Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ndor

Membru activ
 • Content Count

  561
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Se poate si mai bine

About ndor

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ndor

  Tabel benzi radioamador

  Nici nu-mi puneam problema de serviciu garantat protejat in banda aia . Dar de la 200mW pentru ISM la 200 W pentru altii , in aceeasi frecventa........parca e prea mare diferenta . 2.4 Ghz nu are nimic in ea alocat pentru ceva special .
 2. ndor

  Tabel benzi radioamador

  Multumesc de informare. Ciudat totusi. Mi-a sarit in ochi banda de 5 ghz . Mai precis ecartul de frecvente de la 5660 la 5670 unde se pare ca au voie cu maxim 200W . Asta in conditiile in care tot ANCOM-ul spune ca e banda libera pentru comunicatii de date (wifi) si ma obliga sa dau cu maxim 200mW EIRP . Pai daca vine unul si da cu 100 W in antena , nici nu e nevoie de maxim, ocupa cu zgomot toata banda de 5 ghz . Si ma mai mir de ce s-a dus dracu si banda de 5 ghz.
 3. ndor

  Radioreceptor R-2502

  La emisie , orice antena folosita devine activa prin definitie. Ca nu e ea "activa" ca in discutia de fata , e altceva . Principala problema care se pune la o antena , indiferent unde e folosita , este randamentul. Daca la receptie randamentul poate fi compensat intro oarecare masura prin amplificarea componentei magnetice , la emisie nu se mai poate . Acolo orice pierdere de randament se traduce prin pierdere in putere , energie consumata inutil...etc. Desi sunt pe piata si antene magnetoelectrice care sunt folosite si la emisie si la receptie . Vezi banda GSM . Dar alta gama de frecventa. https://www.researchgate.net/publication/273507621_Wideband_Magnetoelectric_Dipole_Antennas_With_Dual_Polarization_and_Circular_Polarization
 4. ndor

  Radioreceptor R-2502

  Nu merge pentru .pdf
 5. ndor

  Receptor VLF

  Sa ne spui cum merge. PS - Antena aia rezoneaza la 1550 Mhz si prezinta o impedanta de 900 ohmi. E perfecta pentru GPS .
 6. ndor

  Receptor VLF

  Ce dimensiuni are antena patch ?
 7. ndor

  R 250M "Balena lui Stalin"

  Pentru ca exista inca in vigoare o lege tampita de pe vremea lui Ceasca . Trebuie distrus sa nu mai poata fi folosit . Apoi casat . Niste idioti . Pe afara , marile companii isi scot la vanzare ce au mai invechit , pe sume derizorii. Nu se imbogatesc , poate abia fac un ban de serbarea de Craciun a angajatilor , dar se pot bucura si altii de unele bunuri luate aproape pe degeaba . La noi ..nu. Sa nu cumva sa afle dusmanul ce mare tehnica posedam . Secretomanie sovietica !
 8. Se vinde una bucata wobuloscop model X1-50 . Banda de lucru intre 0.1 - 1100 Mhz impartita in trei : Banda 1: 0...440MHz Banda 2: 380...700MHz Banda 3: 570...1100MHz Impedanta : 75 ohm Nivel de iesire pe generatorul de traking : - 4 dBm *** Nota - Transformator de retea defect . Defect clasic pentru gama asta de aparate . Se ofera manualul service si manualul de exploatare cu instructiunile de folosire, inclusiv schema si datele tehnice ale transformatorului de retea . S-a inlocuit mufa de iesire a generatorului cu un N-mama pentru compatibilitate mai buna cu ce se gaseste pe piata. Nu am cabluri , sonde ....etc. Pe cele originale nu le-am avut niciodata . Am lucrat cu el cu sonde facute de mine. Pret - 400 lei. Transportul nu este inclus in pret .
 9. ndor

  Ajutor filtre cuart

  Daca nici pe ce spune fabricantul nu mai poti pune baza .... Pe de alta parte , ca sa masori tot ce bagi in diverse montaje si tot ce-ti cade in mana , pe principiul ca daca a gresit ala din fabrica , nu-ti ajunge o hala de echipamente si aparatura de masura. Si ...poate, dupa ce ajungi sa le masori pe toate , constati ca din viata ta a mai ramas foarte putin plus ca ai uitat de ce te-ai apucat sa masori toate alea !!
 10. ndor

  Ajutor filtre cuart

  Ai ceva date despre ferita ? Codul , banuiesc ca e al lui IEMI . Feritele trebuie sa mearga lejer in VHF ....2-300 Mhz. Daca nu reusesc sa-i dau de cap la impedanta , o sa folosesc mixer dublu balansat cu diode. Nu-mi placea la el ca-i trebuie nivel destul de mare de la LO .
 11. ndor

  Ajutor filtre cuart

  @Vax e ok. Am determinat raportul de transformare dar ca sa stiu cate spire bobinez am nevoie macar de o impedanta . Sa zicem aia de 50 pe intrare . Apoi se determina functie de asta. Din ce spune @radu42 se pare ca feritele astea merg pina in 70 Mhz . Cu calculez impedanta infasurarii primare . Cate spire ? Daca are careva 2-4 buc. binoculare pentru VHF sunt interesat . @radu42, multumesc, stiu schema , de fapt am tot studiat o gramada de scheme . Am ajuns la SA612 plecand de la LT5560 unde m-am blocat tot la partea de transformatoare de impedanta . Am nevoie ca ce translatez in sus sa fie perfect curat pe o portiune de 40 Mhz . Oscilatorul este separat facut , filtrat si amplificat , fara armonici de nici un fel cu nivel de +1dBm. Filtrele la intrare si iesire sunt LP si BP elipice de ordin 7 . Macar cu adaptarea sa o rezolv.
 12. ndor

  Ajutor filtre cuart

  Da. Exact Folosesc RF Sim pentru simulari .Am calculat adaptarea filtrelor dar se pare ca se comporta mult mai bine mixerul daca e folosit in mod balansat intrarea si iesirea . Pentru atenuarea mai buna a armonicelor . Deci se pare ca merg pe intrare , feritele .
 13. ndor

  Ajutor filtre cuart

  Cine ma poate ajuta cu calculul uni transformator de impedanta de la 50 la 1500 ohmi. Am niste ferite binoculare marcate cu punct alb si abastru. In rest nu stiu nimic desre ele . Am nevoie sa fac transformatori de impedanta pentru intrarea si iesirea unui SA612 . Intrarea 50 ohmi , banda 0.1 - 50 Mhz , iesirea 160 - 200 Mhz . Poate s-a ma lovit cineva de problema asta .
 14. ndor

  Receptor VLF

  Poate o sa te mire , dar la ei e mult mai ieftin transport , vama ...etc ,decat la noi . E mai simplu la ei. Vorbesc de Ucraina , Rusia ... PS - BFP420 nu e tot bipolar ?
 15. ndor

  Receptor VLF

  Unii exploateaza comercial o tara intreaga fara acorduri si tu te iei de comercializarea unei bucati de tabla ? Altfel spus, daca vrea drepturi de autor pe produs , atunci il omologheza pe numele lui. Altfel...sa ne dea in judecata !!
×