Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitati, sfaturi de urmat, mod de viata, etc...


Postări Recomandate

Amprenta zilei de nastere 
 
 
Posted Image
Cei nascuti in zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31 – Tipologia A1 – Curgere si apa
Dintre toate tipologiile, oamenii A1 sunt cei care au viziunea cea mai calda si mai frumoasa asupra iubirii. Pentru ei insisi, intregul lor destin se rezuma la “a iubi”, iar daca nu reusesc acest lucru se simt nefericiti, neimpliniti, traind cu sentimentul ca nu si-au atins menirea in viata. Se indragostesc de multe ori in viata, cu prea multa usurinta am putea spune, de fiecare data ca si cand ar fi prima si ultima oara, insa dezvolta relatii sentimentale de o natura neobisnuita, adesea furtunoase si intense. Au o natura prietenoasa si adora sa traiasca in mijlocul celorlalti, inconjurati de viata, de tumult, de agitatie si de complicatii. Sunt precum apa… dinamici, plini de viata, agili, se strecoara prin stanci si oameni si in ciuda obstacolelor reusesc cumva sa iasa la suprafata. Chiar daca nu realizeaza, au capacitatea de a-i modela pe ceilalti, contribuind la evolutia lor interioara. Sunt insa si schimbatori, iar uneori, in ciuda unor
calitati remarcabile, prea umili, modesti si sensibili la gesturile
si cuvintele celor din jur.
Posted Image
Cei nascuti in zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27 – Tipologia B2 – Foc si visuri
Oamenii B2 au visuri inalte, asteptari si cerinte de proportii cosmice de la ei insisi, iar viata lor intreaga se construieste in jurul implinirii ambitiilor si dorintelor lor secrete. S-au nascut sa descopere noi orizonturi, sa transforme in totalitate, sa arda, sa consume, sa nu se lase modelati si sa nu isi lase spiritul sa se stinga. Sunt perfectionisti innascuti si atunci cand vine vorba de ceea ce-si doresc rareori fac lucrurile pe jumatate.
Oameni B2 sunt precum focul, spontani, minunati, puternici, creativi, dominanti pana la cotropire, crezand intens in propria putere, impunand respect si admiratie, dar totodata si teama. Nu multi sunt cei care le stau neconditionat in preajma fara a nu se simti folositi, manipulati, influentati chiar si la un nivel inconstient. Cu greu incredinteaza unei persoane, fie ea si prieten, increderea lor. Pot fi numiti oricum, numai naivi nu. Isi cunosc interesele si stiu sa puna in balanta atat aspectele pozitive cat si pe cele negative ale unei chestiuni.
>>>>>>Iubirea si implinirea sentimentala ocupa un loc important in viata oamenilor B2, insa intotdeauna cautarea persoanei potrivite se aseamana prea mult cu cautarea perfectiunii. Iubirea le survine pe o cale mai anevoioasa si de multe ori constata cu tristete ca au iubit cu adevarat atunci cand relatia respectiva se afla la final. Este foarte posibil ca de-a lungul vietii sa dezvolte tendinta spre egoism, malitiozitate, insensibilitate si sa emita exigente prea mari de la partenerul de viata.
Posted Image
Cei nascuti in zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28 – Tipologia C3 – Aer si libertate –
Oamenii C3 sunt nascuti sa fie liberi, sa-si exprime sentimentele, sa spuna deschis ceea ce gandesc, sa circule dupa bunul plac, sa calatoreasca, sa cunoasca, sa experimenteze dupa legile propriului arbitru, sa transmita mai departe cunostintele pe care le detin. De multe ori, idealurile lor de viata nu cunosc o reprezentare concreta si materiala, ci sunt simbolizate de alte persoane. Oamenii C3 sunt totodata extrem de pasionali si impulsivi si pot deveni dependenti de cei pe care ii iubesc, avand tendinta de a-i sufoca, de a-i absorbi spiritual.
Chiar daca detin arta stapanirii si a controlarii emotiilor, uneori deciziile pe care le iau ii sperie pe cei din jur prin necunoscutul si controversele carora le dau nastere. Daca vrei sa te iubeasca, lasa-i liberi si nu le ingradi spiritul. Sunt facuti sa simta, sa vada, sa guste, sa se delecteze cu tot ce este mai frumos pe lumea aceasta, sa experimenteze senzatii si emotii supreme. Cu greu poti fi legati de un loc, insa daca isi gasesc aici rostul, dupa lungi peregrinari, se intorc de buna voie la ceea ce au lasat in urma.
Posted Image
Cei nascuti in zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29 – Tipologia D4 – Pamant si stabilitate –
Oamenii D4 sunt precum pamantul -consistenti, vitali, esentiali pentru existenta celorlalti, stabili, exercitand un magnetism aparte, toleranti pana la extreme, cu o minte ascutita si patrunzatoare. Sunt oameni practici, calmi, pacifisti, echilibrati, cu un simt al judecatii si al ratiunii foarte bine dezvoltat, stapanindu-si emotiile si exteriorizandu-le doar in fata acelor persoane pe care le considera a avea o afinitate cu ei. Cred in prietenie, in stabilitatea ei si o plaseaza adesea asupra tuturor celorlalte relatii interumane. Sunt insa adesea greoi, prea cerebrali, lipsiti de spontaneitate, luand deciziile cu mintea si mai putin cu sufletul.
Felul lor de a iubi este unul loial, stabilind relatii de lunga durata cu o persoana care le aduce liniste si armonie. Chiar daca vor iubi intens si se vor simti atrasi de o persoana cu o personalitate opusa lor, vor avea tendinta de a se retrage la primul semn de conflict sau neintelegere. Foarte probabil ca se vor sustrage dintr-o relatie prea pasionala sub pretextul ca nu este ceea ce isi doresc de la viata. Nu inteleg flacarile, trairea intensa si pun pe prim plan trairea echilibrata, armonioasa.
Posted Image
Cei nascuti in zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30 – Tipologia E5 – Lemn si comunicare –
Oamenii E5 sunt neprefacuti, sinceri pana aproape de naivitate si cred cu adevarat in existenta unei laturi pozitive in fiecare din oameni. Vor fi foarte indragiti tocmai din cauza dragalaseniei si a naivitatii lor. Dar pentru ca asteapta mult de la ceilalti, poate prea mult, se vor lovi de mai multe dezamagiri de-a lungul periplului lor existential. Experienta este cea care ii poate invata sa fie mai critici, mai putin sensibili, mai putin modelati de dorintele celor din jur. Nu-si pierd insa puritatea sufleteasca si, cu oarecare efort, vor reusi sa-si pastreze neschimbata si bunatatea interioara
Se tem de viata in sine pe care o percep prea scurta, prea fragila, prea neprevazuta pentru a realiza tot ceea ce isi doresc. O iubesc insa si incearca sa profite de fiecare clipa pe care o petrec. Cred in fatalitate si in coincidente, avand o inclinatie catre lucrurile mistice, spirituale. Uneori se percep pe ei insisi ca pe niste inadaptati. Anii copilariei sunt cei care vor influenta in mod decisiv dezvoltarea si evolutia personalitatii lor. Pun de aceea pasiune in orice lucru marunt pe care il fac. Nu privesc oricum o floare, ci ca si cum ar vrea sa extraga printr-o simpla privire misterul existentei sale. Nu percep “oricum” nici iubirea. Nu o privesc ca pe o experienta, ci ca pe “acea” experienta. Chiar daca isi gasesc cu greu sufletul pereche, relatia cu persoana iubita va fi unica.
 
Link spre comentariu

TRENUL ramă electrică „Hyperion"

 

Uzina Softronic din Craiova a finalizat construcţia primului tren electric din România. Inginerii craioveni au denumit automotorul Hyperion iar banii necesari lucrărilor, circa 3 milioane de euro, au provenit din fonduri nerambursabile UE. În aceste zile, trenul efectuează ultimele probe înainte de lansarea sa oficială din ianuarie. Viteza sa maximă este de 160 de kilometri pe oră, destul de greu de atins totuşi pe liniile din România

 

“Hyperion” a renunţat la oglinzile retrovizoare clasice Are două camere care transmit imagini în timp real mecanicului de locomotivă. Garnitura este formată din două vagoane motoare şi două purtătoare, iar capacitatea acestora este de aproximativ 180 de locuri. Interiorul  este aerisit şi nu există spatii închise care să dea senzaţii de claustrofobie.  Şi ca trenul să nu ajungă pe mâna grafferilor, e deja vopsit în multe culori, din fabrică.

 

Directorul Softronic Ion Gîrniță, arăta recent că trenul pentru transport călători este „un fel de săgeată albastră electrică“. Tot Gîrniţă spunea că preţul de vânzare va fi de aproximativ 5 milioane de euro. Craiovenii vor merge cu acest tren la expoziții și licitații din Europa.

Echipa de la un fost institut de cercetare a fabricat o locomotivă de la zero pe care a vândut-o în Ungaria şi Căilor Ferate Germane. Softronic Craiova este, în prezent, singurul producător de locomotive din România după ce la Electroputere Craiova nu s-a mai fabricat nicio unitate de ani de zile iar fabrica şi-a scos producţia de locomotive din obiectul de activitate. La Craiova se face o locomotivă 100% românească pe care o cumpără nemţii cu peste 3 milioane de euro. Nu, nu este vorba despre locomotiva Electroputere care, de alfel, nici nu mai e în producţie ci de un produs nou pe care l-au imaginat şi apoi produs designerii şi inginerii de la Softronic SRL, o firmă înfiinţată în 1999 cu echipa de la un fost institut de cercetare din localitate. 

 

Cei de la Softronic nu au ajuns dintr-odată să facă locomotive. Au început cu diverse dispozitive care se montează pe o locomotivă precum un vitezometru care înregistrează toate mişcările făcute de locomotivă sau un contor plasat în exterior care măsoară consumul de energie. 

 „Pionieri pe piaţa româneasca de material rulant al echipamentelor electronice comandate cu microprocesoare, specialiştii societatii au proiectat şi fabricat echipamente de modernizare începând de la siguranţa circulaţiei, măsură, control şi diagnoza, pâna la convertizoare statice de tracţiune”, se arată în descrierea de pe site-ul propriu.

 După opt ani de producţie de echipamente electronice pentru modernizarea materialului rulant, echipa Softronic a decis să treacă şi la producţia de locomotive electrice. Nu au luat de nicăieri niciun patent ci, pur şi simplu, designerul s-a aşezat la planşă şi a desenat o locomotivă. Pe care, apoi, cei de la Softronic au lansat-o în fabricaţie. „După atâţia ani de producţie de diverse echipamente pentru locomotivă şi de modernizat locomotive, am hotărât să facem una proprie. Nu am folosit modelul Electroputere, locomotiva noastră are faruri cu led-uri, o suprafaţă a geamurilor mult mai mare, cameră video în loc de oglindă retrovizoare şi o altă linie generală a ansamblului. Piesele le importăm, dar electronicele le facem noi”, a spus Misu Mihalache, director economic Softronic . Potrivit acestuia locomotivele produse la Craiova au fost vândute către Deutsche Bahn(Căile Ferare Germane), filiala din România, dar şi în Ungaria. O locomotivă se vinde cu 2,5 milioane de euro fără TVA.

 

Softronic produce două modele de locomotivă, TransMontana şi Phoenix, ambele fiind o premieră în România. TransMontana este „prima locomotivă electrică cu motoare asincrone făcută în România” iar Phoenix este „prima locomotivă electrică fabricată în România cu reglaj pe joasă tensiune şi choppere pentru acţionarea motoarelor de curent continuu”.

Locomotivele produse de Softronic sunt licenţiate pentru a circula în România şi în ţările vecine precum Ungaria, Serbia şi Bulgaria. 

La Craiova, Softronic dispune de o hală de montaj de 3.000 de metri pătraţi în care produce tot felul de echipamente care se montează pe locomotive şi o alta de 4.000 de metri pătraţi în care se produc şi modernizează locomotivele, cutiile de viteză şi boghiurile. Lângă aceasta din urmă mai sunt două anexe unde se efectuează vospirea şi spălarea unităţilor motoare.

Softronic este deţinută de necunoscuţii Ion Gîrniţă şi Oana-Adriana Miulescu, ambii domiciliaţi în Craiova. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 55 de milioane de lei şi un profit brut de 4 milioane de lei.

În România nu mai există alţi producători de locomotive. Cele ce trag trenurile SNCFR sunt făcute cu ani în urmă la Electroputere Craiova, unele dintre ele modernizate de-a lungul anilor. Fabrica cumpărată de grupul saudit Al Ahrab în 2007 a renunţat oficial la producţia de locomotive în acest an. Neoficial, însă, producţia s-a sistat în urmă cu mai mult de 10 ani. Secţiile care au mai rămas din Electroputere fabrică motoare electrice.

Un alt român, patronul fabricii Astra Vagoane Călători Valer Blidar a anunţat, la jumătatea acestui an că are în plan construcţia unui tren electric, proiectul lui fiind deja realizat în colaborare cu firme intrernaţionale. Omul de afaceri nu a dat alte detalii despre proiect.

Softronic Craiova este amplasată pe fosta platformă industrială a fabricii Electroputere. Majoritatea echipei a lucrat şi la Electroputere. Compania craioveană este constructoarea primei locomotive româneşti construită după Revoluţie.

Link spre comentariu
O VESTE EXCEPTIONALA TRECUTA SUB TACERE DE CONDUCEREA ROMANIEI !
 
Anton Lixandroiu, cetatean american si roman, a obtinut dupa ani de procese, ca Ungaria sa-si ceara scuze pentru HOLOCAUSTUL savarsit asupra romanilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena. Interesant este ca cei de la Bruxelles au spus initial ca "nu pot lua in considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului International dat fiind ca aceste crime s-au petrecut inainte de infiintarea acestui tribunal" Dupa acest raspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerand ca toti criminalii judecati la sfarsitul celui de al 2-lea Razboi Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, sa fie reabilitati, deoarece acestia au facut crime inainte de infiintarea Tribunalului International. Raspunsul si rezultatul bomba, a fost ca UNGARIA SI-A CERUT IERTARE IN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI ! O premiera ! In Romania stirea a fost lasata deoparte. Sa nu se supere UDMR-ul. FELICITARI ANTON LIXANDROIU !
Link spre comentariu

In legatura cu "Amprenta zilei de nastere" de ce nu se incearca explicarea modului de functionare? Cum se face ca o zi de nastere sa determine trasaturile unui om? Asta nu e cam ca astrologia? Astrologii inca n-au explicat cum merge treaba, cum se face ca niste Planete influenteaza vietile noastre de aici?!?!

Link spre comentariu
Este bine de stiut chiar daca unii dintre noi nu au inca 60 de ani...
 
 Așadar, cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte, faceți excursii, cumpărați ce vă face plăcere și dăruiți ce vă puteți permite.
Nu vă gândiți să lăsați chiar tot ce-ați agonisit copiilor și nepoților, pentru că, nu-i așa? nu vreți să-i transformați în niște paraziți care așteaptă cu nerăbdare ziua în care veți muri.
Nu vă faceți griji despre ce-o să se întâmple cu ei sau cum veți fi pomeniți, pentru că atunci când ne întoarcem în țărână nu mai auzim nici laudele și nici criticile.
Timpul în care v-ați bucurat de viața pe pământ și de bunurile pe care le-ați agonisit cu atâta trudă se vor sfârși.
Nu vă frământați prea mult în legătură cu copiii, pentru că și ei au destinul lor și or să-și găsească, cu siguranță, drumul în viață.
Nu fiți sclavul copiilor voștri!
Țineți legătura cu ei, iubiți-i, ajutați-i când au nevoie, dar în același timp, bucurați-vă cât mai puteți de banii pe care i-ați strâns.

Via
ța înseamnă mai mult decât muncă. 
Pensionați-vă cât de devreme puteți și bucurați-vă de viață. 
Nu așteptați prea multe de la copiii voștri.
Majoritatea își iubesc părinții, dar vor fi prea ocupați cu serviciul și alte angajamente ca să le fie de prea mare ajutor.
Există însă și copii nepăsători, care s-ar putea să înceapă să se certe pe bunurile voastre cât sunteți încă în viață și chiar să-și dorească să muriți mai repede, ca să vă poată moșteni casa și bunurile.
 
 În general, copiii cred că li se cuvine să capete tot ce posedați, în timp ce voi n-aveți niciun drept să vă atingeți de banii lor. 
Prin urmare, după vârsta de 50-60 de ani, nu vă mai risipiți energia și nu vă mai periclitați sănătatea în schimbul unei averi și mai mari, muncind până intrați în mormânt.
 
S-ar putea ca banii voștri să n-aibă nicio valoare în fața doamnei cu coasa.
 
Când să ne oprim să mai facem bani?
Cât înseamnă destul?
O sută de mii?
Un milion?
Zece milioane?
 
De pe zecile de hectare de teren pe care le posedați mâncați câteva legume și o jumătate de pâine pe zi; din cele trei case pe care le-ați construit, n-aveți practic nevoie decât de câțiva metri pătrați: un dormitor, o cameră de zi, o baie și o bucătărie.
 
Atâta vreme cât aveți o locuință și suficienți bani pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități, stați foarte bine. Ar trebui să fiți fericiți.
 
Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social.
Nu vă mai comparați cu alții în ceea ce privește potența financiară.
Renunțați la competiția cine are mai multe posesiuni sau ai cui copii sunt mai dotați... material și se plimbă mai mult prin baruri sau prin străinătate.
 
 Mai degrabă puneți în balanță cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos și mai longeviv.
 
Nu vă frământați în legătură cu lucrurile pe care nu le puteți schimba.
Nu ajută la nimic, iar o stare psihică proastă vă poate îmbolnăvi.
Creați-vă o stare permanentă de bine și identificați ce vă face fericiți.
Atâta timp cât sunteți sănătoși și bine dispuși, vă veți face planuri și veți aștepta cu nerăbdare ziua următoare.
O zi din viață fără un moment de bucurie este o zi pierdută.
O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câștigată.
 
Un suflet optimist vindecă boala mai repede.
Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaște boala...
 
Păstrați-vă o stare de spirit pozitivă, faceți mișcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mâncați multe alimente care conțin vitamine și minerale, și veți avea toate șansele să mai trăiți 30-40 de ani în deplină sănătate și vigoare.
 
Bucurați-vă de ceea ce aveți și de tot ce vă înconjoară. 
 
Și nu uitați de prieteni.
Ei sunt una din bogățiile vieții.
Faceți-vă prieteni trainici, respectând câteva reguli simple: 
* ascultați-i fără să-i întrerupeți; 
* vorbiți-le fără să le reproșați ceva; 
* faceți-le daruri fără să le pretindeți ceva în schimb; 
* răspundeți-le fără să-i contraziceți; 
* iertați-i fără să-i pedepsiți; 
* promiteți-le fără să uitați. 
 
Așa, nu veți fi niciodată singuri.
Link spre comentariu

 

Este bine de stiut chiar daca unii dintre noi nu au inca 60 de ani...
.............................................................................................................................................................................................
Așa, nu veți fi niciodată singuri.

 

Interesant.Chiar nu m-am gindit niciodata la astfel de lucruri.Fuga continua de acasa la serviciu si invers,rezolvarea treburilor cotidiene, m-au facut, sa nu ma gindesc la mine.Si uite asa am trecut pragul celor 60 de ani.Funia se apropie incet,incet de par.Pensionarea bate la usa.Ce va fi oi vedea,ce a fost am vazut.Sper sa vina si un nepot, nepoata(sau mai multi,multe,cine stie),sa ma pot  bucura  de el,(ea) ei(ele).I-mi mai doresc,sa fiu sanatos si cind va fi sa-mi inchei socotelile cu lumea asta, sa o fac rapid,fara suferinta.Incepe incet, incet sa se instaleze oboseala.Inca nu ma gindesc sa ma las coplesit de ea.Sint inca tinar,Nu?Voi ce ziceti.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

RETETA unei vieti lungi si sanataose...!

 Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" ne tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri.
Afla care sunt acestea!
Inainte de a enumera orice recomandari cea mai importanta este Credinta, apoi celelalte, de 1. la 20. de mai jos:
1. Mananca mai multa coaja de ​p​aine. Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
2. Fa sport cu greutati. Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte ​presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
3. Liber la ulei de masline si otet. Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer,​ imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.
4. Ia un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.
5. Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.
6. Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure. Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.
7. Razi mai mult. Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea​ indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
8. Casatoreste-te. Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o  rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.
9. Nu mai duce boala pe picioare. Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!
 10. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
 11. Stinge focul din stomac. Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.
 12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit. Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
 13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi. Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.
 14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi. Sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!
 15. Fii relaxat. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala.Daca adaugam si fumatul la aceasta formula ne putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.
 16. Nu te mai stresa la munca. 70% dintre sinucigasi au ales sa-si ia viata din cauza stresului de la serviciu. Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
 17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze! Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!
 18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!
 19. Bea ceai de menta. Contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.
 20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet. Efectul este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!
Link spre comentariu

Buna

Multumesc "Toni".Dupa sumedenie de topicuri in care userii nu fac decat sa se certe,am gasit si unul util.

"Morpheus",uleiul de masline nu e greu de gasit,e doar scump(cel de calitate).Cel mai falsificat aliment din lume e mierea de albine.

E aproape imposibil sa gasesti miere 100% intr-un supemarket.

Spor tuturor.

Alex

Editat de allexx1968
Link spre comentariu
Vizitator Daniel Slugoschi

Ok. Si daca e 100% ulei de masline nu are tot aceleasi calorii? Intr-adevar, sunt bune oleaginoasele, dar nici sa consumi cat poti. Ceea ce vroiam sa subliniez e ca Toni a scris ceva interesat si cu cap, nu a copiat niste sfaturi de la niste "cercatarorii britanici". Sanatate! :)

Link spre comentariu
Declarația unui oficial al Vaticanului:LIMBA LATINĂ SE TRAGE DIN LIMBA ROMÂNĂ ARHAICĂ
Recent, Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea, omul care a avut acces la arhivele secrete ale Vaticanului, a declarat că, potrivit informațiilor pe care le deține, limba latină se trage din limba română arhaică și nu invers cum cred lingviștii.
 
Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea și membru al Comisiei Teologice Internaţionale, unul din oamenii care au avut acces la documente  secrete din arhiva Vaticanului, a făcut o declaraţie surprinzătoare: “Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”.
  Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori. Vorbeau în limba din care se născuse chiar latina. Pe Columna de la Roma, solii daci se adresează împăratului Traian fără transaltor. Din această perspectivă, românii apar drept unul şi acelaşi popor cu dacii, continuatorii direcţi şi legitimi ai acestora. Mai mult, rezultă  că şi romanii au fost de neam tracic. Prin urmare, războiul pe care l-au purtat romanii pentru aurul dacilor, a fost un război fratricid.
Italienii, francezii, spaniolii și portughezii contemporani vorbesc dialecte provenind din limba română arhaică. Și când te gândești că minoritatea maghiară din țara noastră tratează cu dispreț limba română, deși se duce duminică la biserica catolică să asculte cu smerenie slujba religioasă în limba latină!
În anul 1979, dr. Nicolaie Copoiu, secretar științific al Institutului de Studii istorice și social-politice, m-a convocat la institut să îmi arate un document procurat pe căi diplomatice de la Biblioteca Universității din Uppsala (Suedia). Era vorba de o carte de mari dimensiuni, scrisă în limba latină medievală, intitulată „Zamolxis, primul legiutor al Terrei”. Cartea s-a pierdut în vâltoarea evenimentelor din decembrie ’89, ca și alte documente cu valoare istorică inestimabilă privind istoria poporului român. Am aflat câțiva ani mai târziu că, acea carte-document din Biblioteca Universtății din Uppsala a fost vândută de către un “revoluționar” român, unui colecționar american pentru 1.500 dolari. Așa suntem noi, românii, ne vindem și cenușa de sub vatra străbună pentru câțiva arginți.
Cred că a sosit timpul ca poporul român să ridice fruntea din țărână și să privească cu încredere în jurul său. Și să își asume viitorul prin propriile strădanii.
 
Micheál Ledwith
Sănătatea se citeşte pe faţa omului
 
M-a uimit o doctoriţă din Sanatoriul Morşîn din Ucraina, care numai privind la mine mi-a spus despre sănătatea mea. Au urmat analizele medicale care au confirmat spusele doctoriţei. 
De curând am găsit şi aceste explicaţii:
“Nu-i asa ca uneori ne dam seama ca cineva nu se simte bine doar privindu-i chipul? Medicina chinezeasca sustine ca fata este o adevarata harta a starii de sanatate a omului. Privind-o cu atentie, putem descoperi afectiunile de care sufera organismul. Si stiinta medicala investigheaza trasaturile particulare ale chipului, deoarece acestea ofera informatii valoroase pentru stabilirea diagnosticului. Priviti-va atent in oglinda si descoperiti simptomele unor posibile afectiuni, conform principiilor medicinii traditionale chineze.
 
Informatii utile in diagnoza
Primele informatii privind starea generala de sanatate se observa pe chip. Cu alte cuvinte, boala se citeste pe fata omului. Medicii stiu ca o paloare icterica a tenului poate sugera o afectiune hepato-biliara, o culoare bronzata poate insemna boala Addison, cianoza sugereaza o afectiune cardiaca, sau o boala maligna, cum ar fi cancerul. Exoftalmia inseamna boala Basedow, o eruptie faciala sub forma de fluture, defineste un lupus eritematos diseminat. O piele intinsa, dura, cu riduri perpendiculare pe buze indica o sclerodermie. Un bolnav care acuza o durere de inima are o anumita paloare a fetei si prezinta un facies ingrozit. Astenia si ameteala pot fi observate intr-o oarecare masura pe fata obosita si apatica sau palida si anxioasa. De asemenea, medicul urmareste pe chipul omului mimica, reactiile in timpul discutiilor sau la palpare. Se spune ca, prin observatie, medicul primeste cea mai mare cantitate de informatii apreciata la 3 milioane biti pe secunda. Putem sa ne privim si noi insine pentru a descoperi semnele bolii, cercetindu-ne cu atentie ridurile si tenul.
Culoarea tenului
Asadar, asezati-va in fata oglinzii. Eventual, folositi una concava, care mareste. Observati, mai intii, aspectul general. Un facies ridat, deshidratat, cu tegumente groase de culoare bruna, indica tulburari renale. Tenul uscat, cu reflexe pamintii, indica afectiuni gastrice, in special ulcer gastric. Tenta maronie indica disfunctii cauzate de consumul mare de tigari, in special intoxicare tabagica (masca tabagica). Fata palida, cu reflexe verzui, indica afectiuni hepatice. Bolile pulmonare se reflecta pe chip printr-un facies alburiu. La fel, si anemia. Daca pielea este galbena, umflata, acesta e un semn al disfunctiilor pancreasului si splinei. Fata rosie indica boli cardiovasculare.
Ce prevestesc ridurile?
Toata lumea are riduri. Acestea nu sint numai semnele virstei, ci si indicii ale unor dereglari functionale. Ridurile orizontale pe frunte indica afectiuni ale sistemului nervos. Daca sint incrucisate, e semn ca organismul este supus exceselor alimentare. Ridurile verticale de la radacina nasului sugereaza consumul excesiv de produse animaliere. Urechile rosii sint semne ale bolilor de rinichi si de circulatie. Urechile uscate, cu aspect prafuit indica afectiuni osoase. Santul orizontal pe lobul inferior al urechii este semnul tulburarilor cardiovasculare. Acelasi lucru il indica si nasul rosu. Despicatura pe peretele dintre cele doua narine este tot un indiciu pentru boli cardiovasculare. Functionarea deficitara a rinichilor se reflecta in cearcanele de sub ochi (pungi). Al doilea rind de cearcane sugereaza afectiuni intestinale. Buzele excesiv de rosii inseamna afectiuni ale splinei si pancreasului. Buzele uscate, uneori livide, sint specifice afectiunilor gastrice si colitelor. Bolile de stomac se manifesta prin umflarea buzei superioare. Daca se umfla cea inferioara, e vorba de dereglari ale intestinelor. Barbia umflata semnaleaza bolile de rinichi. Despicatura din barbie este asociata cu vitalitatea, robustetea, forta sexuala.
Limba spune multe
Culoarea si aspectul limbii sint indicii pretioase in stabilirea starii de sanatate generale. Daca aceasta este rosie si indurata pe toata suprafata, prevesteste un accident vascular cerebral. Bolile cardiovasculare inseamna limba rosie, tumefiata si indurata la baza. O limba de culoare rosu inchis este semn al tulburarilor intestinale. Daca e rosu inchis, spre violet, cu depozite umede, e vorba de o slaba oxigenare a singelui. Bolile infectioase dau o limba de culoare rosu deschis, iar anemia, roz, pal. Daca e rosie si uscata, e vorba de afectiuni gastrice. Daca e alburie, excesiv de umeda si cu depozite galbene, bolnavul are o boala de pancreas sau splina. Cind e galbena, cu depozite verzui, se poate spune ca pacientul sufera de disfunctii hepatobiliare. Limba galbena si uscata sugereaza afectiuni pulmonare, iar cea alburie si subtiata, enterite si colite. Limba purpurie cu depozite alburii indica prezenta ciupercii candida.
Cariile nu apar intimplator
Medicii stomatologi au stabilit ca aparitia cariilor nu este intimplatoare, acestea anuntind anumite afectiuni. Astfel, cariile nu sint numai boli ale dintilor, ci si semnele bolilor mai grave. Cariile aparute pe maxilarul superior la incisivi anunta bolile cardiovasculare, pe canini – afectiuni pulmonare si ale cailor respiratorii, la premolari – boli ale sistemului nervos si endocrin, iar pe molari – boli de stomac, hepatobiliare si endocrine. Cariile care se fac pe maxilarul inferior, indica afectiuni genitale daca apar pe incisivi, afectiuni renale – pe canini, boli ale intestinului gros si ale intestinului subtire – pe premolari si afectiuni hepatobiliare, endocrine si ale splinei – pe molari.
Pielea, harta sanatatii
Putem obtine indicii asupra sanatatii si studiind aspectul si culoarea pielii. Daca aceasta este rosie, probabil e vorba de o boala cardiovasculara. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui. Daca e alba-bruna, e semn de boala a rinichilor si cailor urinare. Pielea alburie inseamna boli de plamini si anemie. Daca e galbuie – boli ale splinei si pancreasului. O piele cu aspect uscat indica tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie. Daca e hiperhidratata – afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare. Pielea seboreica anunta tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E. Pielea groasa, carnoasa, cu porii dilatati indica tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului. Afectiunile nervoase, endocrine, digestive si de circulatie dau o piele cuperozica, iar anemiile si tulburarile endocrine, o piele subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament.
Portretul omului sanatos
Cum arata capul unui om sanatos? Medicina chineza considera ca vitalitatea se manifesta prin urmatoarele aspecte:
- ten curat, lucios (discret), cu tesut subcutanat bine reprezentat (obraji carnosi)
- par lucios, rezistent, des
- retea densa a irisului si absenta petelor pe iris
- gura nu prea larga
- dinti regulati, sanatosi, fara carii
- forma rotunda a fetei, frunte inalta”
De curând am primit prin e-mail acest mesaj:
//
Corpul tau iti trimite mesaje?
Citeste cu atentie pina la capat!
si da mai departe celorlalti
Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau, in totalitatea. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Sau poate ca ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci… Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun de fapt ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.
Doza zilnica recomandata Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.
Ai mai jos cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale: Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali. Albirea prematura a parului – deficienta de acid pantotenic (B5). Caderea parului – lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a aicizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism. Matreata – deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric. Acneea – deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina  A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi. Carii dentare  - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor). Sangerarea gingiilor – deficienta de vitamina C si bioflavonoide. Crapaturi in colturile gurii – lipsa elementelor din complexul  B sau a riboflavinei. Limba umflata – lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului. Limba deschisa la culoare – nivel scazut de fier. Cearcane – nivel scazut de quercitina sau vitamina C. Deformarea unghiilor – deficienta de fier. Inflamarea cuticulelor – deficienta de zinc. Pielea uscata – deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E. Vindecarea lenta a ranilor – deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali. Invinetire rapida – nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor. Maini reci – lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.
Lista de mai sus are un caracter “orientativ”. Cand iti  ”examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare. In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai.
Link spre comentariu

De la o colega a sotiei:

 

CAFEAUA AMARĂ ÎŢI FACE VIAŢA DULCECunoşti vreun leac care poate reduce riscul îmbolnăvirii de diabet, Parkinson sau cancer de colon? Care îţi poate îmbunătăţi starea de spirit şi, în acelaşi timp îţi poate trata durerile de cap? Care să-ţi protejeze dinţii şi să te ajute să slăbeşti? Ce-ai zice de o cană de cafea? Pun pariu cănu te-ai gândit niciodată la cafea ca la un elixir de sănătate. Ba, mai mult, pariez că de nenumărate ori ţi-a trecut prin minte să te laşi de acest „viciu” care îţi creşte tensiunea arterială şi, pe deasupra, îţi îngălbeneşte şi dinţii. Ei bine, draga mea, nimic din toate aceste poveşti scornite cu ani în urma nu sunt  adevărate.  Ultimele  cercetări  arată  că  băutura  noastră favorită ne protejează de o mulţime de boli (dintre care vreo 10 letale). Iată o veste ce merită sărbătorită cu o cană de cafea. Aşadar, propun trei minute de pauză, cât să dăm fuga la cafetieră, pentru a bea împreună cea mai gustoasă ceaşcă de cafea. Nu-mi pot imagina dimineţile fără porţia mea de cafea neagră, aromată şi aburindă şi recunosc că, în ciuda insistenţelor soţului meu şi ale colegilor de redacţie (dragii de ei), nu am renunţat la acest obicei nici acum, în luna a şasea de sarcină. Şi bine am făcut. Un studiu realizat de către un grup de cercetători din Canada arată că un consum moderat de cafea (adică o cană, maximum două pe zi) este absolut inofensiv în orice etapă a ciclului reproductiv, inclusiv sarcină sau alăptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai teribilă descoperire dintre toate. În ultimele luni, prima pagină a ziarelor de medicină din întreaga lume a fost ţinută de o ştire senzaţională: după ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetătorii de la Harvard au calculat că, în comparaţie cu neprihăniţii noştri semeni care nu consumă cafea, noi, păcătoşii, suntem mult mai puţin expuşi riscului de a ne îmbolnăvi de diabet de tipul 2. Un raport statistic, care combină datele a mai multe studii pe aceasta temă, arată că oamenii care beau între patru şi şase căni pe zi au un risc cu 28 % mai scăzut de a se îmbolnăvi de diabet decât cei care consumă doar două căni de cafea sau mai puţin. Ca să nu mai vorbim despre cei a căror porţie zilnică depăşeşte şase căni. Riscul lor de îmbolnăvire este mult sub 35 %. Alte studii (unul făcut la Iowa Women’s Health, pe un eşantion de 27.000 de femei, pe o perioadă de 15 ani, altul făcut de Nestlé Research Center şi al treilea publicat recent în Norvegia) arată că, datorită consumului de cafea (decafeinizată sau nu) scade şi riscul afecţiunilor cardiovasculare, în special la femei. Mai exact, dacă bem 3 căni pe zi, şansele de a ne îmbolnăvi de inimă scad cu 24%. Nu e rău deloc! Ce alte  veşti  bune mai  avem? Se  pare  că,  graţie  pasiunii  noastre  pentru cafea,  noi, băutorii înveteraţi, suntem protejaţi de Parkinson în proporţie de 80%, de cancerul de colon (25%), de ciroză hepatică (80%) şi de pietre la rinichi (50%). De asemenea, există dovezi că o doză moderată de cafea poate scoate un pacient dintr-o criză acută de astmă, atunci când nu are medicaţia la îndemână,  calmează  durerile  de  cap  mai  eficient  decât  pilulele,  îmbunătăţeşte  performanţele atletice (stimulând musculatura să producă contracţii mai puternice), ajută la menţinerea greutăţii şi previne apariţia cariilor dentare. Să fie cofeina secretul din spatele tuturor acestor minuni? Da şi nu. Există studii care leagă anumite beneficii (protecţie antiparkinson, performanţe sportive, creşterea capacităţii intelectuale) de conţinutul în cofeină, în timp ce altele spun că se datorează antioxidanţilor din compoziţie, care protejează celulele şi au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua conţine acid clorogenic (reduce concentraţia de glucoză din sânge), polifenoli (cu rol în protecţia celulelor) şi oxazol (cu efect antiinflamator şi antireumatic). Evident, în coada fiecăruia dintre aceste rapoarte şi descoperiri, oamenii de ştiinţă s-au simţit obligaţi să adauge: „E nevoie de mai multe date pentru a ajunge la o concluzie fermă şi pentru a face recomandări medicale”. Cu alte cuvinte, nu e cazul (încă) să dăm buzna la cafenea, dar putem încerca o rezervare. „Consumatorii de cafea nu au niciun motiv să se simtă vinovaţi pentru mica lor plăcere, atâta timp cât nu exagerează”, spune dr. Tomas de Paulis, cercetător la Vanderbilt University’s Institute for Cofee Studies. 10 lucruri mai puţin cunoscute despre cafea Licoarea neagră care ne face atâta plăcere ascunde o mulţime de surprize. Iată numai câteva dintre cele mai recente descoperiri, susţinute cu date ştiinţifice solide (şi contestate vehement de altele):1.  Cafeaua  are  mai  multe  fibre  şi  mai  mulţi  antioxidanţi decât sucul de portocale. Nutriţioniştiine spun că fibrele sunt absolut necesare sănătăţii şi că antioxidanţii ne ajută să ne menţinem mereu tineri şi ne feresc de boli. Un studiu făcut  de un  grup de savanţi din Spania a dovedit că „o cană de cafea neagră are un conţinut de fibre şi polifenoli mai ridicat decât orice altă băutură de pe planetă.”2.  Cafeaua îţi păstrează buzele umede. Simţi că uneori ţi se usucă gura (termenul medical pentru acest sindrom este xerostomie), ca şi când ai fi vorbit prea mult sau ai fi luat un antibiotic amar? Ei bine, ca să scapi de acest necaz, cercetătorii polonezi te sfătuiesc să bei un cappuccino! „După cinci minute de la ingerarea a 150 de grame de cappuccino,este stimulată secreţia salivară şi sunt îmbunătăţite dicţia şi funcţiile vorbirii. Acest efect benefic se menţine între 30 de minute şi 4 ore”, spun cercetătorii.3. Cafeaua îmbunătăţeşte scrisul de mână.Un studiu independent, făcut de un grup de medici din Germania, a demonstrat că abilităţile de a scrie de mână pot fi mult îmbunătăţite consumând cofeină. După ce au băut două căni de cafea, voluntarii participanţi la studiu au scris mai repede, mai fluent şi mai frumos decât înainte.4.  Dacă bei cafeaua în doze mici pe tot parcursul zilei, vei fi mai atent, mai activ şi mai energic,au descoperit medicii de la Harvard Medical School. Deci, ori de câte ori trebuie să faci faţă unei zile încărcate după o noapte de nesomn sau trebuie să conduci pe distanţe foarte lungi, te sfătuiesc să bei din două în două ore câte o cană mică de cafea.5.  Dacă bei cafea, nu tremuri. Doctorii din Singapore au studiat vreme de câţiva ani legătura dintre consumul de cafea şi tremurul esenţial (o afecţiune neurologică a cărei cauză exactă nu a fost încă identificată). Rezultatele cercetărilor au infirmat mitul conform căruia cafeaua ar avea acest efect neplăcut asupra organismului şi nervilor noştri.6. Cafeaua îţi îmbunătăţeşte starea de spirit.O cană de cafea băută la micul dejun îţi poate face ziua mai bună, spun cercetătorii de la University of Wales, College of Cardiff, din Marea Britanie. „Cafeaua completează beneficiile evidente asupra funcţionării creierului (îmbunătăţirea capacităţii de concentrare, a memoriei şi a gândirii logice) cu o stare de împlinire şi satisfacţie”, explică cercetătorii britanici.7. Cafeaua nu ne împiedică să visăm.Mulţi oameni spun că dacă beau cafea seara nu reuşesc să doarmă. Mi se pare firesc, de vreme ce faptul că ne ţine alerţi şi cu atenţia încordată reprezintă principalul motiv pentru care bem această licoare. Totuşi, potrivit ultimelor studii, se pare că, în ciuda faptului că o cană de cafea băută seara, înainte de culcare ne face să adormim mai greu, acest obicei nu afectează cu nimic faza de visare şi nici cea de somn profund. Nici măcar un consum ridicat de 7 căni pe zi nu afectează calitatea somnului.8. Cafeaua nu provoacă aciditate.Aciditatea gastrică este una dintre cele mai neplăcute afecţiuni şi are o mulţime de cauze, de la consumul de alimente picante la stres. Din fericire, contrar credinţei populare, nu există nicio legătură între consumul de cafea şi aceasta enervantă problemă, oricât de tare şi de amară ar fi cafeaua consumată, arată un studiu din Marea Britanie, la care au participat 394 de pacienţi cu stomacul sensibil. De asemenea, nu s-a putut stabili nicio legătură între consumul de cafea şi ulcerul gastric sau duodenal.9.  Cafeaua vindecă herpesul. Da, cafeaua are proprietăţi antivirale, spun cercetătorii japonezi, care au testat (in vitro) 15 tipuri de cafea (8 obişnuite şi 7 instant), adăugând o soluţie slabă de cafea peste anumite culturi de celule infectate cu virusul herpetic. Au descoperit astfel că în extractul de cafea (indiferent de tipul folosit – măcinată, instant sau decafeinizată – sau de locul în care a fost cultivată) există un ingredient care distruge virusul prin contact direct şi împiedică răspândirea lui la celulele învecinate. Mai rămâne să se descopere care este cantitatea ideală în care trebuie consumată băutura noastră favorită pentru a împiedica infecţiile virale: 1, 3, 5 sau 7 căni? Eu una aştept cu sufletul la gură momentul fericit în care voi înlocui vaccinul din fiecare toamnă cu o doză bună de Nescafé.10.  Cafeaua nu creează dependenţă. Cu mulţi ani în urmă, World  Health  Organization  a  declarat  că  „nu  există  dovezi conform cărora consumul de cofeină ar putea fi comparat cu abuzul de droguri; este o mare diferenţă între obiceiul de a bea în fiecare zi o anumită cantitate de cafea şi dependenţa”. Ei bine, un studiu recent aduce şi suportul ştiinţific pentru această afirmaţie. Astfel,  s-a  descoperit  că,  indiferent  de  cantitatea  consumată, cofeina nu activează circuitul de recompensă al creierului, aşa cum  fac  amfetaminele  sau  cocaina.  Simptomele  trăite  de consumatorii de cafea în absenţa băuturii lor favorite (dureri de cap,  letargie,  somnolenţă)  nu  au  nicio  legătură  cu  cele  ale consumatorilor de droguri aflaţi în sevraj.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări