Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

Traian B

Membru activ
 • Content Count

  1,078
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

490 Excellent

About Traian B

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Traian B

  Reparatie TS 850SAT

  Ai verificat tensiunea negativa de la iesirea convertorului DC/DC? (-6,2V daca-mi amintesc bine). Trebuie sa fie stabila, sa nu varieze (verifica inclusiv pe emisie). Daca aceasta este problema, nu-i chiar foarte greu de rezolvat (am avut si eu de rezolvat asta si incluisiv inlocuire de condensatori in DDS...) , doar ca necesita timp si atentie. Cauta pe net si vei gasi suficiente info. GL & 73! YO9FZS
 2. Traian B

  Viitorul arata bine ! ...

  Vai draga, ce sfaturi inaltatoare ne dai... deja suntem emotionati! Ai habar ce-i acela trecut? Cele de mai sus la care faci trimitere, este acela trecutul nostru? Sau este... politica de rahat de azi? ... si altfel.... ce? Ce dezastru s-ar intapla daca n-am sorbi "trecutul" din mana lui Ghita?
 3. Mda draga,... taman eu care nu gandesc la unitate d'asta de 115% in jurul Partidului, eu as fi acela tra,la,la... te-oi fi gandit tu mult inainte sa scrii asta? Nu te-o fi durand capul? Si cum sa nu, era clar ca prin raspunsul dat mai sus eu as fi fost -iegzact draga!- identificat imediat conform instructiunilor din "Indrumarul pentru responsabilii cu propaganda" ca fiind "dujmanu' da clasa" indicat de Partid, adica "Iohannist", ca altfel nu se poate decat ori cu noi, ori impotriva noastra, nu-i asa? Oricum, este evident acum ca intradevar am nimerit-o foarte bine mai sus si am avut dreptate: era vorba chiar de vantul ce adia dinspre Partidul Iubit... Nici nu ma asteptam la altfel de raspuns decat de felul celui pe care l-ai dat mai sus: cine nu este cu noi, este impotriva noastra... adica pentru tine raspunsul nu putea veni decat d ela un "iohannist", pentru unele minti altfel nu se poate altfel decat "ori cu noi, ori impotriva noastra". Nu de alta dar ideea asta este intr-o foarte stransa legatura taman cu dorinta aia de "unitate" exprimata mai sus si inteleasa in spiritul unor faimoase minti demente dornice de acea unitate de 115%, care de fapt pentru a realiza practic acea "unitate" au si generat acea idee de "cine nu este cu noi, este impotriva noastra". Ceea ce de altfel, din istorie stiut, a avut tragice efecte asupra multor popoare. Oare ai habar despre ce minti este vorba, cine, unde si cand mai gandea astfel? Ceva asa... din cultura generala?!... Ei, lasa draga ca n'are nimic daca nu stii, ca nu s-a cerut asa ceva la BAC... Noroc ca stiu eu, asta "tra,la,la"... Deci spune-i Partidului ca am zis eu, asta 'tra,la,la" precum ma faci dumneata p'aici in spiritul indicatiilor si orentarilor, ca ideea aia pe care ti-au bagat-o tie-n cap, provine de fapt de la unul numit pe vremuri generalisimul Iosif Vissarionovici Stalin, si ca a produs deja niste zeci de milioane de morti sub exact aceeasi masca falsa sub care-ti este fluturata si tie azi, adica aceea de asa zise patriotism, unitate si binele poporului. Si mai spune-le ca mai este o vorba dar care vine din cu totul alte parti: cine nu-si cunoaste istoria, risca sa o repete. Iar una dintre cele mai neplacute, mai triste si mai criminale parti a istoriei este taman cea stalinista ce si-a bazat crimele pe ideile acelea de "unitate" in jurul Partidului si "cine nu este cu noi este impotriva noastra", si care iti sunt asa de dragi...
 4. Mda draga, d'aia o duce Ro rau, pentru ca nu suntem toti strans uniti in jurul Partidului si al secretarului sau General cu blanitza sub nas pupandu-l in funduletul lui de social democrat penal cu conturile pline si luptandu-ne cu Soros care pune pe ascuns Stafilococul auriu in spitale... Fara unanimitate de 115% nu se poate dom'le patriotism! Cunoastem asta de acu' doojcinci da ani cand in acelasi mod un mare democrat anterior acestuia vroia si el "sa fim uniti", adica toti sa-l votam pe el pentru ca 80% din voturi nu-i mai erau de ajuns, si nu cumva sa votam pe fascistii aia la care "oamenii de bine" au gasit droguri, armament, munitie, masina de scris automata si tiparit bani la PeNeLeu!
 5. ... pai asta se stie de cand e haul! Si este unul din motivele pentru care "reparatia" aia prin inlocuirea cuartului original cu un altul gasit prin cutii este pe campie, optimizarea stabilitatii pentru o anumita temperatura de functionare/termostatare implicand uneori modificari ale unghiului taieturii de numai zeci de minute de arc. Apropo... eu am comandat cuarturi "custom made" iar unul dintre parametri ce a trebuit sa-i specific in mos expres a fost taman temperatura de functionare (sau de termostatare) a oscilatorului!
 6. Traian B

  Viitorul arata bine ! ...

  Cardul de sanatate a fost solutia la fraudele din sistemul de sanatate familiala, respectiv zeci de mii de pacienti bagati din burta in acte, consultatii fictive si retete si medicamente acordate fictiv. Te prezentai o data la doi ani la medicul de familie cu buletinul iar in acte erai apoi introdus de 5 ori in acei doi ani! Ba se si circulau pe bani buni fisiere cu liste de pacienti (fictivi) si datele personale, de la un medic la altul! Cardul de sanatate fiind electronic si asupra posesorului, si fiind astfel necesar fizic la prezentarea la medic pentru a fi citit intr-un dispozitiv special, rezolva in mare masura problema, ceea ce s-a si observat practic, probabil ca fraudele evitate astfel au aortizat ele insele costurile de implementare! Cardul de identitate asa cum este el azi nu poate rezolva asta (si nimic) deoarece nu este electronic, adica nu este necesar fizic iar datele de pe el pot fi introduse fictiv (nume, CNP, etc. folosite cu copy/paste, trimise liste intregi de nume si CNP-uri dintr-un loc in altul as acum se intampla inainte de introducerea cardului de sanatate) fara ca posesorul sa fie prezent sau constient de asta, pe cand cardul (de sanatate) electronic trebuie prezentat fizic de catre persoana respectiva si introdus fizic intr-un cititor. Toate aceste tampenii birocratice s-ar putea rezolva daca s-ar trece la card de identitate electronic (cipat) care precum cel de sanatate sa necesite a fi prezentat fizic pentru citire si identificare electronica fara ca o eventuala copy/paste a numelui si CNP-ului sa mai poata fi suficienta. Un asemena card de identitate electronic ar putea suplini orice alt card, legitimatie, etc. si ar rezolva muuuulte altele, inclusiv fraudele electorale si ridicarea la vot a mortilor din cimitirele dragnesciene, sau falsurile din tabelele de semnaturi pentru cine stie ce initiative asa zise publice (spre deosebire de cel de sanatate, cardul de alegator chiar a fost o inutilitate!). Ghici deci de ce nu se vrea un astfel de card de identitate electronic! Nu, nu este vorba de cipul diavolului sau alte tampenii cu care-s ametiti bizonii!
 7. Traian B

  S-a facut dreptate ! ...

  Vezi ce inseamna promovarea in toate mediile online de catre o firma/corporatie puternica? Chiar crede cineva ca fara filmul lansat de curand generatia noua de cautatori-culegatori (de pokemoni) s-ar mai fi dat in vant dupa muzica asta, si mai exact taman acum si dupa piesa al carei titlu coincide asa... din intamplare cu chiar cel al filmului? Filmul 'Bohemian Rhapsody', în care Rami Malek îl interpretează pe regretatul solist al trupei Queen, Freddy Mercury, a contribuit la popularizarea muzicii formaţiei britanice în faţa unei noi generaţii de admiratori. La cinci săptămâni după lansare, pelicula a devenit cel mai profitabil musical biografic din toate timpurile, obţinând încasări globale de aproape 600 de milioane de dolari.[...] Reprezentanţii Universal au anunţat că au promovat acest single pe cele mai importante platforme de streaming în ultimele săptămâni. Pentru întocmirea acestui clasament, experţii muzicali au analizat datele transmise de toate serviciile de streaming înregistrate oficial în lumea întreagă, inclusiv de la giganţi precum Spotify, Apple Music şi Deezer, dar şi statisticile furnizate de platforma video-muzicală YouTube, pentru a stabili că 'Bohemian Rhapsody' este cel mai difuzat cântec din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.
 8. Traian B

  Vânzători...

