Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

DjLeco

Membru activ
 • Content Count

  8,298
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,562 Excellent

3 Followers

About DjLeco

 • Rank
  Sub 25Hz este GREUL...
 • Birthday 03/05/1971

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

6,812 profile views
 1. DjLeco

  RIP Crown Audio

  In general cind mai multe firme se asociaza, treaba se duce de ripa. Desi unde-s multi puterea creste...
 2. DjLeco

  Amplificator clasa D cu IRS2092

  99% cred ca face offset-ul.
 3. DjLeco

  Problema sursa reglabila 0-30v 0-3A GeoMar

  Este perfect asa.
 4. DjLeco

  Problema sursa reglabila 0-30v 0-3A GeoMar

  Pentru surse liniare simple, cu + fata de masa, va recomand cu drag asa ceva, MJ11032 sau si 11033 pentru simetrice fata de masa: https://www.onsemi.com/pub/Collateral/MJ11028-D.PDF Scumpi dar adevarati.
 5. DjLeco

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Yeah, baby, yeah! Facut pe sufletul meu!
 6. DjLeco

  ''Norisori albastri'' in ''lampi''

  Treceti fratilor la amplificatoare tranzistorizate! Acolo nu apar norisorii albastrii, nici macar nu vezi ce au tranzistorii in ei, problem solved! Acolo vezi doar "fumul" care sigur da alarma cind apare. Am postat sa va mai destindeti un pic, vad atita inversunare... Tratati totul ca pe o gluma!
 7. Eu nu inteleg ce se baga in treaba lui Marian, colegii care nu au treaba cu acest proiect. Daca Marian a spus ca este ok, stie el ceva. Daca tot sinteti interesati de acest amplificator, aveti schema cu valori, puneti miinile si realizati-l fizic! La mine VA PLINGEATI ca nu pun scheme, poftim, Marian v-a dat mura in gura si tot degeaba... Tot circoteala e mai buna...
 8. Mosfet 400 era o schema simpla, nepretentioasa, un fel de minim posibil. Asta este relizare lui Florin Carp, despre care a amintit Vasile.
 9. Eu sint aici, dar nu ma bag in discutii ce nu ma privesc. Decit daca pot sa ajut macar cu un simplu sfat. La realizarile mele, curentul in VAS era intre 10 si 15mA, depinde care dintre ele. M-am jucat cu diverse valori cind msuram cu Quntasylum. Marind curentul in VAS la peste 12-15mA nu cistigm nimic in masurtori la nicio frecvent, decit disiptie inutila. Ca atare, m-am oprit in acea zona.
 10. DjLeco

  amplificator boxe karaoke

  Cum naiba pot da unii banii pe asa ceva? As da 50 lei pe ea, ca sa ii dau foc si sa ii fac filmare pe YT. Nu e rautate, este ce consider ca merita asemenea hidosenie!
 11. Treaba este ca nu numai rezistentele le imperecheam atent ci si tranzistorii cit de mult puteam. Insa am avut si niste module cu destinatie "mai speciala", la care cu toate imperecherile "la singe", tot trebuiau ajustari. Bine, asta dupa ce am inceput sa masor raspunsul armonic cu Quantasylum. O sa va mire poate, dar dupa reglajul pentru un raspuns armonic "cit mai spre perfect", daca inseriam rezistenta ce dadea curentul prin GCC cu 2-3 ohmi la oricare din ramurile GCC-ului, raspunsul armonic, se modifica si el VIZIBIL. In final asa au masurat modulele respective la 10W la iesire: Omul care le-a luat (si nu e lauda), a spus ca nu a mai auzit asa sunet pe boxele lui, erau ceva destul de scumpute... Initial, cind am mai discutat cu Victor despre treaba asta cu raspunsul armonic si era atit de ferm in ceea ce spunea, ziceam ca ma abureste. Cind am pus aparatul pe V2 mini si am inceput sa deprind mai bine ce si cum, am realizat "spilul". Din fericire, mi-am pastrat si pentru mine 2 module V2 mini, cind oi avea timp si chef (mi s-a cam luat cheful din pacate de vreo juma de an, chiar mai bine), o sa finalizez amplificatorul si poate reusim sa ne intilnim pe undeva, sa facem auditii si masuratori. Pina atunci, succese tuturor colegilor!
 12. DjLeco

  REGULI ELECTROSECURITATE

  Asta mi-a placut maxim!
 13. DjLeco

  REGULI ELECTROSECURITATE

  De aici nu te mai salveaza nimeni, in caz de...
 14. DjLeco

  Ce parere aveti de chestia asta?

  Din pacate, Romania nu mai are nicio sansa... Trebuie eradicata total gindirea asta bolnavicioasa, generatia asta de nenorociti care au friiele tarii, sau in cazuri pe categorii. Poate peste 2-3 generatii sa se schimbe ceva. Si asta cu greu, "legacy", este foarte grea si merge din tata in fiu...
×