Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

yo8tot

Membru activ
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

About yo8tot

 • Rank
  Nou venit

Profile Fields

 • Location
  Nomad digital

Recent Profile Visitors

401 profile views
 1. Pana una alta l-am pus pe vanzator sa le masoare. Este un model de genul asta: https://www.ebay.de/itm/QRO-Kugelvariometer-ca-30-H-aus-LV6-bis-ca-1300W-PEP-DEFEKT-Kaputt-Schrott/265094814052?hash=item3db8e1d964:g:o8cAAOSwrkJewWhU Inductanta ar varia intre 0.8uH cand bobinele sunt legate in paralel si maxim 31uH cand sunt inseriate. M-am gandit si eu ca doar cu o rotatie de 180 de grade ar putea fi dificil sa faci un acord mai fin. Am folosit o singura data un roller de la R130 parca pentru ca sa acord un transceiver cu tranzistori la un long wire. Acolo inductanta neces
 2. Da, mai mult niste experimente cu tuburi. Ceva pana la 200W. Am gasit niste roller inductor faine aici: http://lc-variable.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=102&lang=en Se pare ca sunt noi, le face la comanda. Dar pe Ebay e plin de variometre sferice. Acelea mi se par mai usor de folosit. Nu trebuie rotite de mai multe ori.
 3. Stiu, dar care este diferenta? La prima vedere ar trebui sa fie pierderi mai mari la cel sferic, foloseste aceeasi lungime de sarma indiferent de valoarea inductantei.
 4. Pentru aceeasi valoare a inductantei care este diferenta intre un variometru cu bobine sferice si unul de tip roller? Difera pierderile? In cazul primului nu ar trebui un numarator mecanic.
 5. Ala roz este oxid de beriliu parca. E foarte toxic.
 6. 7360 nu e optim pentru buzunar. Am cateva dar le pastrez pentru niste transceivere unde sunt folosite. Am gasit in schimb cateva 6AR8 pe Ebay in Grecia. Cam tot acelasi lucru. Vad ca deja au intrat in tara. O sa incerc si cu ele. La modulator si poate si la al doilea mixer.
 7. Da, evident aici este o alta situatie. Nu m-am referit la o comparatie intre mixere. Inca nu m-am lamurit cam cat din atenuarea semnalelor de 5 si 9MHz se datoreaza faptului ca mixerul este echilibrat si cat circuitului acordat de la iesire. Dupa o prima butonare am o banuiala ca circuitul LC face cam toata treaba. In cazul asta nu prea se justifica complexitatea.
 8. Zile astea am avut timp sa mai fac un progres la emitatorul la care lucrez. De data asta este vorba de al doilea mixer. Cum mixerul anterior cu triode nu prea m-a impresionat m-a gandit sa incerc o varianta cu pentode. Capacitatea mai mica grila-anod poate va fi de ajutor. Prin Handbook-ul din '56 am dat peste o schema de mixer in contratimp cu 6AS6. Explicatia este cam sumara. Si ambigua. Nu pricep de exemplu daca grila a 3-a trebuie polarizata la -10V sau nu. Lipsesc mai multe detalii dar idea de baza este acolo. Din comoditate am folosit deocamdata pentru polarizar
 9. https://m.hotnews.ro/stire/24672446 Asta e doctorita aia erou?
 10. "God like components" Imi place video-ul. Parca zicea ca pretul componentelor ar fi 1400euro? Tipul mai are un clip cu niste rezistente cu precizie cosmica de la Vishay. Ca niste capsule de cristal HC49 pline cu ulei si care se fac doar la comanda in 6 luni. Si alte chestii din unobtainium
 11. Da, acum mi-am amintit ca am folosit-o ca sa testez capacitatea acumulatorilor dubiosi cumparati de pe Ebay. Daca stabilesc o tensiune mai mica decat tensiunea bateriei atunci consuma curentul prestabilit. Partea digitala e destul de stufoasa daca imi amintesc. O sa fac niste poze diseara.
 12. E foarte grea pentru puterea care o are, si e cam zgomotoasa. In schimb imi place ecranul VFD.
 13. Unde sunt mai multe obiecte de acelasi fel pretul este la bucata
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines