Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

egalizator 10 benzi TL074


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Probabil numai daca o experimentezi singur acea schema te lamuresti daca e buna sau nu...tu ce vrei sa o experimenteze altcineva in locul tau ?  Era si prin revista TEHNIUM inainte de '89,o versiune a schemei de mai sus dar cu operationale BM 324,stiu sigur ca schema era functionala,avea zgomotul de fond cam mare,dictat de folosirea acelor operationale.

Link spre comentariu

Schema postata de tine , ma rog link-ul , se pare ca va functiona . Cele doua operationale U3C si U3D pot fi si altele de zgomot mai redus ...... Acum  32 de ani am construit unul la fel cu 10 benzi , dar atunci aveam alte surse de semnal mai analogice (benzi magnetice ) care necesitau mici corectii . Dupa multi ani de construit amplificatoare , sursele de semnal au devenit din ce in ce mai performante ne mai avand  nevoie de atatea corectii . Azi un audiofil nu mai are nevoie decat de sursa de semnal CD player , DAC, Pick-up cu doza magnetica , etc. si un amplificator final (deci fara corectii) .

Evident ultimul cuvant il au boxele , care daca sunt de calitate , chiar ca nu ai nevoie de corectii . Eu personal am o corectie pe tuburi electronice ECC83 care are si un bypass , ocoleste calea de corectie cu un intrerupator . Urechea umana nu este liniara , in jurul frecventei de 1 Khz are un maxim , iar pt. perceperea in mod liniar al spectrului audio se introduce o corectie fiziologica de ton "loudness" care la nivele mici adauga un plus la  frecventele joase ......s.a.m.d. Eu zic ca nu ai nevoie de asa ceva , un corector cu cel mult trei benzi si de calitate este suficient  pt. orice nevoi domestice .

Numai bine ,Alex

L.E.( offtopic ) nu ai postat unde trebuie .

Link spre comentariu

egalizatorul de pe site l-a incercat cineva?

 

L-am facut in multe variante si muuuuult mai multe exemplare cam de prin '85 incoace. E foarte bun si are un factor de calitate ridicat daca sint bine alese valorile RC din inductantele simulate. Incomparabil fata de integratele "specializate" in corectii de ton.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ApacheSL

Am testat si eu cu ani in urma ceva asemanator dar cu alimentare simetrica ( de preferat celei cu o singura tensiune , cum e cea din schema ) si chiar cu TL074 ( pe care acum cred ca l-as inlocui cu TLE2074 ) si suna foarte bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări