Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Koko

Membru activ
 • Content Count

  1,025
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

108 core_reputation_level_5

About Koko

 • Rank
  core_member_rank_4

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  xy

Recent Profile Visitors

1,492 profile views
 1. Cam devreme renunti, tendinta ca laptopul sau computerul sa se transforme din media de divertisment in unealta de munca bate la usa sau e deja prezenta. Ce te faci daca maine ai la usa un Alienware de 2500 a carui incarcator de 330 Wati costa cat un televizor , sau un XPS de 1000- 1200? Injuri Dell ca are Pin de identitate la incarcator? , are si Hp, are si Lenovo… Ai patru, cinci , masuratori de facut sa deduci cu un procent de 70% precizie, daca problema ar fi din Kbc sau nu, sau, poti recurge la o metoda de reparare neagreata inginereste dar economica in depanare. "aia din cauza careia preagenialii electronisti numesc depanatorii, schimbatori de componente" Inlocuirea directa a componentei suspecte daca e ieftina versus timp pierdut cu analiza. Se amortizeaza oricum din taxa de analiza-diagnosticare- incercare. https://www.ebay.at/itm/1pcs-NPCE285PA0DX-ORIGINAL-NPCE285PAODX-NPCE-285P-QFP-128-IC-Chip-NEW/253012406294?hash=item3ae8b6f016:g:z7gAAOSw0j9ZULx6 Si ti-ai mai luat si un like pentru abandon, na bravo! Like la ce ?, la fuga de greu si complicat?, Ba da mici mai santem sau intortocheate-s caile membrilor! Suport consistent ai avut, ti sa facut bios curat , ti s-au postat metode relevante sau semirelevante pe defectul de aici nevazute inca pe net, documentatie….plus o saptamana de atentie. Pacat! Aici se potrivea bine inca de la inceput expresia “mergi domnu in Service cu aparatu”
 2. Corect, aia consuma intr-un an, doi banii de un tv led nou. Dungi orizontale inseamna buffere laterale defecte.
 3. Imediat dupa rescrierea nandului a pornit cu imagine normala, iar dupa primul stand-by a repornit cu artefacte, probabil din cauza rescrierii mai dinainte a Spi si eeprom cu binuri de pe la rusi. Dupa am rescris Spi-ul si Eeprom-ul cu originalele salvate de mine si e totul normal. Am facut doar un test scurt inclusiv pe smart.
 4. Merge, sa traiesti o mie ani! Ne auzim un pic mai tarziu in PN cu cinstea.
 5. Merge, sa traiesti o mie ani! Ne auzim un pic mai tarziu in PN cu cinstea.
 6. Verifica comunicarea pe traseul PS_ID , PSID_EC pana la Kbc pin 99. Posibil sa fie NPCE285 defect, dupa info de pe net nu e programabil. Sper sa fie buna schema ca am postat buimac abia trezit. Daca ai posibilitatea fa o sonda uart cu ac in varf sa vezi ce hieroglife misca pe acolo, eu folosesc doar traseul Rx. @maxente Edit: La majoritatea platformelor fara Pin ID daca pe pini SDA, SCL (Data, Clk) la baterie exista 3,3V si comunicare Kbc-ul (I/O controler-ul ) ar trebui sa fie bun. Fara baterie conectata se pot vedea pe osciloscop pulsuri de date la anumite intervale de timp. Mai altfel spus biosul intreaba despre existenta bateriei. Dell Inspiron 15-3558 Wistron 14216 rX01 LA-B843P.rar
 7. Ca nu-ti dadea eroare de la inceput, probabil era “magarit” din bios sa nu arate. F2 / Bios / Post Behavior/ Enable adapter warning , m-am prins si eu mai greu un pic, cred ca nu ai dat un setup default la biosul original inainte sa incepi rescrierile. Iar ca nu-ti merge cu doua incarcatoare Dell originale, e foarte posibil sa fie si alea defecte, daca provin din Electroschrot-urile din Vest via Bazar Romania. De aceea am si postat cam tot ce misca pe pinul ID, pentru ca 19V scot toate dar pica emulatorul.
 8. In ideea ca munca trebuie neaparat rasplatita, ofer un mic stimulent de 10€ pentru softul nand de pe placa rsag7.820.5001/roh. Poate fi si softul de pe o placa al unui Tv de 39" Hisense LTDN39K610XWSEU Platesc prin Paypal sau virament bancar.
 9. La mine merge, a luat-o doar dupa un reset de bios cu bateria cmos scoasa. A fost biosul corupt! O sa-i fac pentru siguranta o rescriere de bios si curatare, motivul coruperi banuiesc ca a fost supraincalzirea. Codul (Protocolul) pe pinul ID la conectarea adaptorului a fost asa: ÿ cu biosul corupt, laptopul nu incarca bateria , nu pornea. La verificarea cu osciloscopul: tensiune 3,3V lipsa pulsurilor de date . ÿ?Uõ dupa reset bios si in stare de functionare La verificarea cu osciloscopul: tensiune 3,3V prezenta pulsuri de date scurt la conectare. Am folosit pentru citire Uart terminal, pe baudrate 4800 si o sonda Rx autoconfectionata pe baza de adaptor uart usb. In imaginea a-3-a oscilograma pinului ID de la incarcator original Dell 45W neconectat la laptop.
 10. Incearca cu biosul asta @maxente posibil sa fie tot de pe badcaps sau de la rusi, l-am gasit printre biosuri la mine, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie bun. La xps se pare ca trebuie sa sap mai departe, laptopul e mort. dell 15-3558 i3 DIS IRIS HSW BDW 14216-1 1xvkn vA00.rar
 11. Tocmai ce am in lucru un Dell xps si la care fac verificari pe pinul ID. La cuplarea incarcatorului apare tensiune de 3,3V si traficul de date din imagine. Text Y Hex dec F 255 la decuplare 00 0 Activitate date pe SDA SCL baterie, nimic. Revin cu noutati dupa ce ma duc sa aduc un incarcator bun.
 12. Sigur nu e din bios. Ai aici ceva informatii despre emulatoare Dell. Cred ca am vazut si ceva hex-uri pe acolo. Nu am studiat in detaliu si nici incercat nimic. Am vazut la chinezi iar ceva adaptor- emulator Dell usb C. https://www.mikrocontroller.net/topic/186476 https://www.labz.ru/tiny13/emulator_ds2501/ https://github.com/seky2205/Hacking-dell-charger/issues/1
 13. Am facut o proba si am rescris softul nand de pe o placa functionala RSAG7 820 5842 ROH nandflash TC58NVG2S3ETAI0 528 Mb, iar rezultatul e ca Tv-ul porneste afiseaza logo, nu se mai restarteaza, insa ramane pe logo. Diferenta intre placi e destul de mare , in sensul ca rsag7.820.5001/roh are nand, spi si eeprom iar RSAG7 820 5842 ROH are doar nand si eeprom. Sper ca apare ceva, fac cinste si nu virtuala.
 14. Tensiunea pe procesor e foarte mica de regula oscileaza in jurul valori de 1,1V. Parca ar fi underclocked. Ai probat totusi cu alt incarcator ca nu am inteles bine de mai sus? Altfel ori e procesorul pe duca, ori convertorul stepdown, ori mai cauta alt bios exact dupa modelul placi, sau scrie modelul placi.
 15. Am probat cu asta pe 17 decembrie inainte de a posta aici. Face la fel restart. Le-am comparat acum, sant idientice. E de pe remont, si parca tot despre restart era vorba acolo, dealtfel singurul gasit pe net. Multumesc mult oricum pentru intentie si timp.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.