Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

MCDragoos

Membru activ
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 core_reputation_level_4

About MCDragoos

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti, Sector 1

Recent Profile Visitors

256 profile views
 1. Scoate ambii finali si daca totul este ok ar trebui sa cupleze releul. Verifica ca nu cumva sa fi ramas cuplat switch-ul de la mufa de casti pentru ca ala intrerupe functionarea releului si anume deschide circuitul. Verifica alimentarea cum ti-am spus si vezi ce tensiune ai, de obicei pocnitorile de TDA2030 se fac sarma intre +(pin 5) si - (pin 3) (LM1875 inca nu am trosnit sa vad cum se comporta), nu are protectie de nici un fel fata de sursa si o ia naiba, sigurantele alea de 1A in loc sa fie puse pe alimentare sunt puse degeaba pe iesirile difuzoarelor. TDA2030 ORIGINALE dupa cum au spus si colegii nu mai gasesti la magazin, poate din dezmembrari de televizoare antice. Atentie cat de tare incalzesti cablajul ca sar traseele instant de pe pertinaxul ala.
 2. Salut. Ce tensiune ai pe alimentarea LM-urilor acum? Din cate imi aduc aminte ar trebui sa fie 36V si daca se face sarma KT-ul din partea de stabilizare ai 40 sau 44V. La mine dupa arderea unui A2030 (scurt pe iesire - asa se intampla cand esti copil si dai lucruri cu imprumut) s-a dus KT-ul si aveam 44V, mi-a luat dupa el partea de corectie si volum A273 (TCA730) - A274 (TCA740), A2030 ramas a supravietuit eroic. Atentie ca A2030 avea pinul 3 (-) izolat de tapla ce se prinde pe radiator fata de TDA2030 si LM1875 care au pinul 3 legat, pune folie de mica, nipple si izoleazale electric fata de radiator. LM1875 rezista la 44V dar ai grija ca pentru partea de corector are decat un amarat de divizor rezistiv si daca cele doua integrate primesc mai mult de 15V crapa.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.