Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TESSLA

Membru activ
  • Număr conținut

    1.315
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

4 Urmăritori

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

TESSLA's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Da, iar la stâlpul din mijloc, cablul este prins în două locuri, cu buclă, ca la stâlpii de medie tensiune.
  2. Într-adevăr e fixat în trei locuri: stâlpul de unde pleacă, încă un stâlp și consola mea.
  3. Păi am dat o dată "banu" (500 lei în 1998) ca sa ma lege de la un stâlp mai aproape de transformator întrucât, deși fizic eram aproape de transformator, electric eram conectat la capătul rețelei. Iar de sarbatori, cand creștea consumul, la prize nu aveam mai mult de 170 V la orele de vârf, indiferent de faza pe care m-au legat. Au spus că singura soluție e sa mă alimenteze din alta parte. Am plătit pentru fir si pentru deranj, după cum am spus. Deși nu era vina mea ca nu puteau ei asigura energia la parametrii normali. Soluția firească ar fi fost să înlocuiască traful care nu mai făcea față. Oricum l-au înlocuit câțiva ani mai târziu când s-a prăjit. Au pus unul mai mare ce-i drept. Noaptea târziu, sunt momente cand tensiunea sare un pic de 250 V. Și acuma am dat "banu" iar. Nu mi-au trebuit decât vreo 65 metri de bransament, 17 lei metru liniar...faceți socoteala.
  4. Dacă recitești prima postare, vei vedea ca am scris "cred ca acolo este problema". Dacă ai niște conductoare de aluminiu, innadite acum 7-8 ani și se întrerupe circuitul, unde cauți prima dată defectul? Lucrezi la Electrica si te-ai simțit lezat? Legat de înălțimea tabloului, e la vreo 2,5 metri....in orice caz iti trebuie scara. Lucrătorul care citește contoarele o dată la trei luni, umblă cu scara după el. Iluminatul public e in grija primăriei, in sensul ca primaria plătește consumul dar mi se pare ca are si ceva contract de mentenanță cu ei....am sa intreb contabilul de la primărie. Ce se spune la televizor nu stiu ca nu prea ma uit. Totusi in ultima perioadă distribuitorii au făcut profituri foarte mari ( ca sa nu zic exorbitante). Unde se duc banii? In infrastructura de distribuție...nu prea se vede. În salarii poate?
  5. Nu s-a lucrat sub tensiune. E autorizat baiatul. Am avut noroc ca l-am prins acasa. Am intrerupt alimentarea de la siguranta minunata din stanga. E monopolara sau nu? Referitor la tablou, la inceput, a fost sigilat, doar ca a aparut o problema: contorii nu erau aliniati cu geamul de plastic pe unde se putea citi indexul! Si lucratorii care veneau sa citeasca indexul o data la cateva luni, nu vedeau sa citeasca indexul si trebuiau sa resigileze mereu. Şi n-au mai sigilat. Si chiar daca ar fi fost aliniate, in timp, de la soare, geamul de pe usa tabloului s-a mătuit şi nu se distinge nimic prin el. Situatia e foarte răspandită. Din cauza sigurantelor nealiniate cu ușa de vizitare, unele tablouri nu pot fi inchise cum trebuie. Iarna trecută, unui vecin, vântul i-a zburat uşa de la tablou. E un dezinteres total din partea celor de la Electrica. Pe acelasi stâlp unde e tabloul meu, se află şi tabloul din care se alimentează o parte din iluminatul public. Iluminat care nu functionează de câteva zile. Şi deşi aseara, cand i-am chemat eu, s-au uitat si in tabloul ala, nu au facut nimic. Nici acum nu este iluminat public. Cam asa arata tabloul:
  6. Am reușit să rezolv problema. M-a ajutat un vecin mai priceput la treburi de astea. Problema nu era la innadituri. Firele erau întrerupte pe undeva. Probabil din cauza balansului cauzat de vânt, pe la jumatatea traseului, (n-am avut timp să verific),unde firele erau legate de un izolator de porțelan fixat pe un stâlp, s-a secționat aluminiul. Așa că am inlocuit tot branșamentul. Am pus branșament de cupru coaxial de 10, niște cleme de derivatie tip CDD , niște cleme cu întindere și ..... s-a facut lumina! Contorul meu e cel din stanga.
  7. Mâine. Când aduc scara. Momentan e în alt sat, la un acoperiș la care lucrez. Am să trimit sesizare scrisă și la Electrica și la OPC. Oricum au mai făcut ceva ce nu e in regulă (cred eu).Mi-au înlocuit siguranța diferențială de 32 A, 300ma (care se defectase in urmă cu cateva săptămâni) cu o siguranță monopolara. Când i-am întrebat despre asta, au zis ca au pus ce-au avut! Și că merge și asa si nu trebuie să monteze diferențială. Oricum am montată o diferentiala de 30 mA la tabloul din casa, dar pana la urmă și siguranța acea din BMP este plătită tot de consumator și dacă se strica, ar trebui înlocuită cu ce trebuie, nu cu ce găsim prin portbagaj.
  8. Cu doveditul e mai mult decât evident întrucât se vede clar ca înnaditura nu își are rostul decât pentru a face legătura cu blocul de măsură și protecție. Pentru conexiunea la coloana de 380 , așa cum a fost de fapt, cablu e destul. Am mai sunat o dată, dar slabe șanse să mai vină. Voi vedea mâine ce fac. Cârpeli cum au făcut ei, se pot rezolva local.
  9. De acord, nu mai e treaba lor. Dar de ce au înnadit firele? Eu am avut bransament dea-ntregul. Dacă au mutat contorul și lungimea firelor s-a modificat e problema lor sau a mea? Eu nu am solicitat mutarea contorului.
  10. Naiba știe! Am sa caut mâine contractul, când vine lumina .....de la Soare! Totuși mă gândeam că poate știe cineva. Poate chiar avem lucrători de la Electrica membri ai forumului.
  11. Ieri noapte, pe fondul vântului foarte puternic, am rămas fără energie electrică. La consola de pe acoperiș nu ajunge curent electric. Am sunat la deranjamente, a venit echipa de intervenție și au zis că din contorul situat pe stâlp, pleacă tensiune. Au zis ca ce se întâmplă cu firele care ajung la mine la consolă, nu e problema lor. Numai că, până să fie mutate contoarele pe stâlpi, eu am avut branșament dintr-o bucată(pe care l-am plătit tot lor). Când au pus contorul pe stâlp, au înădit branșamentul iar problema cred că acolo este. Deci ei au făcut înăditura și acuma dacă e o problemă cu firul, mă trimit la o firmă particulară! Ce e de făcut? Unde se termină atribuțiile echipei de intervenție?
  12. Intru rar pe forum asa ca raspund cu mare intarziere, dar mai bine mai tarziu decat deloc. Cuptorul nu e de vanzare chiar daca in ultimul timp nu l-am mai folosit. Imi doresc ca in iarna asta sa mai fac niste cutite. Poate o sa si reusesc. Daca cineva mai doreste nr. de telefon al persoanei care m-a ajutat cu materialele sa spuna. Nu stiu daca telefonul mai e valabil.
  13. Va rog. Ma gândeam ca poate vreun coleg are asa ceva prin atelier. Sau e dispus să facă. Plătesc.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări