Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Şocante!


Postări Recomandate

Un deţinut costă statul român peste 500 de lei pe zi, în timp ce, pentru un copil plasat în grija asistenţilor maternali nu dăm mai mult de 6 lei pe hrana zilnică.

 

Totusi de unde-i scoasa asta? ce le face de banii astia? cu 500 lei stai la un hotel decent in romania si mananci mancare buna o zi, nu la puscarie
Editat de lorik199
Link spre comentariu

 E vorba probabil de o cheltuiala generala pentru administrarea penitenciarelor, impartita la numarul de detinuti, iar rezultatul e acea suma pe zi-cap de detinut.

 Un hotel obisnuit nu necesita personal calificat de paza+medici+personal auxialiar, nici nu are ziduri din beton special de un metru grosime, etc, etc.

 Important, repet, e sa studiem cauzele care au dus la atitudinea infractionala, sa le eliminam in masura posibilitatilor, astfel se va reduce rata infractionalitatii, si direct, numarul celor care trebuiesc izolati in penitenciare. Cu Legea Talionului, ochi pentru ochi,  nu facem decat sa perpetuam o problema grava, si sa dam nastere altor violente auxiliare, care vor avea consecinte imense sau chiar funeste pentru stat.

In SUA se va ajunge curand(daca nu s-a ajuns deja) ca 10% din populatie sa fie privata de libertate, iar violentele cresc fara incetare...

Link spre comentariu

 

Diferenta fata de cineva care sta la un hotel si mananca un mic dejun detinutul are trei mese pe zi, paza 24 de ore din 24, medici de diferite specialitati, etc..

 

Până la urmă, Bunul Dumnezeu dă fiecaruia ce merită, nimeni nu este nedreptăţit, şi nimic nu rămâne nepedepsit pe lumea asta.

     Pt d-l Spitfire... Mare dreptate aveti !!

Pt. d-l Toni...confirm adevarul spuselor dvs....

Link spre comentariu

Cum naiba se explica ca Nicusor Constantinescu,bine-cunoscutul BARON de Constanta,se dadea de ceasul mortii prin US,el se plimba linistit prin oras si ceea ce ma ENERVEAZA la CULME este faptul ca mai si FUMA!! :aut:  Daca tot te dai de ceasul mortii,ce naiba cauta tigara in peisaj? :nerv  Nu suporti puscaria pt ca esti bolnav....Regimul de penitenciar se pare ca dauneaza fooooarte grav sanatatii...ALESILOR!! :limb:  Ca sa nu mai avem atatia "bolnaviori",sa-i lasam sa fure TOT,dupa aceea putem considera ca am ajuns pe ...LUNA! :qetrwe  Vedeti si voi un peisaj selenar cu gravitatie...terestra!! :freaza:

Link spre comentariu

 Societatea românească e plină de ură, ură împotriva...oricui, împotriva Martorilor lui Iehova, homosexualilor, Ponta, Năstase, comuniştilor, ungurilor, ţiganilor, etc, etc-asa că e normal ca acum, cei care muncesc 40 ore pe saptămână pentru un salariu de mizerie să-şi manifeste ura împotriva...deţinutilor.

 Îmi pare corect ca detinuţii să muncească pentru a-şi asigura întretinerea pe durata detenţiei, dar nu să fie chinuiti detinuţii bolnavi, gândiţi-vă ca unii n-au intrat la puşcărie pentru fapte odioase, furturi, violuri, omoruri, există şi detinuţi care au ajuns la penitenciar pentru greşeli legate de activitatea lor profesională, şoferi ghinionişti pentru ucidere din culpă, etc, etc.

 "Să arunce piatra cel care este fără păcat", "Nu judeca ca să nu fii judecat", "Cine ridică sabia, de sabie va pieri".

Detinuţii oricum muncesc pe durata detenţiei, cel putin aşa era înainte de `89, nu-mi vine a crede "bazaconii" cu TV in celulă, condiţii de hotel şi alte exagerări, parca se plângeau unii din administraţia penitenciarelor că celulele sunt supraaglomerate, dorm doi detinuţi intr-un pat, etc, deci nu vedem cum ar fi acolo condiţii "de lux".Poate Becali sau Voiculescu sa aibă aşa ceva, dar aia oricum nu din fondurile statului îşi asigură acele conditii, cel putin nu direct(...).

Până la urmă, Bunul Dumnezeu dă fiecaruia ce merită, nimeni nu este nedreptăţit, şi nimic nu rămâne nepedepsit pe lumea asta.

Domnule Spitfire,cu tot respectul,nu m-ai plange-ti atat puscariasii!pai ce au avut in capul lor de au ajuns la puscarie? plange-ti un pedofil cumva? ala trebuie pus la zid si executat,a distrus viata unui inocent. plange-ti cumva pe unul care a condus in stare de ebrietate si a lovit cu masina si omorat oameni?

pai inainte de 89 puscaria era totusi puscarie...nu prea convenea cuiva sa ajunga acolo,vezi Jilava.in ziua de azi,puscariasul te i-a cu dreptul omului cu bla...bla....cum am scris mai sus,ma intalnesc cu recidivisti si povestesc tot felul din viata lor de puscarie si raman surprins...

si apropos....pana la Dumnezeu te mananca Sfintii!

