Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate masura lampa de stroboscop


Vizitator skyline_net

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Lampa de stroboscop nu e un tub cu descarcare in gaze? Notamente 2 electrozi intr-un balon de sticla cu gaz. Rezistenta intre electrozi este "rezistenta gazului". Daca reusesti sa o masori... atunci se spune ca ai masurat lampa de stroboscop in vederea testarii daca este "arsa" sau nu. Rezistenta ei este de ordinul megohmilor.Stima,ALEKS

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Lampa poate arata impecabil, nearsa, nesparta, etc si totusi sa fie "moarta"-daca catozii electronoemisivi sunt epuizati.Xenon-ul din interior poate sa nu aiba presiunea corecta, deci nu poate fi folosita ca stroboscop, blitz, sau mai stiu eu ce...lampile rusesti IFK-120, dupa vreo 10 ani pierdeau tot gazul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

pai LED am shi pus , deci in loc de BEC sau ce era in schema am pus un LED roshu in serie cu o rez de 100Kohm cred ca shi nu shtiu ce nu a mers bine pt ca nu intzeleg ce trebuie facut cu VDD sau VCC , nu intzeleg ce inseamna alea shi ce se intampla acolo defapt , acolo iese sau intra ? shi in cazu in care is mai multe mase(grouns) trebuie legate intre ele ? . shi inca ceva Stroboscopu ala functzioneaza in functzie de puterea ce o scoate un difuzor ca shi in cazu orgii de lumini sau functzioneaza asha singur fara nici o influentza ?

Link spre comentariu

Golem si sorteh, ce verdict ii dati va rog?E un IFK120 adus de la rusi de un amic, pe vremea lu' impuscatu'. Tubul a fost luat de la magazin si adus prin 1987-88. Nu l-am bagat niciodata in vreun montaj. Dupa cum arata e bun sau bun de aruncat? :weedman:

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări