Jump to content

marlowe

Membru activ
 • Content count

  423
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 Se poate si mai bine

About marlowe

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Guantanamo
 1. santurile de langa obelisc sunt sapate prin izbirea repetata a unor bile din stelit , o roca mai dura decat granitul de asswan
 2. Dimensiune filet

  depinde
 3. O noua provocare...

  Stimate domn, In opinia mea de profan piesele sunt perfecte.
 4. O noua provocare...

  Buna. In aceste cazuri nici nu e necesar sa fie filet pana sub umar intrucat intre piulita si umar va fii totdeauna o distanta data de grosimea sarmei de antena sau de impamantare. Ca sa fim si mai scrupulosi in aceste cazuri se foloseste o saiba care preia si ea 1 mm. Si ca sa fim si corecti tehnic toate gaurile se tesesc (sanfreneaza), unii indica asta in desen altii nu. Deci fa un sanfren cu burghiul pe piulita pe partea care intra in surub, ajuta si la montaj, NU largi gaura din piulita.
 5. O noua provocare...

  Iata ca partea de proiectare in sfarsit este gata dupa multe variante si variante la variante. In total aparatul are 468 de componente dintre care 121 de piese distincte, 35 de ansamble si subansamble. Greutatea totala a aparatului putin peste 5 Kg. Ca volum de munca pentru modelare, asamblare si desene de executie peste 250 de ore de CAD. Poze cu aparatul la gata aici: https://postimg.org/gallery/24vn32wj6/ (aviz amatorilor care mi-au reprosat lipsa de activitate pe forum)
 6. O noua provocare...

  Nu exista nici o interferenta intre bobina si CV
 7. O noua provocare...

  Desenul de la butonul striat in attach. buton striat.pdf
 8. O noua provocare...

  Am nevoie ca cineva priceput care sa-mi calculeze in cate parti imaprt circumferinta butonului si cat de adanc intru in span. Am facut test si materialul se preteaza la astfel de canelare. Mai asteapta cateva zile pana iti trimit desenele
 9. O noua provocare...

  Iata cum arata butoanele aparatului:
 10. O noua provocare...

  Iata si CV-ul.
 11. O noua provocare...

  Io-te ca pisica isi baga coada mustata in proiect:
 12. O noua provocare...

  Buna seara, Va rog sa-l asigurati pe colegul @untold ca o sa apara si mustata de pisica in scurt timp.
 13. O noua provocare...

  Buna seara domnule Enulescul Multumesc pentru informatiile primite, intr-adevar un ochi ager a vazut diferentele intre cele doua aparate. Am sa pun in desen poza aparatuli Villanova si modific astfel incat sa cadem pe noile dimensiuni. Daca ati avea si niste poze din laterala aparatului pt ca sa-mi dau seama de inaltimile componentelor si a partii cutie si capac. Multumesc, M.
 14. O noua provocare...

  Buna ziua, Salut cu respect colegii de proiect si multumesc d-lui F. Viski pentru gestul facut. Prin amabilitatea d-nului "Enulescul" s-a postat o poza cu placa de componente. Rog pe cei cu ochi ageri sa sesizeze orice abateri de la original. Ca dimensiuni am plecat de la referinta europeana L=320, l=220 si H=210 cu grosimea peretilor de 12 mm. Grosimea fundului cutiei deocamdata tot 12 mm, in poza imi pare mai mica, de 10 mm. Ploturile comutatoarelor imi par de 7 mm diametru, oricum pana nu am suprapus desenul meu peste poza a fost imposibil sa-mi dau seama de dimensiuni intrucat "te fura ochiul". In privinta prelucrarii striatiei butoanelor aceasta se poate face calitativ doar cu disc abraziv. Prelucrarea striatiilor pe axa piesei se poate pe o masina de rectificat plan cu cap divizor cu un disc ascutit la unghiul specificat, iar cele pe diametru ar merge si pe strung cu turatie mare, avans mic si cutit f. bine ascutit. D-nul Viski va primi spre postare o poza cu ultimele evolutii ale lucrarii si astept orice observatii. Cu stima, M.
×