Link spre comentariu

<1>"Martorii lui Iehova"???...., cei are isi lasa copilul sa moara daca are cumva nevoie imperativa de o transfuzie sanguina?, cei care daca tara le o cere, ei nu "pun mana pe arma" si vin sa te convinga cu chestia aia frumos colorata "Turnul de veghe"( o propaganda cretina de "spalare a creierelor foarte bine "alimentata" financiar din state), numai ca "activistii sunt cam "saraci cu duhul" si daca ii provoci la o discutie pe tema de religie, sunt cam "paraleli" cu subiectul..., niste ipocriti.Tot la ei au fost si cazuri de pedofilie!

<2>Homosexualii???,  am dezvoltat la un subiect anterior, dezaxatii sexual si toti ce au compotament deviant sa emigreze acolo unde sunt primiti cu bratele deschise.

<3>Tiganii, au cateva exceptii (ce-i drept, cam putine), care intaresc regula, au cateva metehne( cred ca e ceva genetic, ADN-ul  lor are ceva "hibe"), una dintre ele este aceea ca nu prea le place munca si ailalta este de natura culinara: le place friptura de lebada de preferinta vieneza (asta ar fi prima optiune,daca nu sunt gaini disponibile, ale vecinilor bineinteles)

<4>Cu ungurii n-am nici o problema , cu exceptia celor care in dorinta de mult verde, taie padurile patriei cu mult entuziasm si a doua categorie ar fi laszlo tokes (intentionat cu litere mici), csiby barna (nu stiu daca am scris bine, dar e ala de-l spanzura pe AVRAM IANCU sub ochii de peste apatic ai autoritatilor si guvernantilor) .In particular cu toti cei care sunt extremisti, la fel cum ii avem si noi pe ai nostri(unul de "frunte " este clujean de-al... meu era sa zic de-a lu masa').

<5> Domnu' coleg..., pentru puscariasii "bolnaviori" este spital penitenciar si va asigur ca nu-si aduc medicamente de acasa si nici seringi sau spirt medicinal (ala numai daca nu-l folosesc pt uz intern).Dracu' stie cum se face, ca imediat dupa ce-s retinuti~detinuti. ii "apuca" tote bolile...

P.S. As fi curios ( desi stiu de ce a murit pisica) daca sunt pe aici unii care nu solicita (chiar si daca li se da gratis obiectul) niciodata permis de portarma...

Editat de ANDRASONI LUCIAN
Link spre comentariu

@ spitfire

 

Exact asta am si spus mai sus, simplificat :

 

Pentru puscariasi, moarte pentru moarte, la ce este facut cu premeditare bineinteles.

 

Mi se pare ABERANT ca un detinut, sa aibe alocata o suma MULT mai mare pentru intretinere, decit are un copil pina la 18 ani.

Link spre comentariu

Justitia e facuta de oameni si uneori poate gresi din aceasta cauza nu sunt de acord cu pedeapsa capitala.Sunt cunoscute cateva cazuri de oameni nevinovati condamnati pentru crima cu premeditare, daca acestia ar fi fost executati, nu s-ar fi putut face nici cea mai mica reparatie, aceea de a fi pusi in libertate cand li s-a dovedit nevinovatia.In cazul hotilor, acestia ar trebui tinuti la puscarie si pusi la munca pana acopera prejudiciul dar pentru cei care au devalizat miliarde ar fi echivalent cu inchisoarea pe viata, ceea ce n-ar fi rau, poate asa macar vor fura mai putin.

Link spre comentariu

Nici chiar tu nu crezi! Un "baiat destept",care a devalizat 10-20 mil. de euro(asta ca sa nu fiu rautacios),sta la puscarie cativa ani(putini),iese pe tot felul de motive medicale mai mult sau mai putin inchipuite sau de genul"nu suporta detentia",ramane si cu banii,si cu "libertatea",cand naiba va incepe sa functioneze cu adevarat legea care prevede "confiscarea EXTINSA a averii"? :84  :95  :limb:

Link spre comentariu

Nici chiar tu nu crezi! Un "baiat destept",care a devalizat 10-20 mil. de euro(asta ca sa nu fiu rautacios),sta la puscarie cativa ani(putini),iese pe tot felul de motive medicale mai mult sau mai putin inchipuite sau de genul"nu suporta detentia",ramane si cu banii,si cu "libertatea",cand naiba va incepe sa functioneze cu adevarat legea care prevede "confiscarea EXTINSA a averii"? :84  :95  :limb:

 

 

