Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

benishor

Membru activ
 • Content count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About benishor

 • Rank
  Nou venit

Recent Profile Visitors

90 profile views
 1. benishor

  Cum sa incep cu DSP?

  Salut @cirip, Multumesc pentru hintul cu sursa de inspiratie pentru oscilator. Am ajuns intr-un final sa ma folosesc de functiile librariei dsp scrise pentru xc16 si am ajuns la urmatorul rezultat: Treaba interesanta e ca functioneaza cum imi doresc insa codul pe care l-am scris efectiv nu se pupa cu teoria pe care am implementat-o inainte in softul pentru PC. Am scos si un matlab pentru "trial" si m-am apucat sa invat sa-l folosesc suficient cat sa incerc sa vad efectiv ce se intampla la fiecare pas al algoritmului. Mi-ar placea sa discutam putin pe marginea subiectului daca ai avea disponibilitatea, bineinteles. Toate bune, benishor
 2. benishor

  Cum sa incep cu DSP?

  Am rezolvat problema si cu filtrele. Am plasat de mana coeficientii in C (dupa ce am scris un tool de generat fisiere .s ca Filter Designer din coeficienti generati de http://t-filter.engineerjs.com/). Mai ramane o problema; spuneai la un moment dat ca imi poti explica in ce mod pot genera un oscilator in dspic (pentru BFO). Help? Multumesc!
 3. benishor

  Cum sa incep cu DSP?

  Salut Cirip, Hai c-am reusit si cu DMA-ul si bufferele ping-pong. Ramane sa incep cu filtrarea insa caut peste tot si nu gasesc softul de la Microchip, Filter Designer sau ceva de genul. Ai idee unde il pot obtine? Vad ca toate exemplele de filtre care folosesc DSP lib-ul de la Microchip sunt artefacte in assembler, generate de softul mai sus amintit. As vrea sa le generez de mana insa nu imi e clar ce tip de encoding este folosit la coeficienti. Ai idee cumva? Multumesc!
 4. benishor

  Cum sa incep cu DSP?

  Salut Cirip, Am reusit sa identific si sa rezolv problema dupa ce mi-am dat seama ca pinii de DCI nu erau mapati conform arhitecturii mele hardware. De fapt nici nu stiu unde erau mapati by default si nu inteleg cum/daca merg exemplele de pe la microchip fara mapare explicita. In fine, bine ca am scos-o la capat. Urmatorul pas este sa aplic o transformare (un filtru) pe semnalul de pe input, eventual adaugat DMA dupa. Sa vedem ce-o iesi. Ceva tips and tricks la capitolul asta izvorate din experienta? Ajunge sa folosesc sample-uri de 16 biti sau ar trebui ceva mai mult? Are sens batching? Multumesc!
 5. benishor

  Cum sa incep cu DSP?

  Salut Cirip, Am citit atat documentul dedicat interfetei DCI cat si cel al codecului. Ideea de baza este ca nu reusesc sa configurez desepicul ca I2S slave folosind DCI (simplu, fara DMA la inceput) astfel incat sa-mi faca trigger la DCI interrupt si ma intrebam daca e vreo problema bine stiuta de mod de configurare. Am osciloscop si l-am folosit pentru a verifica existenta CSCK si COFS validand ca sunt generate corespunzator. DSP-ul il configurez ca sclav ceva de genul: DCICON1bits.CSCKD = 1; DCICON1bits.CSCKE = 1; DCICON1bits.COFSD = 1; DCICON1bits.UNFM = 0; DCICON1bits.CSDOM = 0; DCICON1bits.DJST = 0; DCICON1bits.COFSM = 1; DCICON2bits.BLEN = 1; DCICON2bits.COFSG = 0; DCICON2bits.WS = 15; DCICON3 = 0; TSCONbits.TSE0 = 1; RSCONbits.RSE0 = 1; TXBUF0 = 0; TXBUF1 = 0; DCICON1bits.DCIEN = 1; _DCIIF = 0; _DCIIE = 1; Ce urmaresc e sa il fac sa comunice OK cu codecul stereo astfel incat sa primesc si sa trimit sample-uri de 16bit, stereo. Aparent sunt chestii destul de confuze prin manual, mai ales pe la detalii gen configurare DCICON2 pentru cazul mai sus amintit (la I2S aparent COFSG trebuie pus jumatate fata de normal). Intr-un final ma intereseaza doar sa stiu ca cineva a reusit sa configureze un dsPIC drept I2S slave prin DCI si a functionat, in rest depinde de mine. Insa imi dau seama ca e greu ceea ce cer asa ca voi reveni cu alte intrebari mai high level dupa ce reusesc sa trec de hopul asta. Toate bune!
 6. benishor

  Cum sa incep cu DSP?

  Salut Cirip, Long time no see. Iaca am reusit sa prind niste timp printre crescut copil si muncit si am continuat lucrul la jucaria mai sus amintita (DSP + Codec pentru demodulare SSB). Intre timp am refacut nitel PCB-ul si l-am trimis in China la facut. Am fost multumit de prima experienta de genul. Am lipit apoi dsPIC-ul impreuna cu suportul necesar programarii si am scris un mic programel care sa faca blink la un led sa testez toolchain-ul. Am lipit apoi codecul impreuna cu restul componentelor si m-am apucat de programare. Merge destul de greu dat fiind faptul ca sunt majoritatea chestii noi pentru mine si am multe de citit/inteles. Targetul actual este sa reusesc sa configurez toata sandramaua sa-mi citeasca de pe LINE IN, sa duca la dsp care mai apoi sa le trimita inapoi pentru codec output, adica un soi de echo. O poza cu ce-a iesit pana acum: https://imgur.com/a/wYweWfT Buba e ca desi am citit documentatia de x ori, nu reusesc sa configurez DSP-ul sa-mi genereze DCI interrupt. M-ai putea ajuta cumva cu un hint? Codec-ul e WM8731 si il configurez ca I2S master care serveste toate clockurile aferente I2S dsp-ului. Toate bune!
×