Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

silcos

Membru activ
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 core_reputation_level_3

About silcos

 • Rank
  core_member_rank_5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Multumesc de sfat! Pentru partea cu imperecherea rezistentelor, la cele de 0.1% nu cred ca am ce sa fac, multimetrul meu sigur are o eroare mai mare. Am comandat toate piesele de la Mouser, traf de la Miva. Legat de pcb, am cerut o cotatie din China, insa nu fac decat minim 5 bucati, nu ma ajuta foarte mult, ca ies scump. Daca mai e cineva interesat de acel pcb, poate comand si impartim. Pe de alta parte, daca e cineva care imi poate recomanda un "producator" ieftin si bun de pcb, rog mesaj privat. Toate cele bune.
 2. Buna, Intentionez sa ma apuc de realizarea amplificatorului My_ref (rev A) al lui Mauro Penasa. Schema si caracteristicile acestuia sunt prezentate aici http://www.claudionegro.com/download/articoli/axpress 05-2011 Solid State Duo part2.pdf Imi lipsesc cunostintele (aprofundate) de electronica, stiu sa deosebesc o piesa de alta si ce face fiecare din cele uzuale (in mare) si mi-ar fi de un mare ajutor orice sfat de la cei mai priceputi ca mine in domeniul de fata. Acum sunt la partea de intocmire a "listei de cumparaturi". In documentul din Link este prezentata o lista de cumparaturi, insa furnizorii pentru care sunt date codurile roduselor ori nu lireaza, ori au preturi prea mari pentru cat sunt eu dispus sa platesc, ori... Am incercat sa caut piesele in discutie la TME (de unde am mai comandat uneori) si pe o parte din ele le-am gasit, pentru altele am nevoie de cateva sfaturi. As prefera sa nu cumpar 100 de rezistente de fiecare valoare de la TME, doar pe considerentul ca nu livreaza cantitati mai mici. Intrebare: as putea sa comand unele piese mai simple de la Conex Electronic (rezistentele si diodele, ca livreaza si la cantitati mai mici); sau daca aveti vreo idee de unde sa le iau din alta parte, orice sfat e binevenit. Cateva intrebari mai la obiect: - R3/R26 sunt trecute ca fiind de 0.47Ohm, 7w. nu gasesc nici la Connex, nici la TME. plus ca mai scrie si low ESL. intrebare? sa pun de 0.47O/5 w? sa pun doua de 1Ohm/3v in paralel? sa pun 2 de 0.240/3w in serie? - R23 nu o gasesc la 0.5 W, pun de 0.6w. In afara de faptul ca ocupa mai mult spatiu, nu ar trebui sa fie vreo problema, corect? - stie cineva vreun cod de la TME sau denumire pentru soclu de LM 318? - realizarea pe care incerc sa o replic nu are potentiometru. imi poate spune cineva ce valoarea si tip ar trebui folosit? si, eventual, unde il "mufez" in schema? Multumesc anticipat pentru orice sfat sau critica. P.S. daca mai e cneva interesat de realizarea lui, poate facem o comanda comuna de piese.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.