Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ndor

Membru Activ
 • Posts

  792
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,276 profile views

ndor's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

 1. Ok, eu unul m-am edificat . Nu mai am intrebari Succesuri !
 2. Sincer ma asteptam sa-mi spui ca dB-ul reprezinta un raport . Si fiinca este un raport ai intodeauna doua marimi fizice de raportat . Si am mai intrebat ce r3eprezinta cifrele alea de pe eticheta unei antene omnidirectionale care sunt urmate de dbi sau dBd !!!!! Adica adica , sa explic mai asa , ca nu pot desena colorat sa intelegi cumperi o antena omnidirectionala , asa scrie pe eticheta , si mai scrie ca are 6 dBi ....ce sunt aia 6 dBi pentru antena aia omnidirectionala ? !! Si nu conteaza in ce regim e facuta antena . Poate sa fie facuta si in regimul lui Stalin ca tot aceleasi principii se aplica !!
 3. Nu incerca sa schimbi subiectul . Ai afirmat ca o antena omni nu are castig . Demonstreaza asta . Am mai intrebat daca sti ce inseamna numarul ala urmat de dB(i) sau (d) de pe eticheta unei antene comerciala sau homemade , nu conteaza.
 4. https://www.eevblog.com/forum/testgear/best-portable-scope-under-$200-for-pinball-work/msg4554173/#msg4554173 https://www.eevblog.com/forum/testgear/fnirsi-1013d-100mhz-tablet-oscilloscope/msg4884212/#msg4884212 https://www.eevblog.com/forum/chat/from-beginner-to-pro/msg4738481/#msg4738481 https://www.eevblog.com/forum/repair/problema-em-osciloscopio-fnirsi-1013d/msg3623172/#msg3623172 Cateva discutii de pe alt forum pe marginea subiectului in cauza .
 5. Cablul se leaga in punctul Sf. Tresa la un brat iar firul cald la celalat brat al antenei . Cele doua brate se vor fixa pe un izolator in punctul Sf . Izolatorul respectiv va fi si suport pentru fixarea antenei pe un catarg.
 6. Avand in vedere , din ce am dedus din conversatiile de mai sus nu dispui nici de aparatura necesara si nici cunostinte in domeniu nu ai , iti propun o antena extrem de simpla , se construieste foarte usor cu materiale pe care le gasesti pe la magazinele de bricolaj . Antena este un dipol in unghi inchis, mai precis Vee antena. Nu necesita nici un reglaj daca o faci exact ca in schema . Cablul coaxial se leaga direct la bornele antenei . Castigul estimat este undeva pe la 5 dBi. Daca totusi ti se pare ca este prea mare structura , ai vrut fixa ! ...se pot scurta bratele pana la lungimea de 1 m fiecare , dar scade si castigul pe la 3 dBi. Se va micsora si distanta S pina la 50 mm ! Antena se monteaza in pozitie verticala , cat mai degajat de obiecte metalice . Se poate folosi teva de Cu sau Al cu diametrul de 20...22 mm Diametrul tevii este important pentru a putea asigura banda de rezonanta necesara . V_d.txt
 7. Vrei antena fixa sau mobila ? Omnidirectionala sau directionala ? Daca e directionala , ce unghi de deschidere ar trebui sa aiba radiatia ? Polarizare verticala sau orizontala ? Folosita doar pe Rx sau si pe Tx ? Antena , cu ce castig ar trebui sa fie ?
 8. - http://www.h4ck.de/body.html gsesti acolo niste teste interesante pentru legarea potentiometrelor
 9. Problema cu atenuatorul ala ar fi ca este calculat pentru 50 ohmi iar un long wire ar avea vreo 450 ohm . In cazul asa puteti folosi ori un adaptor impedanta de 9:1 , mai complicat in cazul in care nu aveti experienta cu ele , ori modificati atenuatorul de 20 dB ca si adaptor de impedanta . De exemplu pentru 450 ohmi rezistenta sunt va fi 1 K , rezistenta serie -750 ohm , rezistenta sunt - 52 ohm. In felul asta obtineti o adaptare de impedanta si o atenuare de 20 dB. https://chemandy.com/calculators/matching-pi-attenuator-calculator.htm Mai apare problema de a sti precis daca intrarea de antena a radioului este pe 50 ohmi. Asta e cam greu de apreciat in regim diy daca nu se specifica ceva expres in manualul lui .
 10. Salut Ma interesaza pct.15 . Discutam in PM daca nu sunt deja arvunite. Multumesc
 11. Am pe masa versiunea de 100 Mhz cu generator . Pot spune ca merita banii. Avand in vedere ca ai si un generator de semnal si un multimetru inclus la bani aia ,daca le cumperi separat iesi in paguba . Singura problema ar fi ca e putin atipic sa lucrezi doar din niste butoane pe partea de osciloscop . Dar dupa un timp cand te obisuiesti cu logica lui , e ok .
 12. Pe viitor ca sa eviti sa mai apelezi la serviciul celor de la Digi , cere sa puna ONT-ul ala in bridge dupa care pui propriul tau router . Asa o sa ai maxim ce scrie in contract , plus o multitudine de porturi de care vrei .
 13. Daca merge....sa fie primit ! Totusi , din poze nu prea pare ok cum ai instalato . Este esential ca tresa cablului coaxial sa faca contact electric cat mai bun si ferm cu caroseria . Si cat mai scurt posibil . Pentru astfel de antene planul de masa este foarte important , iar pentru frecventa respectiva ar trebui sa fie de minim 1m patrat. In cazul de fata ar fi asigurat de caroseria locomotivei . Probabil ca se va auzi si la 20 km daca este totul facut ca la carte .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines