Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ndor

Membru activ
 • Content Count

  874
 • Joined

 • Last visited

About ndor

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

942 profile views
 1. Nu cred ca filtrul ala e un cap de tara. Se poate face si separat pe o placuta atasata la ce e acum. Atasez unul calculat pentru Ft.35Mhz cu un Q la bobine de 30. Ordin 5 . Impedanta in/out 200 ohmi Q-ul l-am luat special mai mic sa vad ce iese. Se poate sa fie nevoie ca la un capat sa fie cu 200 ohmi iar la celalalt 50 ohmi . LP35_Q30.ASC
 2. https://www.changpuak.ch/electronics/Gain_Phase_Adapter.php O idee la vrei sa faci . Dinamica e destul de buna pentru ce e acolo . Mai adaugi atenuatorul si ai un wobuloscop . Daca spuneai de la inceput ce vrei sa faci , i-ti dadeam o schema relativ simpla , probata si care avea tot ce ai nevoie pentru reglare filtre ...si nu numai.
 3. PS. Tot n-am inteles cum faci cu autocolantul . Sau am inteles ca folosesti colant gen hartie, il imprimi , apoi il plastifiezi ? Ce model este autocolantul ala ? Folia de plastifiere ...si cum se procedeaza ? Mi se pare o metoda simpla si ingenioasa de a realiza fete de carcase . Am incercat si eu sa imprim direct pe autocolant , dar se sterge. Nu adera tonerul .
 4. Am inteles lucrul asta . Chiar daca trece de n'spe mii de ori se considera ca o singura trecere. Adica vizualizezi curba in timp real . Nu e nici un stres . Las-o asa cum e acum . Era doar o sugestie de imbunatatire a sculei . Markeri are ?
 5. O singura trecere a VCO-ului de la 0 la maxim tensiune ,ar insemna o vizualizare in timp real a semnalului . Ca sa obtii o rezolutie mai buna ,se fac mai multe treceri de la 0 la max , se face o medie a semnalului detectat si se va afisa dupa x treceri. E cam aiurea explicatia mea , stiu, dar poti sa cauti functia asta , e explicata destul de bine . La unii producatori se numeste Average sweep , la altii iteration value ... Unii folosesc un nr fix de puncte la care este impartita banda de baleiere, altii folosesc diviziuni de frecventa . Cam acelasi lucru e. Practic se va a
 6. PS.- Cu ce e facuta fata carcasei ? Pare a fi un fel de autocolant imprimat >Postat din greseala de doua ori <
 7. Nu este ceva standard . Depinde cu ce faci detectia . Pentru dioda e bine sa fie ceva mai mare . Pentru circuite integrate faci teste in functie de ce OA ai ales. Acum daca ai facut tu softul eu zic ca e bine sa incluzi si o functie de average cu alegerea numarului de treceri / afisare. In felul asta obti o rezolutie crescuta a caracteristicii .
 8. E ok. Asa e tras filtrul . @cirip se referea probabil la faptul ca nu sunt inclusi parametrii S12 si S22 in fisiere. Astea se pot masura separat dar sunt fisiere S1P.
 9. Sunt doua filtre bandpass .Fisierele au fost postate si in topicul meu "Despre filtre RF" in prima pagina , dar ulterior le-am sters pentru a mai elibera din spatiul alocat . Fizic, filtrele respective le am si acum, daca te pot ajuta cu ceva sa reiau masuratoarea .
 10. Sunt bune astea ? 7 mhz.s2p 3.7mhz.s2p
 11. Daca se pare ca sunt prea mari , se rezolva relativ simplu cu un FTJ suplimentar pus pe cablul care alimenteaza statia , impreuna cu niste ferite .
 12. De ce ar trebui sa se reduca nivelul daca filtrul o sa taie de la 50 mhz ? In legatura cu nivelul de iesire , eu as merge pe varianta cu un amplif cat mai liniar ,ceva cu Ft mai mare cu cel putin 5x frecventa cea mai mare , amplificare fixa la cat e nevoie urmat de un atenuator reglabil comandat SPI. In felul asta ai nivelul la iesire independent de frecventa plus adapare mult mai buna cu sarcina .
 13. http://cloud.kyme32.ro/ftp_backup/CARTI SI REVISTE HAM RADIO/carti romanesti si alte pdfuri/antenefilarepentruradioamatori.pdf vezi la pg.9-13
 14. De fapt , chiar asta este . Un generator de zgomot alb.
 15. Daca vrei sa folosesti aparatul si nu e doar pentru colectie sau muzeu , i-ti sugerez sa schimbi tot ansamblul ala cu unul din secolul asta . In felul asta nu mai stai agatat de tot felul de conectori ciudati si pui la treaba aparatul .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines