Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scut termic


Ovidanie

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Probabil că și polistiren ( extrudat eventual ) . Mai pui și o folie de aluminiu reflectorizantă pe partea dinspre sobă și cred că ai rezolvat . În fond esențial e să blochezi radiația directă . S-ar putea nici să nu fie neapărată nevoie de polistiren , poate și o placă de OSB, tego, PAL, etc . cu aluminul de rigoare ar fi suficientă.  Important este ca între sobă și partea acoperită cu folie să fie un spațiu .

Link spre comentariu

Si eu am avut aceeasi problema, legata de cuptorul de aragaz, insa. Carton de azbest nu se mai comercializeaza nicaieri, cel putin nu prentru persoane fizice. Problema am rezolvat-o perfect cu doua oglinzi de 3 mm grosime, cu partea reflectoare indreptata inspre aragaz. Nu sunt deloc scumpe, si rezista foarte bine la caldura.

Link spre comentariu

Varianta asta cu foile de tabla paralele, la citiva centimetrii distanta intre ele, deschise jos si sus chiar functioneaza. Protejaza termic foarte bine si cu o constructie potrivita poate fi chiar un panou decorativ. Metoda se foloseste si la cuptoarele electrice de bucatarie INCASTRATE in mobila. Bine, acolo ventilatia e fortata intre cele 2 table, dar si conditiile sunt altele.

Link spre comentariu

Soba se incalzeste de la cenusar in sus, 450*500 mm ar fi suficient pentru scutul termic. Tei placi, deschise pe toate laturile, ventilatie naturala, 30-35mm intre placi. Sa ma gandesc cum pot monta distantierele, placile au temperaturi diferite deci se dilata diferit, trebuie sa evit deformarile. Sa vad unde gasesc tabla neagra de 0,7-1mm

 

Cunosc varianta asta de scut termic dar speram sa-mi recomandati ceva ce implica mai putina manopera. Din fericire am aproximativ o luna pana soseste mobila. timp ar fi.

 

Multumesc mult pentru timpul acordat.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Fara manopera nu poti nimic...Numai daca pui pe altul sa faca.

Poti lua de la orice magazin tehnic o coala de tabla zincata de 0.4 de exemplu. Grosimea nu conteaza in cazul asta. E citiva lei. Dilatarea respectiv deformarea nu va fi mare.

Poti folosi asa ceva, nu numai la colturi: http://www.tme.eu/html/RO/piulite-distantiere-din-metal-cu-filet-interior-si-exterior-dremec/ramka_11498_RO_pelny.html

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Nu este nevoie de tabla.Poti folosi carton presat de 1,5-2mm grosime,pe care lipesti folie aluminiu(alimentara),cu partea mai lucioasa spre sursa de incalzire.

Eu am un corp de mobila langa aragaz la 2cm distanta si pe corpul de mobila am lipit folie alimentara cu partea mai lucioasa spre aragaz.Nu se incalzeste absolut deloc corpul de mobilier,chiar daca este mai inalt decat aragazul cu 4cm,iar flacara mare,degaja multa caldura ,mai ales cand este asezata pe foc o cratita...

Link spre comentariu

Vata minerala bazaltica ISOVER PLU ALU 50 mm cu aluminiu

Nu pune polistiren de nici un fel acolo si nici tabla... .Poti sa faci o masca din gips carton special , ignifug , ( de culoare roz ) in spatele caruia sa pui vata bazaltica . Vine un fel de perete sau masca tip sandwich ; gips carton -vata minerala -gips carton, bineinteles pe structura metalica (CD UD ) , cu coltare , gletuit si vopsit dupa gust !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări