Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

DjLeco

Membru activ
 • Content Count

  8,389
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,678 Excellent

5 Followers

About DjLeco

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

7,111 profile views
 1. Nu mai sint disponibile. Marian, sterge te rog topicul cu totul, multumesc.
 2. Up, 50 lei toate, fara Nidec, pe ala l-am folosit la ceva.
 3. Up, 75 lei, scapati-ma de ele ca le iau la ciocane!
 4. S-au adunat si ocupa spatiul degeaba, le am de prin diverse carcase sau cumparate din magazine. Dimensiuni 120/120/25mm, 7 buc si 140/140/25mm 1 bucata. Se dau toate odata, pret 100 lei.
 5. DjLeco

  VIOTUBEAMP

  Pai daca si catodul si grila 1 a lui ECC 82 de sus, unde este intervenit cu rosu sint date la masa, acea jumatate de ECC-u e degeaba, daca se inseriaza un miliampermetru in anodul ei, curentul este 0 sau foarte aproape de 0 prin tub. Eu asa vad... Probabil daca cursorul potentiometrului pina in masa, avea o rezistenta inseriata (fata de masa) se mai "intimpla" ceva cu tubul de sus. Dupa cum este desenat, atit G1 cit si K sint la masa.
 6. Toate firmele mari au folosit si folosesc MJE340/350 in VAS. Chiar si HI-endurile. Sint tranzistori foarte buni.
 7. Pai KSA/KSC-urile sint prea mici la curent de colector sa fie folositi ca prefinali... Aia doar in VAS si eventual primii in tripletul de pe iesire. Eu discutam strict de prefinali, cei ce comanda tranzistorii finali. Adica MJE-13032/33. Din cite stiu parca, Sara are triplet sziklay in configuratia de iesire. Eu as fi facut asa tripletul: KSA-uri>MJE-uri 15xxx>MJL4302/4281. Am vazut si reparat amplificator ce avea ca prefinali in configuratie dublet pe iesire, perechea 1837/4793, gijiia groaznic, nu avea putere si difuzorului tindea sa-i fie "trasa" membrana in exterior cum dadea un pic mai tare. Ce fusese dus? 2SA1837 intrerupt de emitor. Cum a aparut defectul? Foarte simplu, amplificator cotat minim 4 ohmi, omul asculta pe 4 ohmi la boxe normale si a inlocit o boxa cu un subwoofer de masina, nestiind ca sub-ul, avea 2 bobine de 2 ohmi, dar care erau puse in paralel! (1 ohm) si nu in serie (4 ohmi)! Cum a dat un pic de volum, canalul cu subwoofer, a murit incepind sa gijiie si nexam putere. Scenariu foarte simplu: Finalii fiind cu beta mic, au cerut curent in baza mai mare iar acei prefinali avind 1A Ic, unul s-a intrerupt. Finalii au rezistat, erau cite 2 in paralel, etajul final fiind alimentat la 2x41Vcc, cotat la 2x100W/4R. Am inlocuit prefinalii cu MJE-uri 15032/33, flawless, nu a mai crapat de atunci.
 8. Asezarea pinilor este identica la MJE 340-350 cu 2SA 1381 si 2SC 3503 despre care amintesti mai sus. Daca au fost clone, e posibil sa fie pe dos...
 9. Unii poate nu deosebesc o trecere de traseu fata de una de traseu cu conexiune (excludem T-ul unde e clara conexiunea), de aia am postat.
 10. Vasile, vremurile s-au schimbat, oamenii la fel, nu mai e ce a fost. In ultimii 2-3 ani, degradarea sociala a cam devenit logaritmica, unde s-o ajunge, om vedea... Succes totusi cu proiectul! Pe zi ce trece incep sa dau crezare ca filme gen Equilibrium (2002), incep sa-si arate simburele de adevar. Urmeaza in ceva timp sa devina realitate. Ma bucuir ca am trait vremuri bune si mi-e teama pentru viitorul celor ce au acum pina in 10 ani virsta (copiii).
 11. Simplu si bun! Sa nu fiu offtopic, ciinele isi face toaletarea si se intreaba, dau o MU sau fac o MU?
 12. Atentie la capacitatea MJE, in conexiunea pe care a folosit-o Dorin pentru iesire! E posibil sa nu-i placa acele MJE montajului! Daca-mi aduc aminte este sziklay, mai pretentios decit un deep darlington. Succes tuturor!
 13. Foarte misto ideea! Eroarea e clara la 2W, trebuie un punct de conexiune intre nodul celor 2 rezi (1M si 27K) si linia de 0V cit si la GCC din anozi.
 14. Ce a ajuns ELFORUM... Credeam ca eu eram in trecut "oaia neagra", certareatza...
×
×
 • Create New...