Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. valica_d

  Donatii

  Buna seara! As dorii eu toate cartile, daca mai aveti!
 3. Sa incerc sa le identific pe ale mele , dupa ce le masor . Daca nu sant mai mici ( decat ce ati optat deja ) , demersul meu nu va poate ajuta . Sant din recuperari , mai am si ceva module nedefrisate ... , nu le - am avut de noi pentru un proiect de - al meu . P.S. - ce necesitati de contacte aveti ? ( numar , curent suportat etc . ) .Asemenea si bobina ( tensiune , curent absorbit ) .
 4. Culmea este ca mai rar palpaie de 6 ori. Dupa cum am mai spus, defectul frecvent este palpaire de 9 ori, deci " error code 9 ". Sa-l ia naiba ca bunica il mai intelege.
 5. Bobinele merg si pe calit sau steatit , eventual cu santuri ... sau pe " cruci " ( sectiune ) , suporti cu mai multe brate ... , aceleasi materiale , sau ( si ) polistiren de RF . Paralel grupuri de compensare cu condensatori cu coeficient negativ . variabil alama integral ( ax , rotor , stator ) , rulmenti si izolator calit . O privire la receptoarele profesionale - militare ne lamureste , e un topic in care e tamburul ( rotactorul ) de R - 250 , si altul de R - 311 . Stabilitatile lor sant remarcabile ...
 6. Placa cu prescalerul lipseste; mufa de 50Ohmi are firele taiate. Pe placa din dreapta cu un BFW11 si claviatura de semnal am la unul din aparate R12 si R13 taiate. Pe placa 7 (unde trebuia sa fie baza de timp) exista o zona larga de circuit imprimat care nu a vazut lipituri vreodata. Cred ca sculele astea nu au avut baza de timp pe ele, or fi lucrat doar cu referinta externa. Ambele afiseaza, pot schimba punctul zecimal.
 7. Am proiectat un device care necesita 20 bucati relee SPST-NO. Initial am optat (in mod nejustificat... DPDT, trebuie sa recunosc) pt. releele astea, din motive de dimensiune (10 x 6.5 x 5.2mm - trebuie sa fie cat mai mici) si firma: https://www.tme.eu/ro/details/g6k-2f-5dc/relee-electromagnetice-miniatura/omron/g6k-2f-5vdc/ Acum urmeaza sa reproiectez PCB-ul pt. cele mai mici reed-uri (19 x 5 x 7mm) pe care le-am gasit la un pret OK, adica astea: https://www.tme.eu/ro/details/r1-1a0500/relee-electromagnetice-reed/rayex-electronics/ Daca aveti cunostinta de ceva reed-uri mai mici care se pot cumpara la un pret comparabil, v-as fi recunoscator. Au sa se construiasca un numar destul de mare de device-uri asa ca pretul e important. Multumesc.
 8. deneinvins

  Electrice, electronice, IT si altele

  valabil
 9. Florian Ciobanu

  Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

  pe trafo ala de sudura da cateva spire din cablul ala , chiar mai multe cabluri in paralel si fa-ti treaba , mai ales ca doar pentru o lucrare iti trebuie, dupa aia daca te incurca acolo le scoti, asta daca ai loc
 10. Multumesc d-le aws! foarte utile pentru mine si datele postate de dvs!
 11. La receptia SSB, stabilitatea termica a frecventei VFO este esentiala la frecvente de oscilatie mari. Compensarea termica a inductantei cu capacitatea merge la o freventa fixa. La VFO ambele trebuie sa fie stabile termic. Condensatorul variabil cu aer este termostabil daca materialul axului (alama, etc.) are coeficient de dilatare termica pe jumatate fata de materialul placilor (aluminiu). O bobina termostabila se face prin bobinarea la cald a sarmei pe un tub din sticla de cuart (mai termostabila decat cuartul cristalin) sau prin argintarea tubului si taierea unei spirale in stratul de argint.
 12. Petrăchescu

  Antena ferita AM - cum se face

  O ferită de calitate medie În receptoarele cu acord digital (cu varicap) și de calitate, feritele (pentru UL și UM) sunt folosite într-o manieră departe de cea clasică. Am găsit la un Grundig Yacht Boy ceva, mai sunt și alte variante ciudate (trebuie să la caut), oricum fără acord. Bune de știut. Acolo semnalul o ia în sus
 13. informer

  Retea de senzori radio cu Arduino, nrF24L01 si SIM800L

  Bine de stiut pt. viitor... multumesc!
 14. Punctul 1 s-a reparat si se retrage de la vanzare, restul disponibile.
 15. OK! @flomar, vreau sa folosesc primarele originale. Nu mai umblu la ele, pierd timp, mai cheltuiesc si niste bani, iar aparatul va fi folosit cel mai probabil, doar la aceasta lucrare. Pentru secundar am un cablu litat cu izolatie de cauciuc. Nu prea incape in fereastra, de aceea ma tot gandesc la variante. @validae, sunt constient de problemele pe care le expui, respectiv spatiul disponibil. Nu am posibilitatea sa imprumut un traf toroidal. Ar fi fost bine. Dispun de un transformator de sudura, de vreo 50 kg, facut pana in revolutie de un inginer de la santierul naval Galati. Dar este pe miez E+I si nu vreau sa-l stric (este al cumnatului). Iar invertoarele facute de mine nu prea ma ajuta aici. Ca tot romanul, vreau si eu un bici care sa pocneasca! Sper ca ma intelegi.
 16. Marin1960

  Retea de senzori radio cu Arduino, nrF24L01 si SIM800L

  Multumesc pentru promptitudine! Eu am "sarit" peste regulatorul intern, i-am dat AVDD dinntr-un regulator extern bun, medie la 10 citiri, si pe parcursul a 7-10 zile, temperatura cvasiconstanta, greutatea citita a fost aceiasi! Cu regulatorul intern aveam variatii de aceea am intrebat.
 17. gauss

  Antena ferita AM - cum se face

  Eu as ramane cat mai mult acolo ... e de folos daca se decide ceva definitiv ( mutare pe viitor ) . Lucrurile sant clare privind sederea numai pana in 2020 , si asta daca se incheie vreun acord . Altfel , e la pixul englezesc ... si tare mult doresc sa scape de straini . Cei din Europa de Est si Orientul mijlociu si apropiat sant primii vizati . In fine ...
 18. dany_cta

  Sudarea (lipirea) pastilei pe cuţite de strung

  Am zis ca in film este bara de alama normala, nu aliaj de brazare (asa zis-a alamire). Alama se topeste la o temperatura mult mai ridicata si nu face aderenta la fel de bine ca un material dedicat. De asta i-am zis si ce sa cumpere, ROLOT S94 poti sa il lipesti cu orice si e destul de tare. Cu decapant pe baza de borax se lipeste perfect si pe carbura, si pe inox si pe otel. Le-am facut pe toate. Am brazat cu el si folosind un arzator dremel de buzunar, de-ala mic, a mers fara nici o problema, are nevoie doar de vreo 800-900grade temperatura efectiva pe cand alama din film are nevoie de peste 1000grade si stim cu totii cum ultimele grade sunt exact cele mai greu de obtinut, si tot nu am folosit aer comprimat sau oxigen.
 19. informer

  Retea de senzori radio cu Arduino, nrF24L01 si SIM800L

  Nu e batuta in cuie, aia-i clar. Am facut 10 masuraturi si doar o medie aritmetica a valorilor... initial m-am gandit c-o sa fie nevoie de-un algoritm mai elaborat insa am obtinut un +/-20g (cum se cerea) cu media simpla. E important lungimea firelor pana la celula de sarcina si ecranarea lor... poate la o stupina in mijlocul campului nu atat dar in atelier sigur... . Da, am folosit shema recomandata in datasheet cu output rate-u` mai mare.
 20. iuliantv

  LG 32LF2500-ZA

  o sa moara prost nu ai ce-i face
 21. Ion_Bumbu

  Sudarea (lipirea) pastilei pe cuţite de strung

  Dany, spune`i ca ala este un Rothenberger cu MAPP, cu unu din bazar mai greu. Eventual cu 2 s`ar putea sa mearga.Sanse mult mai mari cu aliaj cu Ag, din acela folosit de frigotehnisti.
 22. gauss

  Experimente controversate

  Acum , trebuie adancita discutia . Fiecare erau specializati pe anumite spete . Cei mai amarasteni profesional pledau mai mult din oficiu , altii ... la civil ( divorturi , paternitati , pensii alimentare etc . ) . Ce sa iasa ( la negru ) de acolo ? ... In schimb penalistii " mari " , omoruri , infractiuni cu violenta , accidente de circulatie cu victime , cei de la ilicit , si altii ... erau rechinii de adancime , din gasca sefului de barou , cu intrare la judecatori si procurori , taiau si spanzurau , luau doar procesele mustoase si suculente , unde acuzatii dadeau banu' gros sa scape cat mai subti ( re ) . In fine ...
 23. flomar60

  Antena ferita AM - cum se face

  Emil,vino frate mai repede in tara,lasa-i pe englezi cu ale lor!...poate la vara imi fac timp sa trec pe la tine in Motru! Scuze de off-topic!
 24. Today
 25. Cum spuneam, acele trafuri nu au spațiu de bobinaj (fereastră) suficient pentru ce curenți ai nevoie....chiar dacă au secțiune bună.Plus că au un curent în gol imens, așa cum a subliniat și flomar60... Chiar nu găsești un traf toroidal artizanal să împrumuți de la cineva ? Astea de obicei mai au spațiu unde mai poți băga câteva spire groase de cablu...
 1. Load more activity


×