Jump to content

 • Log In with Google      Sign In   
 • Create Account

Photo

Curiozități, sfaturi de urmat, mod de viață, etc...


 • Please log in to reply
963 replies to this topic

#961 OFFLINE   Toni Marginean

Toni Marginean

  SÂRMAR

 • Moderatori
 • 6,129 posts
 • Locatie:Cluj-Napoca, str. Malinului, nr.27

Posted 24 April 2017 - 10:06 PM

Cum a fost disciplinat statul SINGAPORE

 

 

 

In caz ca nu stiati deja.
 
 
 Statul Singapore a fost înfiinţat în 1965, cuprinzând 63 de  insule cu o suprafață totală de aproape 700 de km pătraţi.
 Bucureştiul cu Zona metropolitană are 900 km pătrați.
 
 Insula principală măsoară cca 570 de kmp şi este legată cu un pod de uscat.
 Când s-a declarat stat independent, în 1965, Singapore a primit de la Marea Britanie, cu titlu de împrumut, suma  de 30 de milioane de dolari. În 2010 avea disponibilă pentru investiţii, suma de 310 miliarde de dolari.
 În Singapore nu există: om fără locuinţă, şomeri, dar nici pensionari.
Nu ai voie pe stradă: să scuipi, sau dacă ai facut-o înseamnă că te distrezi şi eşti amendat -100 de dolari; cu cât scuipi mai departe cu atât amenda e mai mare.
 Când au construit metroul au prevăzut o sumă de 12 miliarde. Fiindcă a costat doar 10,5 diferenţa s-a împărţit la populaţie sub forma de acţiuni.  Fiindcă aveau prea mulţi puşcăriaşi, i-au împuşcat şi spânzurat pe recidivişti, consideraţi irecuperabili, iar restul sunt disciplinaţi.
 S-a întâmplat în  Singapore; Un militar, cu mână de fier, şi-a asumat conducerea ţării. În şase luni, din circa 500.000 de deţinuţi, au ramas doar 50 . Toţi ceilalţi (criminali recunoscuţi) au fost împuşcaţi. Toţi oamenii publici (politicieni, poliţişti, judecători, magistraţi etc.) corupţi au fost împuşcaţi. (Existau mii de probe contra lor).
 Toţi funcţionarii hoţi au fost împuşcaţi sau au fugit repede din ţară.
 Multitudinea de drogaţi, care rămâneau dormind pe stradă, au fugit disperaţi în Malaezia, să scape de împuşcare sau de muncă forţată.
 După ce a curăţat ţara , reorganizând sistemul politic, legal şi penal, acest militar a convocat alegeri directe şi a candidat la preşedenţie. A câştigat cu 100% de voturi! 
 Astăzi, Singapore este una din ţările cu cel mai sigur trai decent.
 Este una din cele mai dezvoltate şi este mult mai sigura de cât Statele Unite, Anglia şi Israel, la un loc...!
 Deja în avion, foaia de îmbarcare are un anunţ "MOARTE" cu litere mari şi roşii şi explicaţia că este pedeapsă pentru posesia de droguri.
 Orice drog, orice cantitate transportată, cel care a fost detectat cu acestea, să fie împuşcat sau condamnat la închisoare pe viaţă cu muncă silnică.  Un surfist brazilian a încercat să intre în Singapore cu o planşă de surf plină de cocaină. Bineînţeles că îşi dorea propria moarte.
 Mama tânărului traficant a apărut la TV cerând să se intevină pentru fiul ei; nu a servit la nimic. Nici mama, nici protestele nu au reuşit să împiedice aplicarea legii.
 În hoteluri, "Ghidul oraşului" are o pagina care explică: poliţia din Singapore garantează integritate fizică a oricarei femei, timp de 24 de ore din zi (asta pentru că în vechiul Singapore, fără legi şi ordine, femeile care ieşeau singure erau violate şi/sau asasinate).
 Anul trecut, secretara unui prieten, care lucra peste program, la întoarcerea acasă a fost urmărită de un echipaj de poliţie. Când a ajuns acasă şi a scos semnalizarea ca să intre în edificiu, i-au cerut să se oprească. Unul din poliţişti s-a apropiat atunci de geamul maşinii şi îi spuse:
 -"Doamnă, aşa cum ştiţi, suntem în campania de civilizare a traficului, amendând infractorii şi premiindu-i pe cei care conduc corect. Şi dv., doamna, pe tot drumul până aici nu aţi comis nici o contravenție sau infracțiune. FELICITĂRI! Aveţi aici un cec de 100 dolari singaporezi (echivalent cu 80 dolari US) şi vă cerem să semnaţi de primire, vă rog"...
 Ţi se pare o mână prea dură? NU. Drepturile umane reale sunt pentru cetăţenii oneşti şi muncitori, care aduc riguros aportul lor statului, care trăiesc în pace, respectuos şi solidar cu semenii lor.
 
 
 
Poate n-ar strica şi la noi ceva asemănător
 


Cu_reclama

Cu_reclama
 • Membri

#962 OFFLINE   thunderer

thunderer

  Mjölnir wielder

 • Membri
 • PipPipPipPip
 • 2,270 posts
 • Locatie:Québec (FR+EN)

Posted 25 April 2017 - 12:50 AM

S-a mai postat chiar pe Elforum. Legenda urbana in mare parte, dar cu bune intentii si, desigur, multa intelepciune.

#963 OFFLINE   Toni Marginean

Toni Marginean

  SÂRMAR

 • Moderatori
 • 6,129 posts
 • Locatie:Cluj-Napoca, str. Malinului, nr.27

Posted 25 April 2017 - 09:17 AM

S-a mai postat chiar pe Elforum. Legenda urbana in mare parte, dar cu bune intentii si, desigur, multa intelepciune.

Mie-mi place abordarea si, daca ar citi-o "cei care trebuie", as posta-o lunar!Cu_reclama

Cu_reclama
 • Membri

#964 OFFLINE   icar

icar

  Membru

 • Membri
 • PipPip
 • 411 posts
 • Locatie:Sebes

Posted 25 April 2017 - 09:50 AM

Oamenii B2 au visuri inalte, asteptari si cerinte de proportii cosmice de la ei insisi, iar viata lor intreaga se construieste in jurul implinirii ambitiilor si dorintelor lor secrete. S-au nascut sa descopere noi orizonturi, sa transforme in totalitate, sa arda, sa consume, sa nu se lase modelati si sa nu isi lase spiritul sa se stinga. Sunt perfectionisti innascuti si atunci cand vine vorba de ceea ce-si doresc rareori fac lucrurile pe jumatate.

 

Da dom'ne, sunt nascut pe 22 si totul se potriveste ...ca nuca in perete. Nici macar la limita coincidentelor!!! :rade:


2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users