Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ndor

Membru activ
 • Content Count

  816
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

126 Excellent

About ndor

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

807 profile views
 1. Bravo . Cea mai buna decizie de pana acum .
 2. Mie mi-au dat lacrimile de emotie . E adevarat , curatam si niste ceapa in timpul ala !
 3. Nu inteleg ce e cu acel 254 ....in fine . Am vrut sa arat ca se poate si cu alta valoare de inductanta . Mult mai uzuala . Daca apuc sa trec pe la magazin , chiar o sa cumpar cateva sa le masor .
 4. N-a spus nimeni asta . Ba din contra ,cand a fost cazul au existat o gramada de opinii si rezultate dovedite ale unor useri care au demonstrat ce se poate face in domeniu cu componente moderne. Asta daca mai era ceva de demonstrat. Ca mai sunt cate unii ramasi blocati in anii Stalinismului ..asta e . Aa, si vedeti mai sus ca tocmai va mai aratat o monstra de inteligenta proprie . Din putul gandirii profunde ! Dar lasa-l saracu , ca e singurul care mai lipeste cate ceva pe aici .
 5. Banuiesc ca simplul fapt ca lipeste piese, nu conteaza cum , ar trebui sa insemne ceva . Presupun ca in conceptia unora de aici , lucrul asta echivaleaza cu un adevarat doctorat, masterat sau cel putin o licenta ! Nu conteaza ca le lipeste aiurea si debiteaza numai tampenii . Unii se amuza ,altii dupa cum se vede s-au scarbit de toata mistocareala de 2 lei si prefera sa stea deoparte . Ca si opinie personala , intre a lipi niste piese ca idiotul si a invata sa lucrezi cu un simulator , oricare , intodeauna esti mai castigat in varianta doi . Macar la numarul de neuroni !
 6. ndor

  TK-880

  La o cautare sumara am gasit : http://www.sm5nvc.se/erak/mod/rig/prg/Kenwood/!index.htm https://hamfiles.co.uk/index.php?page=downloads&type=entry&id=firmware%2Fkenwood%2Ftk780e_v109_4ba8 https://www.qsl.net/yo4hfu/TK880.html Poate-ti foloseste . La al doilea link , trebuie sa te loghezi ca sa poti downloada ceva.
 7. Am refacut filtrul pentru valoarea inductantei de 10mH . Am adaugat inca in condensator de cuplaj. In felul asta filtrul devine independent de impedanta din colectorul tranzistorului . Valorile sint uzuale . Condensatorii din circuitele de rezonanta ar trebui sa fie nepolarizati . RL-ul fitrului ajunge undeva pe la -30dB la o banda de trecere de 100 Hz.Caracteristica inductantelor : Technical Specifications: • Temperature Range: -20...+100°C • Dielectric Strength: 250Vrms • Inductance (DL): ±10% • L [mH] : 10,0 • Q : 60 • fQ [MHz] : 79,6 • f [MHz] : 0,5 • RDC Ω : 74 • IN [mA] : 65 L = Inductance, Q = Quality Class, Min., fQ = Testing Frequency of L and Q, f = Resonance Frequency, Min., RDC = DC Resistance, Max., IN = Rated DC Current Cu aceleasi valori am facut si simularea. Deci merg foarte bine si alea de 1 leu !
 8. Asa cum e in schema , filtrul ala nu este simetric la impedante. Doar daca se accepta ca impedanta din colector sa fie de 50 ohmi. Dar nu e. Imedanta se duce undeva spre 1K la capatul dinspre colector .Atenuarea se situeaza la aproximativ -20dB. Nu stiu cat amplifica primul tranzistor .
 9. Gasesti pe la Conex , gen minidrosel . Aveau ceva de 10mH la 1eu/buc.
 10. Ce inseamna un filtru la locul potrivit !
 11. S-a facut liniste din respect pentru Silviu ca a avut bunavointa sa-l primeasca pe individ. Nicidecum pentru multitudinea de calitati ale MB-ului. De fapt s-a dovedit ca testul nu a fost deloc concludent .
 12. Ar face, dar trebuie pregatit putin inainte. Asa cum este el livrat de chinez nu poti face mare lucru cu el . Cu al meu m-am jucat cu el pe o gramada de calculatoare si pot spune ca nu are absolut nici o treaba cu surse si alte chestii care tin de calculator. In primul rand trebuie bine ecranat , apoi folosit un cablu USB cu ferita pe el .Cu mentiunea ca cele care au intrare de HF sunt porcarii. Le-a modificat chinezul sa ia fata ...si banii. Iar apoi ...incepe circul . Filtre , adaptari ...adaptari...adaptari ..amplificator ...mixer ..samd .. Si da ,iese ceva bun pentru pretul la care il iei . In nici un caz nu se poate face comparatia cu un receptor industrial .
 13. Eu unul sunt edificat de mult cu cine am de-a face aici. Intrebarea de mai sus nu era pentru stiinta mea . Ma doare pe mine in partea dorsala ca arde el finalii de'an boulea . Din partea mea ..la cat mai multi . Am vrut sa citeasca si altii de ultima gaselnita in materie de testat kilowatu' . N-am mers mai departe sa intreb cu ce l-a masurat . Probabil cu multimetrul .Banuiesc ca o fi avansat intre timp dela stadiul de bec pus pe iesire ca sarcina. Si sa nu uitam ca totusi a pus cablu H1000 !!! Asta in caz ca ne faceam vreo iluzie ca ar fi fost vreun RG58 !! La 1 kw. Dar vorba lui Cezar , la un moment dat ,devine distractiv . Ne mai distram si noi cu ce gasim pe aici . Lucram cu materialul clientului . PS. Modulul ala e luat de pe Aliexpress si o sa scoata kilowatul cand o zbura porcul .
 14. Cu ce sarcina ai facut testul de 1kw ? Ce impedanta are sarcina cu care ai testat ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.