Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

DjLeco

Membru activ
 • Content Count

  8,201
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,444 Excellent

3 Followers

About DjLeco

 • Rank
  Sub 25Hz este GREUL...
 • Birthday 03/05/1971

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

6,485 profile views
 1. DjLeco

  Demontare bobina difuzor.

  Intrefierul se mai poate curata cu o bucata de film de radiografie "imbracata" in scotch, astfel incit scotch-ul sa fie pe laterale si sa "agate" mizeria de pe piesa polara centrala si de pe interiorul bobinei. Acolo se aduna in general mizerioarele, mai rar in exteriorul bobinei.
 2. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  La clasa TD, calitatea audio este mai buna decit la orice alt amplificator in comutatie, practic etajul final in clasa AB este alimentat dintr-o fereastra de tensiune redusa, tipic +/- 6,5Vcc iar in forta in loc de alimentare variabila DC, primeste alimentare modulata in audio, etajul in clasa AB avind rolul de "adaptor de impedanta" si amplificator in curent pe impedante mici cit si de "netezire" a semnalului modulat de downconverter. La Yamaha mai este un avantaj, sint 2 parti in downconverter, una foarte rapida pentru partea de medii inalte cu bipolare si una separata pentru partea de joasa frecventa, acestea fiind insumate. Pot spune ca la clasa TD, Yamaha sint peste Labgruppen, cu tot cu cei 614kHz ai lor la downconverter (primele modele), acum s-au luat si ei dupa Yamaha si le-au facut autooscilante pentru marirea randamentului, doar ca in partea de JF au amplificator polarizat in clasa B.
 3. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  Clasa TD. Cel mai bun raport consum/performanta/calitate audio.
 4. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  La care Yamaha te referi?
 5. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  Amintiri IOC limiter dar cu 8 finali in paralel per rail cu SOA de 2,25A/80V/1sec... In functie de limitarea de curent aleasa pe cea mai joasa impedanta de lucru acceptata, cu IOC limiter se poate face analogic cam ce doreste colegul, in filmarea de mai jos limitarea de curent SOA a fost aleasa pentru 35-36A la iesire cu sarcina de 1 ohm, puteam bine mersi sa o implementez si la 45A ori 10A sau 2A. Iar aici un mic test fara limitare de curent SOA, adica "blana", in caz de scurt, ar fi facut kaboom! Nu are de ce sa se considere RECLAMA mascata (cum s-a tot intimplat pina acum), realizarea nu este disponibila vinzarii pe Elforum.
 6. DjLeco

  Reluare curent repaus AB

  Da, C1 de 100uF mod in 330uF. Iar C10 de 1nF, mod in cit mai mic. M-am referit la prima schema, nu cea de fabrica! Si bineinteles, C3 marit pe la 2,2uF nepolarizat.
 7. DjLeco

  Reluare curent repaus AB

  Pentru schema aia recomand 4 diode serie si un semireglabil multitura de 500R pus paralel pe una dintre diode, cu valoarea initial minima pt bias minim. Prima schema este functionala insa as recomanda tatonarea (spre minim posibil al capacitatii) a lui C10 si C1 in jurul a 220-330uF/40Vcc. Grasime mai multa.
 8. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  Din cite stiu acei SJ7147 si SJ7148 suint niste Motorola OEM facuti pentru Crown, ceva cu SOA de 3A/80V/1Sec. Pina sa apara C8187 si C8188 Nu am gasit nicaieri date despre ei...
 9. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  Un link, ceva, multumesc!
 10. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  Tranzistorii folositi in CTS600 si CTS1200, sint MJ21194 (Crown BY Motorola), doar NPN-uri, 2 paralel pe rail la CTS600 si 3 paralel pe rail la CTS1200.
 11. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  Crown au facut-o analogic, este pur si simplu un IOC limiter controlat de mai multi factori (curent-tensiune-temperatura) in care evident se include SOA. De ex CTS600 are 2 finali pe brat si este alimentat la +/- 110Vcc in clasa AB. Multi ar spune ENOORM, va crapa, uite ca pina acum nu am vazut CTS600 busita sau CTS series in general (600 si 1200).
 12. DjLeco

  Recomandare tranzistori clasa AB

  Se poate implementa realizarea unui sistem automat de setare a puterii maxime in functie de sarcina. Crown are seria CTS de amplificatoare, care atit pe 4R si 8R unele chiar si pe 2R/4R/8R sau 4R/8R Bridge dau aceeasi putere (am avut unul dintre modele, am si masurat si asa este). Secretul este in monitorizarea simultana a curentului prin finali, (independent pe fiecare), a temperaturii radiatoarelor, a tensiunii de iesire pe sarcina (data, 2R/4R/8R) si evident ca inglobeaza un IOC circuit care activeaza un limiter cu dubla actiune.
 13. DjLeco

  Brum la microfon electret

  Exact! Eu am exemplificat putin mai detaliat.
 14. DjLeco

  Brum la microfon electret

  Condensatorul electret nu capteaza brum (fiind capacitiv la principiul de functionare) fata de o capsula dinamica cu bobina mobila. Vezi sa-i dai alimentare stabilizata la preamplificare sau verifica bucla de masa ori ecranaj (pe cablu) capsula avind deja ecranaj prin constructia capsulei din aluminiu. Cablul dintre capsula electret si preamplificare sa fie cit mai scurt, de aia microfoanele condenser PRO si nu numai, au alimentarea "+48V phantom", se alimenteaza direct pe cablu, acesta avind preamplificarea inclusa in microfon.
×