa fie bine ventilata. Faptul ca sunt comandate in grup este deavantajos daca vor fi privite de aproape! Din cate am vazut ledurile astea se cam strica, daca banda va fi siliconica nu prea poti schimba ledul defect.
 7. Salut, multumesc pt program, culoarea portocaliu nu o voi folosi, ramane doar pt rosu si verde sa masor. 1000 de leduri WS2812, cam costa ceva ! si eu am vrut sa inlocuiesc proiectul lumini de craciun la care m-ai ajutat insa, cam scumpe ledurile astea adresabile, pt comanda as fi folosit un T-1000S, poate la anul le mai scad pretul !
 8. Ok, multumesc frumos de lamurire, ramane Ds-ul prin cablu. Radiatiile nu fac prea bine!
 9. Salutare tuturor, Pt Costi002, multumesc pt indicii . Deci, este posibil sa folosesc pt transmisie doar modulul wifi si un senzor ? Cu alimentarea lui stau bine, in locul unde va fi amplasat am 12v de la cctv, o sursa stab de 5v si gata, oricum eu vreau sa raporteze de afara continuu fara pauza. Pt Bandi Szasz De proiectat cablaje da, nu ma descurc! am incercat putin cu Eagle si Proteus, da nu m-am descurcat. Voi mai incerca pt ca vad ca este util. De lipit, nu-i bai avem tot ce trebuie pana si statie cu aer cald, pt letcon varfuri subtiri... indemanare este. Referitor la buget, as merge pe mediu. La ESP merge si varianta descrisa de tine, alimentare li-ion, am destule ( pot pune un soclu 18650 si le schimb infinit, dar ca tot veni vb de li-ion cu incarcare, pot face asa cum am facut la ultimul ceas cu celula li-ion care se incarca cat este curent si daca se opreste curentul ceasul trece pe accu). Proiectul nu este asa de urgent, este ok asa cum spui, in pasi mici! Si la o adica, daca implica mult chin pot renunta si la transmisia pe wifi, un DS18B20 si o gaura mica in tocul la termopan dar ramane de vazut si cat de lung suporta senzorul firul! Ps. Partea de hardware merge bine, partea software nu merge bine deloc. Sincer am incercat sa invat cate ceva din limbaje dar, ma depasesc. Multumesc.
 10. Va salut, Va rog, daca tot va pricepeti, puteti recomanda alte cateva moduri de transmisie a datelor de la senzorul de afara la ceasul din interior? Va multumesc anticipat.
 11. Salutare, Mai intai de toate as dori o parere, intentionez sa sectionez/scurtez lungimea matricei, sa fie cu 4 sau 5 digiti? asa este prea mare. La ceas scrolling imi doresc , daca este posibil urmatoarele: 1 Butoane : mode, +,- , pt a le folosi pt programare, pt a se intra in programare butonul sa devina functional cand se tine pe el apasat o anume perioada, pt a se evita apasarea accidentala. 2 Reglaj intensitate lumina ( un reglaj care sa poata regla intensitatea luminii ) 3 Alarma care sa poata fi selectata din meniu zilele in care va suna, sa sune o singura data pe zi, aceasta sa poata fi oprita doar apasand scurt pe oricare din butoane. La sonerie inca nu m-am decis, as vrea ceva sa sune si tare Poate indici tu ceva, buzzerul la 5v nu prea suna tare J 4 Pe primul rand de digiti se va afisa textul : Temp in +38,5*C si Temp out -10,5*C (ambele sa poata citi +/-) pe culoarea verde. 5 Pe al doilea rand de digiti textul: Ziua Miercuri, Ora 12:45, Data 12/12/2018. Ora va fi afisata cel mai mult timp fata de ziua si calendar, pe culoarea rosu. 6 Textul cu : Alarma on/off la ora 05.30 , eu mi-as dori sa fie afisat pe radul de sus unde avem temperatura pe culoarea verde, insa as vrea ca acesta sa fie pe cul rosu afisata. In cazul in care acest lucru este prea dificil, atunci poate fi afisata oriunde . 7 Meniul, de programare sa contina : indicatii ajutatorare cu ce reglezi acolo, gen data, ora, min, ziua, luna, anul, brightness ( alarma ziua, ora, min ). 8 Comunicatia de temperatura out, vreau o modalitate cu module Arduino, bluetooth, wifi…….., firul incurca ( senzorul va fi afara la geam ) 9 Caracterele afisate sa fie cat de cat placute. Senzorii de temp vor fi DS18B20, ceasul DS3231 sau DS1307, Comanda poate fi Arduino sau orice microcontroller capapil sa faca treaba. Multumesc.
 12. Salut, Am testat, merge asa cum ai spus insa, numara normal pana la al cincilea digit apoi sare randul. Oricum suntem super bine, referitor la comanda ei! La finalul testelor, am sa te mai rog cand poti sa faci si un programel care sa aprinda toata matricea odata si sa ramana asa, as vrea sa-i masor consumul. Am facut un clip ca sa poti vedea mai exact. https://drive.google.com/drive/folders/1mFFKCPftDX5daJhZBS4hwPJJ_3WtYIbq?usp=sharing Multumesc frumos.
 13. Salut, gata il si bag in test si revin cu ce si cum face.
 14. Ok, Cand va fi cazul la Arduino am sa te rog sa-mi spui nr de versiune pe care-l folosesti si de asemenea librariile. Multumesc.
×
×
 • Create New...