Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare boxe cu dif. RFT L2659 PBO si RFT LP554


Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Ma apropi de finalizarea unui amp. Aritma 6w si vreau sa-mi construiesc doua boxe cu urmatoarele difuzoare: RFT L2659 PBO si RFT LP554 recuperate din radio Capri. Din ce am cautat eu pe net nu prea am gasit proiecte de incinte cu difuzoare ovale,

De aceea apelez la voi, daca ma poate ajuta cineva cu ceva idei, scheme si/sau sfaturi pentru constructia unor incinte de acest gen.

 

Multumesc anticipat,

Link spre comentariu

Nimeni interesat de acest subiect?  :26

  Gasiti aici dimensiunile pentru boxele ce le doriti realizate cu aceste excelente difuzoare.Daca aveti pe cineva membru pe <RADIOMUSEUM> ca sa puteti intra acolo,veti gasi in detaliu mai multe despre aceste boxe.

  Dar cred ca in pozele de acolo si in descrierea din josul pozelor veti avea suficiente date pentru a construi aceste boxe.

Nici nu se putea sa gasiti mai bune difuzoare pentru un amplificator SE cu EL84,cred ca veti fi foarte multumit dupa ce le veti realiza si asculta...

  Priviti ce diagrama au aceste difuzoare si mai ales un SPL de 101dB,veti fi surprins de calitatea acestor bijuterii.

 

http://www.radiomuseum.org/r/stern_roch_stereo_box.html

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Problema e starea lor fizică, au totuşi vreo 50 de ani. Membrana poate fi întărită, ori coaptă, ori deformată, ori prea moale...

  Daca aceste difuzoare sunt recuperate dintr-un RR.CAPRI,adica acel radio a fost ultima lor "gazda" si nu au fost bruscate de cine stie ce "meserias" pot garanta ca problemele mentionate mai sus nu se pot atribui acestor difizoare nicodata,sunt facute sa functioneze ireprosabil si astazi chiar daca au trecut 50 de ani,credeti-ma,vorbesc in deplina cunostinta de cauza,asa ca ; @pole,realizati aceste boxe si apoi mai stam de vorba !

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Difuzoarele sunt in perfecta stare, nu au nici o ruptura sau alt defect, insa nu am nici o schema/proiect pentru realizarea acestora.

Astept inca ideile voastre.

  Pai...nu ati gasit acolo unde v-am facut eu trimitere boxele originale pentru aceste difuzoare,unde sunt date si dimensiunile ?!?!?!

Mai bune decat cele proiectate de nemti pentru aceste difuzoare nici ca se poate...

  Cu pozele de acolo si cu dimensiunile cred ca orice tamplar va poate realiza asa ceva,nu cred ca trebuie un mare proiect ingineresc la indemana.

  Cam asta spun nemti acolo (in poza de  mai jos),sincer,la aceste difuzoare nu sa va preta niciodata altfel de boxe in cel ma bun caz cred ca ar trebui captusita pe interior cu un material subtire ceva minet sau altceva in niciun caz burete,difuzoarele sunt VINTAGE si siugur o baxa VINTAGE li se va potrivi de minune,parerea mea.

  Pentru un apartament normal si conduse de un SE cu EL84 cred aceste boxe va asigura  un sunet excelent priviti ce diagrama buna are difuzoarul,nu va luati dupa "gurile rele" inca nu se fabrica difuzoare BL de aceeasi putere ca acestea ca sa le poata concura...

post-175212-0-66260200-1406646577_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Un sistem isobaric horn realizat de mine la 55hz are 100dB, dar cu o cadere serioasa la 150-180hz la 92-94 dB.

Original, RFT a utilizat o boxa amortizata, unde gaurile din capacul spate au o importanta in functionarea incintei, atat ca diametrul gaurilor cat si numarul lor.Reglajul se face astupand din gauri cu o placa de lemn gaurile facute initial in mod aleatoriu.Chiar si pozitia gaurilor pe capacul spate schimba timbrul incintei.Clar ca operatia cere multa rabdare si masuratori. Din pacate acel capac se facea din carton presat, care vibra la frecvente joase.

Cu un singur difuzor in boxa originala se coboara la 100Hz sub care scade SPL-ul...dar totusi va recomand realizarea incintei originale-efort minim, rezultate pe masura.

Link spre comentariu

Asa arata boxa mea. Cu un amplif micut cu TBA810, alimentat la 12V tremura gresia la basi. Va marturisesc sincer ca pana acum mi-a fost lene sa-i fac cele 4 picioare la strung. Si scuze pt calitatea pozei, e facut cu telefonul, boxa fiind pusa pe masa.

Edit: Multi nu au crezut ca ampliful avea maxim 5W. Mi-au zis ca gresesc eu si folosesc un amplif de 50W. Suna de necrezut!!!!

post-177922-0-40719900-1446670779_thumb.jpg

Editat de imreberes
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări