Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

bobo

Membru activ
 • Content Count

  3,360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

77 Se poate si mai bine

About bobo

 • Rank
  electronist

Profile Information

 • Locatie
  buzau

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eu stiam ca dioda poate fi comparata cu o supapa de minge. supapa lasa sa treaca aerul doar intr un singur sens. Nu stiam ca si tranzistorul bipolar poate fi comparat cu un robinet.
 2. Atat originalul cat si cele comandate sunt marcate AS15-HF. originalul are pad sub el iar cele comandate nu au. Am pus fara pad si tinut in probe este ok. Sunt plecat din tara si cumpar doar de pe ebay uk. Datasheetul arata ceva iar realitatea altceva.
 3. Am inlocuit si eu acum 3 zile un as15hf la un tcon de sony 37". Originalul avea pad de racire sub el. Am comandat de pe ebay uk 3 bucati de acest tip (3 bucati la 5 lire)si surpriza....,nu au pad de racire. Am pus asa si vad ca merge ok. Cine mai intelege dupa ce criterii se marcheaza aceste componente?
 4. Multumesc. Nu deschisesem laptopul ca sa verific. Eram sigur ca nu o sa gasesc in catalog. Revin cu rezolvarea.
 5. Salut. Un cod mfy,longer ,rcw etc pt acest lcd? Se pare ca este echipat cu Main AV - 01004-2250 - REV.:2.1 - 010-2750 (010042250) Tv nu iese din stand by din bord iar telecomanda lipseste. Ar fi culmea sa fie codul in baza de date si eu sa caut ajutor aici. Multumesc.
 6. Da. Le puteti transforma in longer, banuiesc ca aveti acel program.
 7. Pt utok 32hd6 merge 1267. Mai incercati 1135 si 1215 tot pt utok. Pt vortex incercati si cod 15.
 8. Eu am gasit ca ar fi un pnp ce comanda optocuplorul pc202.
 9. Cu auto detect sau selectati manual tipul memoriei?
 10. daca aveti drum prin BUZAU va dau cadou tot modulul digital de unde am scos memoria. cu ce cititi memoria? avr postal?o cititi pe auto?
 11. incercati acest dump scos dintr-un benq. daca tot nu prea am de lucru azi am cautat prin placile de monitoare si am salvat acest dump. Pm25LV010.bin
 12. Nu cred ca este scurt in secundare trafo.in secundare rezistenta masurata este de ordinul ohmilor( spire putine cu ssrma groasa) si ati presupus ca este scurt.dacs era scurt acolo se ardea siguranta din primar. Masurati tensiunea in gol intre rosu di negru si intre crlalslt rosu si negru.trrbuie sa fie 27v sau 13,5v cred .madurarea se face in curent alternativ cu acea mufa in aer. Apoi masurati si intre firrle galbene unde cred ca sunt 12v. Ps: am dus traful la un bobinator si a bobinat si primarul si secndarele cu sarma de cupru care initisl erau cu sarma de aluminiu .
 13. Eu am gasit spi-ul gol la monitoare cu conzi uscati pe mb. Fara spi adecvat nu pornea sau pornea cu" purici "pe fundal si alte anomalii. Chiar am un monitor ciudat pt ptobat camere de supraveghere la care nu ii gasesc dump spi. Au picat pe rand intrarile vga si bnc si acum mai merge doar pe hdmi.pe celelalte apare doar un fond alb.
×
×
 • Create New...