Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri impartite


Vizitator ExtremeEdition

Postări Recomandate

Vizitator ExtremeEdition

Deschid acest topic cu gandul sa cer inchiderea pt  a nu strica buna dispozitie si cercetarea. Dar pana atunci doresc pareri ale dumneavoastra despre aceste tot mai multe experimente si "inventii" care spun in principiu ca ori produc energie, ori conserva energia un timp infinit fara pierderi si trannsformari in caldura, deci in principiu desfintand principile termodinamicii si in mare si legile fizicii.

 

Voi ce pareri aveti? chiar exista aceste montaje si chiar nu respecta legile fizicii sau sunt doar trucuri pt audienta pe net si falsuri?

 

Eu am vazut pe net destule falsuri gen perpetuum mobile dar si inventii ale unor profesori universitari si conferinte serioase care nu pot fi puse in aceeasi oala cu amatorii din you tube, cu toate astea si ele ramase fara aplicare si recunoastrere oficiala

 

Stim ca stiinta si cercetarea secole multe a fost interzisa, tot asa desi stiinta e oficiala azi alte descoperiri ce aduc atingere unor situatii si interese economice sunt cam interzise sau nerecunoscute, deci e posibil si perpetumul sa se incadreze aici.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Ce se gaseste pe internet pe YouTube, majoritatea montajelor / aparatelor nu functioneaza, filmuletele sunt trucate pentru a aduna audienta si like-uri. Daca cineva inventeaza asa ceva, fii sigur ca nu va publica inventia sa direct pe internet... Exista si unele montaje / aparate care (probabil) functioneaza, stiu ca in Germania se breveteaza in fiecare an mai multe astfel de inventii.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Dar daca eram noi in anul 1500 am fi spus tot asa despre chimisti despre pamantul rotund si alte inventii interzise la vremea lor.

Consider ca exista politica conspirationista a bancherilor si altora care invart doar hartii. Nu credeti ca e tot un perpetuum mobile (d p d v economic) sa ai un venit de un miliard de euro pe zi dormind? na ca merge, dar altii nu concep nici cei 300 euro lunari fara truda.

 

Ce e pe you tube o fi fals dar ce au inventat universitarii si cercetatorii si altii cu studii cum e? tot fals? Intradevar universitarii poate ca-si retrag inventile intelegand ca viata lor e mai importanta decat puscaria sau moartea din cauza inventiei sau unei teorii sa nu pateasca ca,  Copernic

 

Si evident ca cercetarile le faci ca angajat al unui institut sau companie, nu de capul tau, asa ca cei mai multi trebuie sa recurga la mijloace proprii pt lucururi riscante.

 

Existenta acelor falsuri pe net arata nu libertatea lor ci din contra mocirla in care sunt introduse pt a creea dezinformare si neincredere. Ce e mult si prost indeparteaza pe cei cu cuget. Cum ar fi si elforum sa fie plin de pornache si copii de scoala gimnaziala, ca na, e liber, precum you tube. Ati mai posta voi despre lampi si trafuri?? Nu, ci ati abandona si poate v-ati intalni la o cafea in parc aruncand PC-ul si spunand ca nu-i bun netul.

 

Mai nou tot cercetatorii au cam doborat oleaca principiul cu imposibilitatea sa treci sub zero absolut. Cel cu imposibilitatea perpetumului cand cade?

 

In fizica multe principii si teorii au existat pana la momentul cand a aparut si contrariul. Lumina s-a tot propagat in linie dreapta pana a aparut difractia, pamantul era candva plat, atomul indivizibil, etc.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Pamantul n-a fost niciodata plat. Deci nu s-a rotunjit dupa ce a fost descoperit ca nu-i plat. Paralela asta nu cred ca am inteles-o  :scarpin . Insa randament supraunitar tot se incearca de zeci de ani, si cu toata stiinta si cultura noastra, nu l-am obtinut.

 

Energie alternativa exista: solara, vantoasa, hydro, etc... Suntem dispusi sa suportam costurile? Nu! Gata cu teoria conspiratiei!

Link spre comentariu

Cata baza poti pune pe unele emisiuni de pe Discovery Science nu stiu,insa imi amintesc de un in care nu stiu care cercetator de la cine stie ce institut incerca sa inmagazineze sa spun asa fotoniiIdeea era cu un fel de cristal prelucrat si acoperit cu ceva ce in anumite conditii era transparent in altele era reflectorizant.Nu retin exact dar parca folosea doua surse laser,una facea invelisul ala transparent si a doua doar ca sursa de fotoni.Cand prima se oprea invelisul devenea reflectorizant,fotonii prinsi astfel in acel cristal nu mai aveau cale de iesire,erau reflectati in interiorul cristalului.Se activa iar primul laser si aia spuneau ca detecteaza ceva fotoni aparuti,adica aia ce au fost captivi in interiorul cristalului.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Pamantul n-a fost niciodata plat.

desi statul bancherii biserica si lumea "buna" au sustinut timp de milenii opusul. Lafel si acum aceiasi tin de ce a mai ramas neinvalidat. Multe sunt la limita deja, scazutul sub zero kelvin deja oficial e cam imvalidat, viteza luminii deja partial depasita de particule speciale plus astia cu perpetumul.

 

Conspiratia exista in toate domeniile de activitate si o vedem in viata zilnica cum ne tin pe loc si ne fac viata grea. Inca depindem total de petrol, carbuni, lemn si gaz si ne hranim cu astea efectiv fara sa stim si fara sa constientizam tocmai pt a aduce venituri celor din domeniu desi soarele face cladura si lumina multa, vantul bate cu uragane in momente stiute deja, apa curge la vale fara sa se termine curgerea, fulgerele si traznetele fac suficient curent.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Si daca obtine mandat??

Mandatul se poate emite in lipsa si fara probe doar cu presupuneri sau pt o razie.

 

E conspiratie, asa cum s-a conspirat de-a lungul mileniilor.

Cata vreme Hitler a fost salvat si s-a scris istoria ca s-a sinucis ce incredere sa ai??

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Perpetuum mobile contrazice din start legile termodinamicii. Deci nu mai are rost să continuăm dezbateri inutile pe tema asta.

 

Așa credeau și cei care au descoperit radioactivitatea, că nu poate apărea energie din nimic. Ulterior s-a dovedit că nu era ”energie din nimic”, deci respecta principiile termodinamicii și totuși se putea utiliza ca sursă de energie.

 

Există tot felul de forme de energie care pot fi gratis pentru utilizator și care să merite captate, fără nicio legătură cu perpetuum mobile.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Energia unui traznet este de cca. 9-10 KWh, daca capturati pe proprietatea D-voastra vreo 4-5 pe an, aceasta energie valoreaza cam 25 lei. Pentru a o captura, instalatiile ar costa cam 2 milioane de euro. :85 

adica curentul ala are o intensitate de milioane de amperi si tensiune de milioane de volti si se obtine asa putina energie electrica?? O fi timpul foarte scurt al descarcarii dar compenseaza prin puterea mare.

Da evident, curentul e ieftin chiar foarte ieftin, deci nu ar merita nici o gandire sa obtii ceva altfel.

 

Nu zic neaparat de obtinerea unui perpetuum mobile de vreo speta dar sunt nelimitate posibilitati. Cum ar fi sa folosim energia din rotatia  pamantului in jurul axei sau in jurul soarelui?? S-ar opri din cauza frecarii??

 

 

Dar noi stam si ne batem si omoram intre noi pt petrolul din anume zone si gazul din alte zone ca sa facem din ele margarina, plastic, curent si lucrul mecanic pt vehicule. Dupaia plangem de poluare, incalzire, E-uri si deseuri multe. Dar conspiratiunea merge mai departe ca face bani. Si sunt mii de inventii de tot felul care nu sunt utilizate si aplicate tocmai din cauza ca ar ruina tehnici mai vechi si interesele unora. Uite-te ca s-a inceput fabricarea de boli pt  a vinde medicamente, fabricarea de obiceiuri nesanatoase tot deaia si virusi pt pc-uri pt a vinde antivirusi si altele. Nu e inca evident?

 

Dam cu piciorul la tot in spiritul respectarii legilor fizicii, dar de fapt ignoram si incetinim progresul si ajutam conspiratiunea

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

 Dar conspiratiunea merge mai departe ca face bani. Si sunt mii de inventii de tot felul care nu sunt utilizate si aplicate tocmai din cauza ca ar ruina tehnici mai vechi si interesele unora. [...]

 

Dam cu piciorul la tot in spiritul respectarii legilor fizicii, dar de fapt ignoram si incetinim progresul si ajutam conspiratiunea

 

Nu e chiar așa simplu. Există lucruri utile, care însă necesită investiții foarte mari, de aceea nu se fac. De exemplu, ar fi mai simplu să folosim trenuri pe pernă magnetică (maglev) dar costurile pentru a le construi sunt uriașe, deși costurile de exploatare ar fi mult mai mici decât la căile ferate normale.  

 

Petrolul chiar e foarte ieftin, pentru energia pe care o poate oferi, de aceea nu va fi înlocuit prea ușor. Dacă ar ajunge la 300 de dolari barilul (~160 litri) multe lucruri ar începe să merite să fie făcute. Dar acum tocmai a scăzut sub 100 de dolari. Și probabil va trebui să scadă până la vreo 80 de dolari, altfel Rusia nu își bagă mințile în cap în Ucraina. Așa că există o conspirație, dar nu cea care credeai tu :limb:

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Tren magnetic cand toata lumea tinde spre masina proprie cu motor cu ardere interna? pai la CFR nu s-au mai facut investitii nici macar sa se mentina mai departe, se fac doar reduceri. Deci viitorul se pare ca nu-i cu astea nu din cauza costurilor ci obiceiurilor cultivate si modei formate. O locomotiva traieste poate 40 de ani si duce cantitati imense daca nu mai mult, un autoturism 10-17 deci si la transporturi se merge pe ideea de consumabile pt a nu da unii faliment precum si la electronice.

 

Eu sper la iarna sa inchida rusii complet gazul sa se invete astia sa mai economiseasca, sa nu mai arda gazul degeaba bosorogii ca sa incalzeasca aerul de afara si sa nu mai lase lumina aprinsa ziua. Plus sa se caute si alte alternative de energie, vad ca cu eolienele si voltaicele au dat-o rahat, panourile radiante nu au succes deloc. Nu stiu ce interese au fost. Numai ca astia in loc de progres vor face regres si vor merge pe lemn ca acum 4000 de ani.

 

Rusii nu inchid gazul ca sa nu falimenteze gasprom. Daca dau toti bugetarii aia afara ce naiba se fac cu ei?

 

Curent vom avea de la Cernavoda daca nu vom fi dobitoci sa-l dam moca pe la straini prin moldova si ucraina. Industrie nu avem, deci consum de curent doar cu reclame luminoase si atat.

 

Gazul de sist se poate folosi in locul celui sovietic, ca doar ce naiba se face cu el? se da moca?

 

Daca arabii inchideau petrolul sa vezi cum faceau astelalti progrese si erau masini electrice si alte chestii, dar asa aceleasi tehnici de 200 de ani poluante mai departe folosite. castiga aia care vand petrol si cei care fac masini, in rest prostimea se plange de preturi si inghite poluarea. Dupaia se mira ca la 50 de ani au toate bolile spre bucuria producatorilor si importatorilor de medicamente.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Tren magnetic cand toata lumea tinde spre masina proprie cu motor cu ardere interna? pai la CFR nu s-au mai facut investitii nici macar sa se mentina mai departe, se fac doar reduceri. Deci viitorul se pare ca nu-i cu astea nu din cauza costurilor ci obiceiurilor cultivate si modei formate. O locomotiva traieste poate 40 de ani si duce cantitati imense daca nu mai mult, un autoturism 10-17 deci si la transporturi se merge pe ideea de consumabile pt a nu da unii faliment precum si la electronice.

 

O locomotivă trăiește ea 40 de ani, dar ar trebui să-și trăiască a doua tinerețe prin Libia, prin Siria sau prin Kenya, nu acolo unde a ieșit pentru prima dată dintr-o gară.

 

Dacă ai face 2 ore de la București la Cluj, așa cum ar fi normal în lumea civilizată, aproape nimeni n-ar fi nebun să stea la volan 7-8 ore în loc să meargă cu trenul. Pentru comparație, de la Londra la Paris Eurostar-ul face 2 ore și un sfert, iar de la Londra la Bruxelles doar 2 ore. Garniturile au câte 18 vagoane și uneori pleacă la 20 de minute una după alta, dar tot sunt pline mereu. Air France și-a desființat cursa aeriană Paris - Bruxelles pentru că trenurile Thalys fac o oră și 20 de minute pe aceeași relație, după care ajung și la Amsterdam Schiphol.

Industrie nu avem, deci consum de curent doar cu reclame luminoase si atat.

 

Eu aș zice să te mai uiți și ce se întâmplă pe la Sibiu, Timișoara și Cluj. Sunt atât de multe fabrici de componente auto, încât exporturile în domeniu au ajuns mai mari decât exporturile totale ale Românei pe vremea lui Ceaușescu. Este industrie, numai că a dispărut cea energofagă de pe vremea lui Ceaușescu. Mercedes își făcea pinioanele de cutii de viteze la Cugir și a ajuns la concluzia că nu le mai cară până la Stuttgart, și-a făcut și fabrică de cutii de viteze la Sebeș. Bosch tot așa, are fabrici la Cluj și la Blaj, Takata era de vreo zece ani, are fabrici la Sibiu și Arad (volane, airbag-uri, centuri etc.)

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări