Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor cu microunde defect.


delfy

Postări Recomandate

Vizitator Cristi Andriescu
 

am un cuptor LG de un an si l-am folosit doar de 8 ..10 ori dar nu mai vrea sa incalzeasca, dioda e buna magnrtronul e bun  verificat pe alt cuptor si merge dar nu incalzeste

Link spre comentariu

Ești 100% sigur de diodă ? Are cumva și a doua diodă (TVS) în paralel cu condensatorul de filtraj ? Are siguranță fuzibilă pe înaltă tensiune ?  Dar transformatorul cum se prezintă ?  Ai verificat dacă traful de înaltă tensiune primește 220V în primar ?  Uneori din cauza contactelor de protecție din ușă nu ajunge tensiunea de rețea în primar. Vezi că trebuie să aibă schema pe interiorul carcasei demontabile. 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator aniel

Am si eu o problema cu un cuptor care functoneaza intermitent.Dupa mai multe opriri si porniri,cuptorul nu mai incalzeste.Primeste comanda de pornire si ceva ii taie alimentarea trafului cand magnetronul incepe sa bazaie o fractiune de secunda(asemanator unui traf de sudura cand lipesti electrodul),daca ii scot papucii de la magnetron,traful se alimenteaza,cand ii pin la loc iarasi porneste.Daca il dau la putere mica 20/30 la 4/5... minute,face acelasi lucru cand fsce pauza de lucru,porneste de cateva ori si pe urma doar bazaie o frac de secunda si nu se mai alimenteaza traful.Sa fie problema de la magnetron,cu aparatul de masura are o rezistenta de 1 k,si la masurarea pe buzer bazaie. Manetron 2M219K 940 china

Link spre comentariu

Vezi mai înainte cum arată pe interior ghidul de undă și fereastra de mică. Scoate magnetronul afară și vezi cum arată capătul tubului de cupru, dacă are urme de arsură, s-au produs descărcări în ghidul de undă.Dacă fereastra de mică are urme de arsuri sau e înnegrită, dă-o jos și probează iar cuptorul.

Link spre comentariu

Atunci se produc probabil descărcări în magnetron. Caz în care trebuie înlocuit. Ar fi bine totuși să verifici înainte și dioda de înaltă tensiune...să nu fie străpunsă. Vezi că nu se măsoară cu multimetrul...are cădere mare de tensiune.Trebuie testată la o sursă de 12-24Vc.c. în serie cu un bec de mică putere.

Link spre comentariu
Vizitator hazard

Am de reparat un cuptor DeLonghi care are vreo 15 ani. Defectul este placa (folia) de contacte care nu mai face treaba. Am incercat sa o repar dar mai rau am stricat-o. Este formata din 2 folii suprapuse. As putea gasi undeva aceasta folie la un pret decent? Daca nu, as fi dispus sa atasez o alta "telecomanda" cu 8-10 taste dar nu prea stiu unde sa gasesc. Principiul de comanda este simplu. Pe fisa sunt 8 conexiuni impartite in 2 grupw de cate 5. Fiecare tasta face contact intre o conexiune din grupul A si una din grupul B. De exemplu Timp - = 1+5; Timp + = 2+5; Start = 4+8. Cuptorul functioneaza perfect daca este comandat cu sunturi pe comenzile exemplificate.

Link spre comentariu
Vizitator hazard

Multumesc pare o solutie foarte buna dar cred ca am reusit sa rup si folie in vreo 2 locuri incercand sa le dezlipesc... oare exista posibilitatea sa comanzi undeva astfel de folii facute "pe comanda" de la zero?

Editat de hazard
Link spre comentariu

Se poate repara ușor ruptura, acolo se lucrează cu niște curenți foarte mici, e suficient să uniți capetele rupturii cu niște bandă adezivă lipită pe partea fără trasee a foliei, apoi se reface continuitatea traseelor cu vopsea conductivă.Se poate pune un fir subțire de cupru cositorit suprapus peste cele două capete ale traseului întrerupt, pentru o mai mare siguranță, apoi se aplică peste el vopsea conductivă.

Link spre comentariu
Vizitator hazard

Si cu ce ar trebui sa relipesc foile intre ele? Adezivul presupun ca il voi putea curata cu al izopropilic...Totusi nu imi dau seama de la ce ar fi putut aparea defectul initial... nu mai prelua comenzile butoanelor. Probabil se presasera suficient de mult in timp foitele incat sa ramana in contact permanent undeva?

Link spre comentariu
Vizitator hazard

In versiunea mobile nu am gasit upload. Aceasta este tastatura. Nu stiu daca se vede cum ar trebui. Altfel il voi desface maine si voi reface cateva fotografii.

post-245696-0-56921900-1430001926_thumb.jpg

Editat de hazard
Link spre comentariu

Se repară extrem de ușor fiind trasee late și destul de distanțate, trebuie să luați fiecare traseu în parte și să-l verificați de la capătul panglicii flexibile până la toate terminațiile cu un ohmmetru. Acolo unde se întrerupe marcați cu ceva locul. Repetați procedeul cu toate traseele. Până comandați vopseaua conductivă puteți repara provizoriu întreruperile prin curățarea ușoară a capetelor de o parte și cealaltă a întreruperii și suprapunerea unui fir foarte subțire cositorit peste capetele rupturii.Se aplică apoi o bucată de bandă adezivă peste fir.Se poate lipi și o foiță subțire de staniol peste partea întreruptă și apoi scoci peste porțiunea reparată.Am remediat astfel trasee întrerupte de la tastaturi de PC. Am avut ghinionul să cumpăr o tastatură nouă care avea un traseu gata întrerupt din cauza unui șurub ce trecuse foarte aproape de acel traseu.Decât să mai pierd timp și bani ca s-o schimb în garanție, am reparat-o în cinci minute, prin suprapunerea unui fir de sârmă peste capetele rupturii și imobilizarea cu scoci.Funcționează și acum după câțiva ani de la ,,reparație,, :rade:

Link spre comentariu
Vizitator hazard

Din pacate dezlipirea foitelor nu a decurs chiar asa cum as fi sperat, desi m-am folosit si de o mica suflanta cu aer cald. Foitele au ramas intacte dar traseele sunt distruse aproape in totalitate pentru ca au ramas lipite de adezivul dintre cele 2 foite. Cazul ideal ar fi sa gasesc si asemenea foite pe care sa redesenez traseele. Sau macar pe cele cu comenzi importante adica vreo 8 taste. De asemenea mi-ar mai trebui si un adeziv care sa nu fie conductiv si care sa poata fi aplicat intr-un strat grosut. Ma gandesc chiar la o banda dublu adeziva poatr ceva mai lata si sa lipesc banda langa banda vreo 3-4 fasii... pe care apoi sa o decupez in dreptul butoanelor... ce parere aveti ?

post-245696-0-49964600-1430042728_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări