Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

lalihifi

Membru activ
 • Content Count

  441
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Se poate si mai bine

About lalihifi

 • Rank
  Membru
 • Birthday 01/01/1973

Profile Information

 • Locatie
  UK

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Am avut sb-m500 varianta mai mica (aveau cam 18kg fiecare) Parca inaltele erau prea agresive si basul ca de subwoofer . Le-am luat cu ideea de a fi incinte inchise (nu bass reflex). Sincer le-am vandut ca pareau prea invechite (ma enerva culoarea aceea maro inchis) . Puternice nu sunt ...sunt mai mult pentru auditie . Daca esti adeptul incintelor inchise cumpara KEF Q950 sau Q750 (variantele noi) Se aud bine au doua radiatoare pasive si sunt destul de frumusele .
 2. Mai informeaza-te un pic . Audi are fabrica de motoare electrice chiar in Ungaria . Tesla nu e buricul pamantului multe companii fac masini electrice .
 3. Gasesti clasa D in cele mai scumpe scule si asta de multa vreme. La un test in orb practic nu-ti dai seama . Desigur ca nu sunt agreate in regim de amator deoarece sunt ceva mai greu de facut decat clasa A sau AB. Cred ca cei de la Texas aveau cipuri dedicate de acum 10 ani (se auzeau bine de tot) Acum 2 luni am vandut un sistem de lux (microsistem) de la Denon (desigur clasa D)iar Cd-ul si amplificatorul erau conectate pe intrarea digitala. Sunetul era uluitor iar dinamica perfecta (nici un fel de zgomot ...nimic) pacat ca l-am vandut.
 4. Sa nu razi de mine dar de multe ori in epoca comunista de cate ori am rupt un terminal la tranzistor de tip Ac razuiam rasina in jurul terminalului si lipeam un terminal nou . Am reusit sa salvez multe tranzistoare asa. La unul am taiat in carcasa destul de mult ca sa ajung la teminal si tot a mers .Mreita sa incerci :-)
 5. O aplicatie reala a lui IRS2092 o gasesti daca cauti "pioneer x-hm81 service manual" . Desigur tu incerci sa faci o putere mai mare dar iei si schema asta ca referinta (poate te ajuta) Am avut cam 2 sisteme din acestea si se auzeau frumos (nu sunt chiar ieftine) Pe la 200w-300w gasesti sigur aplicatii de la Texas (cip complet) . In general nu am gasit placile distruse deoarece chipurile dedicate gen Texas au pin de Shutdown sau S/C si nu pornea alimentarea generala.(ma refer la cele reparate de mine ) Mult noroc
 6. Nu are rost sa te complici cu scheme din astea (poate ptr subwoofer ). Incearca gama de circuite dedicate clasa D de la Texas Instruments (de exemplu tpa3255) si o sa-ti placa sigur . Daca vrei puteri mai mari desigur ca o sa treci pe IRS . Ideea e ca daca tot pierzi timp si bani macar sa treci direct pe ceva mai serios :-) ps: Giuseppe Bagarella si Gigelizatoru ar trebui sa mai ascultati amplificatoare ca sa va dati cu parerea . Nu doar cele facute de voi . Clasa D se vinde de multa vreme in scule scumpe si se aud superb . Stati linistiti am avut si clasa D (cel putin 5 variante) si am si clasa A si clasa AB .
×
×
 • Create New...