Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

bolek

Membru activ
 • Content Count

  1,149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

64 core_reputation_level_4

About bolek

 • Rank
  Paper pusher porcoratist

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti RO

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tu ai undeva in cutia aia restul convertorului pwm , cu stabilizare , reglaj de tensiune , protectii , etc ? De vreme ce cauti doar driver, inseamna ca restul exista. De curiozitate firele de la potentiometru de reglat tensiunea unde duc ? Eu cam banuiesc ca de fapt iti trebuie tot convertorul nu doar un igbt driver. De aia titlul corect ar fi convertor Dc Buck de la 250v la 230v 10A.
 2. Ce vrei tu e un simplu buck asincron. Merge si cu un 3842 de ex . Primul igbt e high side switchul si al doilea igbt e pe post de dioda flywheel de aia e strapat GE. Ideea e ca trebuie high side driver. Sa vedem de care il facem , frecventa e mica dar trebuie comanda cu curent mare pt ca tranzistorul are capacitate de intrare mare. Ar fi utila o sursa auxiliara izolata de vreo 24V 2A pt comandat dracia flotanta fara grija tensiunii reale fata de groundul de putere si fara grija marimii condensatorului de bootstrap , daca comanzi fara traf. Trebuie comanda cu negativare pt igbt deci daca pui traf driver foloseste ceva gen schema de drivere de telwin. Daca ne zici cat e bobinoiul in mH/ si de care e( Ferita sau fier ?)de pe iesire si cat e tensiunea de intrare dc estimam si frecventa , parca 1Khz e prea jos , o sa tziuie mai rau ca un flex. Posteaza titlul corect si o sa te ajute mai multi. Cred ca erau niste scheme ale lui smilex demult pt asta, parca la controler fotovoltaic ? Ca idei de adaptat , ce am gasit repejor pe gugu. Ceva de genul asta cu level shifter. Sau cu bootstrap si feedback prin optocuplor. Atentie la groundURI!
 3. Probabil bunicul astuia, mai erau si buldoexcavatoare sovietice asemanatoare pe santiere, in copilarie nu imi era clar daca cupa e in fata si lama in spate sau invers, sau statea manipulantul cu gatul rasucit. Se mai folosesc pe la ocoluri silvice si rezervatii , mai beneficiau si amaratii care faceau instalari pe piloni inaccesibili cu nici un suv street legal.
 4. Ontopic, cele cu motor axial sunt cele mici si usoare, deci nu pt lucrari grele. Durabilitatea ar fi cam cam la fel , dar cele axiale mici si usoare sunt de obicei mult mai abuzate si de fapt de aia crapa primele. Ex, am dat si eu strapungere pt coax in beton de 1m grosime cu fi 14mm cu un biet bosch gbh2-24 cum au toti mesterii (spiral de 1m a intrat tot , am dat in diagonala intre incaperi , nu erau accesibile camerele laterale din motive de tavane de rigips) dar cu multe pauze si fara sa imi arat muschii. Spiralul era de firma si cand sumteam ca atinge vreun fier il lasam sa rontaie fara sa apas pana isi facea singur loc. Panzer clonele de modele bosch de la inceput erau destul de reusite la motor dar la toate au picat mandrinele sds , de obicei de la daltuire canale cand se forteaza din lateral in loc sa cumpere dalta pt canale cu muche oblica.
 5. Corect, astea sunt integratele. Sursa aux. e la fel dar pe o placuta separata.
 6. Poza noua cu placa curata. Merci asterix. Sursa auxiliara e sub mamaliga aia alba sau nu apare in poza. E tot halfbridge? Cati amperi (din aia mici ca cei mari costa) ?
 7. Salut, placa de invertor de mai jos stie cineva de la ce model este? Ma intereseaza sa aflu ce se leaga la fiecare din mufele albe din dreapta, zona cu smd. Nu am decat placa.
 8. Are 4 spire secundarul nu 3 . Cu 3 nu topea fludorul. Primarul are 73ohm.
 9. 7018 + sarme cupru in arc . Un fel de Tig fara gaz dar cu injuraturi. Daca era materialul gros iesea mai frumos.
 10. Pentru ca eram curios si fara activitate ieri am facut un "contraption" pe un pistol chinezesc de toata jena. Sa vad daca se poate mai mult cu 2cmp miez de fier prost cu tole de 1mm grosime. Ridicol. Dat jos secundarul de 6 spire subtiri vechi prajite si pus 4 spire banda Cu 8x1.5mm peste bobinajul primar. Mai ridicol , am constatat ca nici nu am destula banda intreaga ci cateva bucati. Pe care le-am sudat cap la cap...nu cositorit , sudat...Separat tolele cu cutterul si asamblat intretesut. Curentul se vede pe clestele ampermetric, ansa de Cu 1.5mmp cam 10cm cu tot cu inelele de prindere. Topeste fludorul in cateva secunde si bobinajul nu miroase a ars ci doar a cald. Ridicol la maxim deci, dar se poate! Merita ? NU. Decat daca esti in puscarie sau lagar si realizarea asta te va elibera.
 11. Buna , cumpar eu punctul 4 Carcasa cu componente de la sursa unui amplificator Technics. Nu este functionala.
 12. Il gasesti in orice sursa de pc mai mare pe langa mufa de alimentare sau firele de la 220. Caramea tip X2 la 250V AC. Capacitate uF cat ala vechi.
 13. Scrie ce factor de putere are plita ? PF sau Cos fi .
 14. Ursu‘ la farmacie… Dati-mi va rog 50 de prez***tive… Doi iepurasi la coada dupa urs: hi-hi-hi…hi-hi-hi...ia uite ursu isi ia 50...hahaha.. Ursu se intoarce si-i priveste incruntat si-i zice farmacistei: Dati-mi 52 !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.