Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

DjLeco

Membru activ
 • Content count

  9,137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

842 Excellent

2 Followers

About DjLeco

 • Rank
  Sub 25Hz este GREUL...
 • Birthday 03/05/1971

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

5,670 profile views
 1. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Exact astea sint betele prin gard bagate de tine. Tu sa crezi ceva despre mine, cind ai sa stai alaturi de mine sa vezi ce fac si ce nu fac, cind ai sa ai galeti de tranzistori montati pe radiatoare la viata ta si cind ai sa prezinti vreodata macar cum am facut eu, "reclama mascata" un proiect ca al meu. Pina atunci, tine-ti pentru tine, in gind, parerile si ceea ce crezi tu despre mine! N-as vrea sa expun eu in scris ce pareri am despre citiva dintre voi! Repet pentru ultima data pe acest forum, singurele ajutoare la realizarile mele au fost proiectarea si executuia PCB, pentru care am platit fara negocieri, si nu sume derizorii. Totul a fost realizat exclusiv de catre mine, NU m-a ajutat nimeni nici la conceptii de scheme (prioiecte) si nici la depanare, la nimic altceva. AM peste 35 ANI DE EXPERIENTA IN DEPANARI DIVERSE, in ultimii 28-30 m-am axat exclusiv pe amplificatoare si ce tine de audio si in ultimii 18 si pe SMPS. Degeaba incerci (incercati) intr-un mod JOSNIC sa-mi murdaresti imaginea atit TU cit si alti "colegi", notorietatea mea este MARE in domeniu, si va doare, va riciie INVIDIA si ciuda pe toti. Vreti sa deveniti notorii, puneti mina pe letcon, nu asteptati sa "repare" altii pentru voi! Realizati-va montaje, proiecte de calitate daca vreti sa vindeti! Daca nu, ramineti cu invidia si ciuda pe care o manifestati zilnic pe acest forum. Atit am avut de spus. Ma doare fix in cot de parerile voastre, de mizeriile pe care le scrieti, de faptul ca incercati din rasputeri si cu orice mijloace sa ma denigrati, eu Leco sint si Leco ramin! Tu, viobio (bibanubibi) thunderer, valentin marcarian si inca citiva sinteti trecuti la IGNORED, nu va mai deranjati sa scrieti despre mine. Marian, am sa te rog sa nu editezi si sa lasi acest post exact asa cum l-am scris, multumesc frumos!
 2. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  De curenti mari si capacitati mici, cit si frecventa cit mai mare, warp-uri.
 3. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Cu placere, Maxente. Spor la treaba!
 4. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Si pe trafo curent era identic, voi urca fin nou filmarea si o pun pt tine, doar ca acolo nu era in stadiul final, am mai reglat un pic intre timp si un nesimtit si-a gasit sa comenteze aiurea pe YT, o clona a cuiva de pe aici. Valentine, cu tine am rezolvat, IGNORED! Ia Maxente sa vezi cum trebuie sa arate si pe trafo curent, identic: Ti-am spus clar ca nu am timp sa repar asa ceva. NU vreau sa repar nimic de la altii, ai vreo problema cu asta? Repara-ti singur! Am clientii mei si repar ce amplificatoare imi place mie sa repar! Am alte treburi mai importante de facut decit sa pierd timpul sa repar rahaturile altora, repar numai ce vreau eu, cind si daca vreau EU! La cum va comportati voi, marea majoritate, puneti mina pe letcon si experimentati, ajut pe forum pe cine vreau si pe cine cred EU de cuviinta ca merita ajutat, nu ma obliga nimeni sa dau informatii pe forum. Cind o sa incetati cu betele prin gard, cu circotelile, cu mizeriile pe care le faceti (unii dintre voi, se stiu ei care), am sa imi schimb atitudinea fata de voi, pina atunci, bagam la ignored!
 5. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Inainte de a asambla si inchide amplificatorul modificat, ultima filmare (uitasem sa leg puntile de conductoare pentru rezistentele de descarcare ale electroliticilor din secundare, erau montate doar fizic), un mic calcul sumar: Vbulk in gol = 300Vcc +/-Vcc in secundar (masurat intre extremele +Vcc si -Vcc) = 307Vcc in gol Vbulk cu sarcina circa 500W = 292Vcc +/-Vcc in secundar (masurat intre extremele +Vcc si -Vcc) = 290Vcc in gol Deci cu o sarcina de circa 500W, Vbulk scade de la 300Vcc la 292Vcc adica 8Vcc iar tensiunea in secundare de la 307Vcc la 290Vcc, adica 17Vcc. Tinind cont ca raportul de transformare este circa 1:2, masurind la 1:1 adica doar jumatate din secundar, la o scadere de 8V tensiune de alimentare, in secundar scad 8,5Vcc daca as mentine aceeasi sarcina de 500W pentru 1/2 din secundar. Frumos, nu? Marian, Valentin Marcarian, sa isi vada de treburile lui daca nu vrei flame-uri pe sectiunea ta. Sa termine cu provocarile ca "reclama mascata in scopuri comerciale". Si asa nu are absolut nicio treaba in acest topic decit traditionalele "bete prin gard". Filmarea am pus-o pentru Maxente, FRobert si altii care vor sa vada ce inseamna o SURSA REZONANTA si care vor sa incerce sa realizeze asa ceva.
 6. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Imi place ca te oftici, gratuit. Parca vroiai filmari, acum sint irelevante? Oooof vulpea si strugurii... Ia, ca sa faci un calcul cit intra cit iese si cit se pierde, poate ai chef sa calculezi randamentul, asa "grosier". Ce prezint, prezint ideea si pentru altii care vor sa faca ceva, Maxente, FRobert, circotasii sa dea o fuga prin tirg sa caute miezuri pentru bobine, si piese recuperate sa faca ceva. De circoteala voastra sint satul, asemeni de cei care nu fac nimic dar nimic, si toata ziua ii vezi cu gura mare. Reclama mascata in scopuri comerciale? La ce reclama mascata? Trebuie sa spun de 10000 ori ca eu NU vind nimic? Vezi tu vreo Yamaha de vinzare pe forum, sau Leco SMPS, sau anunt pe undeva ca fac modificari la asemenea surse? Nu, nu este! A, ca vind proiectul V2 de la sursa, e altceva, ala NU are nicio treaba cu yamaha asta si nici cu ce arat eu in filmare. Te oftici ca nu poti? Fa prietene si tu daca esti in stare! Totodata stii si de gluma, nu?
 7. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Testul NU este pentru tine, este pentru Maxente si pentru altii care vor sa faca ceva nu bagatori in seama pe topicut.i Toate sint recuperate, deh sint sarac, nu ca altii ce investesc mii de euro in componente... Sper ca stii de gluma, sau nu!
 8. DjLeco

  Prezentare amplificator de putere

  Bravo Paul, ma bucur ca iti place proiectul Leco V2, sa te bucuri de el si sa iti aduca cit mai multe satisfactii financiare!
 9. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Referirea a fost catre SMPS general, apoi m-am referit la fiecare sectiune. Hai sa nu mai complicam topicul cu nimicuri.
 10. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Nu am spus ca nu este bun acel UCC! Ba chiar este foarte bun, pentru configuratie FB. Doar ca sint circuite mai "actualizate". Ma refeream la cel din partea de PFC de la crown CE4000, ca este "depasit". Citeste atent!
 11. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Nu vind nimic aici, dar nu imi pot deconspira designul de protectie al driverelor. Nu eu am insistat asupra protectiei acestuia si oricum eu folosesc un alt driver total diferit fata de al colegului. Am dat un mic sfat ce (mai) are de facut, in detalii nu intru.
 12. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Face parte din designul actual, nu pot deconspira mai mult, imi pare rau.
 13. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  Acel UCC nu este rau, ar fi trebuit sa fie protejat de acea transil de 18V. Eu as folosi 15Vcc alimentare (IGBT) cu transil de 16V sau 12Vcc alimentare (Mos-Fet) si transil de 13V.
 14. DjLeco

  Surse in comutatie LLC

  IGBT sau Mosfet? Ce driver?
×