Pentru ca alea 10-20 de mil de euro le-a facut cu cap cum s-ar zice, d-asta permite sa faca si puscarie pentru ca stie cat va primi si el tot va ramane cu bani, ca sa chinui pe bolnavii de avere trebuie sa le iei averea si sa-i lasi in puscarie 5-10 ani, asa vor pieri cu faptul ca atunci cand vor iesi nu va mai avea nimic, dar sa li se ia averile si la rudele de gradul 2 pentru ca imparteala astea de bani si 'donatiile' astea venite de la rudele lor desi aia n-au avut in viata lor atatia bani nu bate la 'ochiul nimanui'. Asta e problema la noi, d-asta isi permit astia sa faca puscarie pentru ca-s privilegiati de averile si relatiile lor, cum sa nu le convina? S.O.V a declarat intr-un video interviu in felul urmator, citez: ".„Dacă statul român m-ar fi prins cu tot ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă“ Deci, unde e pierderea in cazul lui? A iesit, s-a dat bolnav de la trabucurile alea pe care le-a tot fumat, i s-au gasit 100 de boli si a averea inca nu s-a confiscat, a recunoscut multe lucruri si are si dreptate cu faptul ca generatia lui a bagat tara in prapad, sistemul e bolnav si trebuie schimbat pas cu pas, daca nu li se confisca averile degeaba ii baga la mititica, daca s-ar apuca DNA de puricat la ei sincer sa fiu am face autostrada suspendata cu banii stransi :), am deveni si noi ceva.

Editat de 1987
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
CITESTE INCET SI CU ATENTIE Din ce stiu in Statele Unite, prima data, apoi in UK si Germania au fost primele cateva cazuri de rapire, violuri si trafic de organe in care s-a putut face asocierea dintre atacatori si victime avand ca element comun"Facebook" (de comunicare-control-contac persoane) . In cazul traficului de organe "comanda" s-a facut dintr-o tara straina tarii din care "donatorul sau victima" a fost "selectata" pe baza datelor puse pe Facebook si care corespundeau cererilor de piata (ale celor care platesc oricat ca sa-si prelungeasca durata de existenta pamanteasca si pe care nu-i intereseaza "sursa/donatorul").
     FACEBOOK este o CAPCANA ! Acest sistem nu a fost creat doar pentru PLACEREA DVS; numai cei naivi pot crede asta ! O mica reamintire.     Este totdeauna bine de stiut ! În spatele FACEBOOK se afla o imensa afacere, pentru care materia prima o constituie chiar VIATA DVS ! Mesajul care
​ ​urmeaza este un avertisment referitor la FACEBOOK. Este bine sa fiti în cunostinta de cauza.
     FACEBOOK este cea mai mare retea de "socializare" din lume, având peste 300 de milioane (in anul 2011, peste 700 de milioane) de utilizatori înregistrati.
     Peste tot se tinde ca FACEBOOK sa fie utilizat conform legilor locale ale fiecarei tari, or în realitate FACEBOOK este o societate californiana care functioneaza dupa legislatia Californiei (diferita chiar si de cea americana). Aceasta înseamna ca tot ceea ce dvs plasati peFACEBOOK va fi arhivat în mod
LEGAL într-o baza de date enorma (fotografii, clipuri, conversatii, discutii, documente, texte etc.) si pastrat acolo chiar daca dvs le stergeti! Si, înca o data, procedând astfel FACEBOOK este în perfecta legalitate! De altfel, toti utilizatorii FACEBOOK si-au dat acordul pentru ca datele lor personale sa fie înregistrate, conservate si utilizate în orice scop.
    Va surprinde? Si dvs, înainte de a utiliza FACEBOOK vi se cere un click pe"accept conditiile", si ca de obicei nu le cititi cu atentie...Este stiut ca FACEBOOK este un site gratuit.
    Ma veti întreba: de unde ia FACEBOOK banii pe care îi consuma pentru remunerarea celor angajati sau a colaboratorilor, pentru plata brevetelor pe
care le înregistreaza etc. Raspunsul este simplu: actualmente un numar foarte mare de firme cumpara dreptul de a consulta arhivele FACEBOOK, de unde pot obtine date care îi intereseaza.
   Chiar si serviciile de aparare sau politia apeleaza la aceasta arhiva în cursul anchetelor pe care le întreprind. Fiti atenti! Greselile dvs de tinerete nu trebuie sa devina imposibil de sters! Evitati orice fel de poze compromitatoare (cu alcool, tigarete, droguri, fotografii tendentioase, intime, vulgare etc.), insulte (caci acestea pot servi ca probe în justitie), informatii / date personale sau private, chiar în relatiile cu prieteni apropiati... "Prietenii de azi pot deveni dusmanii de mâine". Si toate acestea sunt valabile si pentru documente ale prietenilor: multi adolescenti pun pe FACEBOOK poze de-ale prietenilor în ideea ca acestia nu vor fi deranjati, chiar daca unii sunt minori si ar avea nevoie de acordul parintilor...Cereti totdeauna consimtamântul persoanei a carei poza o postati pe FACEBOOK. Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii, nu puteti spune în instanta "nu am stiut" ! În concluzie, folositi cum doriti
aceste informatii. Cel putin sunteti prevenit(a) ! De altfel, se poate pune si întrebarea de principiu în legatura cu FACEBOOK: La ce foloseste oasemenea exhibare a vietii private?
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări