Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Photo

cuptor cu microunde defect.


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#16 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,419 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 26 May 2014 - 11:04 PM

Atenţie şi la alt aspect în afară de proprietăţile termorezistente ale unui înlocuitor din plastic.Unele materiale plastice degajă anumite toxine dacă sunt încălzite, dacă folosiţi altceva decât mică, aveţi grijă să fie un material din lista celor utilizabile în cuptoarele cu microunde. Mica nu degajă nimic la încălzire şi rezistă la temperaturi foarte mari, de aceea e preferată în cuptoare.



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#17 OFFLINE   trinitty

trinitty

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 121 posts
  • Locatie:Campina

Posted 26 May 2014 - 11:27 PM

Multumesc de lamuriri. Pana la urma ma straduiesc sa gasesc folie mica si sa-mi confectionez una pe masura.



#18 OFFLINE   mario1967

mario1967

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 2 posts

Posted 06 June 2014 - 02:57 PM

asa e.foaia de mica rezista la temperaturi mari,este un bun conductor de caldura,dar un f bun izolator electric ,chiar la stratul f subtire care se foloseste pentru izolarea tranzistoarelor din etajele finale de baleaj pe orizontala  mica rezista la tensiunile mari existente si ajuta la transferul de caldura de la tranzistor la radiator



#19 OFFLINE   RyanRo

RyanRo

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 42 posts

Posted 02 February 2015 - 06:52 PM

Va salut,detin un cuptor cu microunde hyundai,are butoane digitale,de ceva vreme unul din butoane nu mai functioneaza decat cand vrea el,fara sa insist merge din prima,iar cand nu vrea pot sa-i fac de toate si degeaba,un ajutor va rog frumos,numai bine,multumesc.



#20 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,419 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 02 February 2015 - 07:06 PM

Ce model de Hyundai este și ce înțelegi cu ,,butoane digitale,, ? Are microcontacte mecanice, encoder rotativ sau senzori ?. Dacă are microcontacte similare cu cele de la TV, se poate să fie afectat de umezeală acela care face probleme și trebuie schimbat. Dacă are encoder rotativ (ca și radiocasetofoanele moderne la volum) se poate defecta și acela, se schimbă ușor.



#21 OFFLINE   RyanRo

RyanRo

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 42 posts

Posted 02 February 2015 - 11:27 PM

Multumesc pentru rspuns,aparatul arata asa:

http://www.smartbuy....0-l~650803.html

scuze,insa o poza mai buna nu prea mai este de gasit,da,este digital,nu are butoane in relief.........



#22 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,419 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 02 February 2015 - 11:34 PM

Trebuie să-l desfaci ca să ai acces la panoul de comandă.Butoanele sunt cu folie metalizată, ca la tastaturile de PC, trebuie refăcut cablajul întrerupt al butonului cu probleme.



#23 OFFLINE   RyanRo

RyanRo

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 42 posts

Posted 03 February 2015 - 01:50 AM

Multumesc frumos,am sa revin cu detalii,btw,se gaseste acea folie?,as prefera sa o schimb pt toata tastatura



#24 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,419 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 03 February 2015 - 10:09 AM

Doar pe la reprezentanțele service care asigură garanția. Altfel există varianta remedierii porțiunilor afectate cu vopsea conductivă pe bază de argint.Se poate găsi la Bazar la unii colegi care vând. Din poza aceea nu rezultă modelul cuptorului, ce model de Hyunday este ?


Edited by validae, 03 February 2015 - 10:27 AM.


#25 OFFLINE   Gheorghe Andrei

Gheorghe Andrei

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 1 posts

Posted 18 February 2015 - 08:31 PM

 motivul arderii sigurantei poate fi si un "salt" brusc in reteaua elecrtrica:va dati usor seama la ce valori ajunge FIT-ul!  De aceea de multe ori  "se rezolva" fara a mai cauta alte cauze. 



#26 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,419 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 18 February 2015 - 10:18 PM

Sunt mai multe cauze care pot duce la arderea siguranței pe înalta tensiune.Funcționarea ,,în gol,, sau pătrunderea aburilor în ghidul de undă , descărcări în tubul magnetron, străpungerea nedistructivă a condensatorului, conturnări sau străpungeri ale izolației cablurilor de înaltă tensiune către masă. 



#27 OFFLINE   Sonel

Sonel

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 2 posts

Posted 16 March 2015 - 01:36 PM

Stimati cunoscatori am si eu un cuptor cu microunde marca aeg care nu mai incalzeste la microunde,dar partea de gril functioneaza.am schimbat siguranta(care era arsa),am stres folia de mica de grasime,dioda de inalta tensiune e buna,nu vrea si gata,va rog sa ma ajutati cu un sfat ce as putea sa mai fac.va multumesc anticipat.



#28 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,419 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 16 March 2015 - 01:44 PM

 În primul rând cu un aparat de măsură trebuie să verificați dacă pe primarul trafului de înaltă tensiune există tensiune de rețea la pornirea cuptorului. Dacă există, trebuie verificat dacă pe înalta tensiune există o siguranță fuzibilă și care e starea ei. Dacă sunteți absolut sigur de dioda și condensatorul redresorului de înaltă tensiune, se verifică filamentul magnetronului. Dacă și acela e bun, se pornește cuptorul având ca sarcină un pahar cu apă timp de 1 minut.

După acest timp scoateți din priză cuptorul și puneți mâna pe tubul magnetron.Dacă  acesta este cald sau fierbinte, dar cuptorul nu încălzește, atunci magnetronul e defect. Există și posibilitatea defectării trafului de înaltă, prin scurtcircuitarea secundarului, caz în care acesta se încinge puternic în scurt timp.



#29 OFFLINE   Sonel

Sonel

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 2 posts

Posted 16 March 2015 - 03:32 PM

va multumesc mult pentru timpul acordat.se pare ca transformatorul e dus deoarece dupa un minut de functionare incepe sa se incalzeasca.



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#30 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 10,419 posts
  • Locatie:Bradesti/Craiova

Posted 16 March 2015 - 05:54 PM

Dioda cum ați verificat-o ?  Pentru că vă poate ,,fenta,, la o măsurătoare cu multimetrul, ea fiind construită intern din mai multe diode înseriate pentru a se ajunge la o tensiune de lucru de circa 12kV. Astfel căderea de tensiune pe diodă e foarte mare și practic nu este ,,văzută,, de multimetru în conducție directă.Eu le testez prin înserierea cu un bec de mică putere și o sursă de minim 20Vc.c.  Dacă nu aveți o diodă de schimb, puteți foarte bine s-o înlocuiți cu un ansamblu de 15-20 de diode 1N4007 înseriate într-un tub foarte bun izolant sau între două plăcuțe de micafolie presată. Am la serviciu un cuptor care merge de cam jumătate de an cu dioda de înaltă înlocuită cu 20 x 1N4007. Am pus așa multe din motive de siguranță, ar fi ajuns și 12 bucăți teoretic.

Dacă cuptorul dvs. are și o diodă supresoare (TVS) în paralel cu condensatorul de filtraj de pe înaltă tensiune, scoateți-o și încercați fără ea, am găsit cazuri în care TVS-ul străpungea și dădea impresia că fie magnetronul, fie traful sunt defecte.






2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users


    Google (1)