  Nicidecum. Se intampla peste tot. Si se intampla cu diverse alte lucruri, inclusiv cu... forta de munca!
 9. ... se numeste ISB (Independent Side Band) iar in domeniul militar s-a practicat chiar si pentru 4 benzi laterale independente (4 ISB). Este unul din motivele pentru care echipamentele SSB comerciale si militare mai moderne nu foloseau un singur filtru cu comutarea purtatorului LSB/USB ci foloseau filtre independente pentru LSB si USB. De obicei se folosesc 2 sau 4 filtre dedicate care uneori sunt atent construite si specificate in ceea ce priveste neliniaritatea si abaterile caracteristicilor de amplitudine si de timp de intarziere de grup (compensate) , fiind destinate inclusiv transmisiilor de date (si erau ale naibii de scumpe). Nu stiu daca are treaba cu asta, dar Harris-ul RF-550 din anii '70 (2 ISB) are o demodulare SSB mai placuta decat orice am ascultat eu, inclusiv decat muuuulte trx-uri moderne chiar si cu DSP... toti carora le-am prezentat ramaneau cu gura cascata...
 10. Traian B

  centrala termica Motan MT 24KW

  A-haaa... am avut una la job care chiar asa facea. [si mai este una care la aprindere face problema de mai sus cu lipsa flacara pe jumatate din arzator, desi nu pentru un timp lung] E vorba cumva de tuburile care duc la ceea ce se numeste presostat de aer, sau gresesc?
 11. ... si cand te gandesti ca unul deja condamnat penal si cu furaciuni in spate si anchete penale in desfasurare (inclusiv de catre organisme de la nivel european) poate ramane bine mersi chiar si haaat, in fruntea Parlamentului si in continuare propune si numeste ministri in guvern, face si schimba legi penale, cheama ministri la ordine, etc. Ce sa-i faci, politistul reprezinta un pericol public grav si d'aia trebuie tras de-o parte, dar infractorul ce schimba legi si numeste si schimba ministri, nu. Ba mai striga -si unii chiar il cred- ca este persecutat. D'aia n'are ursul coada!
 12. ... problema fiind insa alta, si anume aceea ca frecventele pentru care se construiesc si se gasesc aceste filtre "pentru electromecanici" sunt departe de a fi potrivite pentru altceva decat filtrare intr-o eventuala a doua sau a N-a frecventa intermediara. Cu exceptia benzilor HF inferioare (si acolo inca cu semne de intrebare daca nu se utilizeaza un filtru mai serios la intrare), folosirea pentru selectivitatea principala in CW/SSB doar a unui filtru electromecanic intr-o superheterodina cu simpla schimbare nu prea este ok din motive de rejectie redusa si/sau complicata a imaginii. Cu alte cuvinte, oricum utilizarea lor necesita dubla sau multipla schimbare de frecventa cu utilizarea si a unui filtru cu cuarturi intr-o FI anterioara pe frecventa ridicata incat sa permita o facila si buna rejectie a frecventei imagine (asa cum se intampla in toate echipamentele superheterodina moderne), altfel solutiile vechi precum prima medie variabila ori fixa cu filtre LC sunt compromisuri grave la care s-a renuntat demuuuult, iar solutii moderne SF precum simpla schimbare in frecventa foarte joasa prin mixare cu rejectia imaginii nu prea sunt practicate pe la radioamatori.
 13. ... si cu toate acestea, firma Collins in manualul sau specifica posibilitatea de conectare directa a filtrelor electromecanice in circuite parcurse de curent continuu: http://jptronics.org/Collins/MECH_FILTERS/collins.filter_catalog.pdf ... ceea ce am facut si eu cand eram mai tanar, dar cu MOSFETuri dubla poarta si filtre MF200.
 14. Traian B

  Muzica pe youtube

×