Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

x_dadu

Membru activ
 • Posts

  2,561
 • Joined

 • Last visited

About x_dadu

 • Birthday 06/25/1977

Profile Fields

 • Location
  CT

Recent Profile Visitors

1,699 profile views

x_dadu's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

 1. Mi-au venit antenele de la chinezi, modelul cu carcasă, magnetic, cu fir de peste 1 metru. Altă viață. În câteva secunde începe și pâlpâie ledul roșu fără să fie nevoie să scot antena în geam. Pe serial dă evident tot ce trebuie. Deci acea antenă cu care am cumpărat modulul era defectă. E interesant un modul gps, dar momentan ceasul meu rămâne online că nu am avut probleme, e mereu la secundă și ce am vrut eu, are hardware minimal.
 2. Cum vin comenzile de la Mouser ? Curier acasă? Ce curier? Cam în cât timp ? Plata se face doar prin PayPal ? Nu am comandat niciodată, aș vrea vreo 2-3 buc de UCC28180 pentru un PFC și văd că doar la ei găsesc.
 3. Trafu driver e un traf forward, deci fără întrefier, dacă torul era din pulbere metalică nu era potrivit. La sursa de 60V/40A cehul a folosit pentru traful driver un traf principal de sursă de calculator gen EI33, cu 3x16 spire.
 4. forwardul 2T, teoretic, e mai permisiv față de HB sau FB pentru că timpu mort e de 50% și nu apar suprapuneri de conducții la tranzistori, dar pe dvs probabil va avantajat la HB tensiunea mai mică de lucru (cu dezavantajul creșterii curentului) în sensul că ați avut vârfuri de tensiune mai puțin periculoase. Mai ales că nu prea folosiți snubere. Pentru bobina de ieșire ați putea folosi dacă aveți posibilitatea, toruri micrometals -26 sau -52 pentru a evita intrefierul concentrat. Dar probabil tot la ferite de CRT ajungeți că sunt gratis
 5. Dacă mergeți tot pe simplitate, v-ați putea uita la schema cehului http://danyk.cz/svar_en.html
 6. Mi-ar fi plăcut să fi făcut decupajul în tablă exact sub forma ”sticlei” displayului, cu acele colțuri rotunjite, dacă tot ați avut acces la decupaj laser...
 7. Cum ați făcut decupajele în tabă ? Cu toate că nu mai sunt adeptul folosirii carcaselor de surse de calculator pentru proiecte DIY, se vede că e o carcasă de calitate cu tablă groasă.
 8. Doar in acest mod sunt relativ satisfacut de rapiditatea cu care se succed informațiile astfel încât dacă mă uit să văd căte grade sunt și este afișat ceasul să nu aștept mult. Dar asta e funcție de preferințele fiecăruia.
 9. Nu e pus la masă acel pin iar antena primește cei 3V. Am comandat de la chinezi un alt modul NEO-8M plus 2 antene cu fir de 2m. Momentan îl las în stand-by până am altă antenă cu care să-l probez. Acum la chinezi se plătește tva, interesant, dar tot e mai ieftin.
 10. O sa verific cand ajung acasă. Observ pe net ca pinul 1 al cipului Neo-6M figureaza ca "reserved". La GND sunt pinii 12,13 și 24.
 11. L-am alimentat la 5. Antena pare ok nu prea am ce verifica. Firul negru iese din ea nu am ce verifica acolo iar conectorul e bine înfipt. La mine nu se aprinde deloc ledul. l.e. am observat că la punerea sub tensiune dă niște date care nu le repetă. Respectiv:
 12. Păi în foto de mai sus nu am folosit nici un sketch, adică am scirs unul blank și am conectat RXTX ai modulului la RXTX ai arduino UNO. Practic am folosit doar terminalul serial. Am încercat și un exemplu din librăria TinyGPS ce comunică prin softwareserial (pinii 3 și4) și afișa numai ”*”
 13. Ce model este receptorul GPS ? Am cumpărat de curiozitate un modul NEO-6M și nu pare a prinde vreun satelit. L-am scos și afară în curte și am stat câteva minute, tot degeaba, în terminalul serial primesc aceleași bălării. Are acea antena pastilă pătrată.
 14. Schema este in primul post. Tranzistorii folositi la varianta cu alimentare in AC, care are atmega8 DIP, sunt PSMN4R5 40PS.
 15. Kiturile aftermarket cu afișare pe o baretă de leduri sau doar acustici, alea de sub 100 de lei, lucrează la fel ? Cu așa tensiuni?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines