Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit 4GCO


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara !!!Cred ca pot sa gasesc cartea tehnica.Am sa revin curind .Pina atunci daca poti te rog sa fotografiezi placutele cu regimurile de lucru si pozitiile organelor de comanda pentru ca am si eu o astfel de masina si am cumparat-o fara ele.Urmeaza sa fac o revizie pentru ca nu functioneaza ungerea si ambreiajul pentru avans mecanic . Probabil nici cutia de viteze nu merge cum trebuie . Numai bine !!!Daca tot incerci sa faci asta fotografiaza si ce este sub capacul de vizitare (cel de sus ) din partea stinga a mesei la FUS 250 unde se afla cuplajul avansului longitudinal . Multumesc mult si scuje pentru deranj !!!

Link spre comentariu

Te referi sa iti fac poze la masina de gaurit unde sunt butoanele ? Acolo pot face poze ,dar in alta parte nu.. deoarece am transportat masina culcata si asa e momentan in atelier pana o ridic.Masina de gaurit are ambreiaj mecanic ? ai idee? Vad ca te-ai echipat bine .. din pozele vazute si intrebarile de pe forum ai strans o stiva de utilaje considerabile. (4gco,fa-300,fu-32,fus-250,pd300)

Link spre comentariu

BUNA SEARA !!!Cred ca are un ambreiaj electric deoarece este actionat de limitatori (mai ales la filetat)Eu am lucrat intr-o societate care a intrat in faliment in urma ca 6 ani si am cumparat citeva utilaje impreuna cu un prieten .Asta a fost partea buna in sensul ca unele le-am achizitionat cu concurenta la inceput iar altele mai tirziu deoarece erau mai uzate si nu s-au inghesuit sa le cumpere . Odata cu trecerea timpului preturile au mai scazut si am cumparat in continuare .Partea proasta este ca am ramas fara servici si este destul de greu sa gasesti comenzi continuu.O parte din utilaje. au suportat oarece revizii si am lucrat ocazional cu ele, altele urmeaza in continuare.Pentru noi este ceva mai mult decit un hoby. Cred ca am si abordat cam multe domenii dar nu prea am avut de ales (timplarie PVC, confectii metalice ,semifabricate din beton ...).Din pacate FA 300 a fost cumparat de altcineva ,demontat si trimis instantaneu la turci. Eu am ramas doar cu cartea tehnica pentru ca oricum nu folosea cumparatorului. La fel au patit si alte doua strunguri mai bune decit sn 400 pe care l-am luat noi, un seping si multe altele.Cu pozele nu este nici o graba pentru ca nu va intra imediat in revizie . Eu mai am un G13 si pe el lucram mai mult . G 25 -ul l-am folosit o singura data pentru niste repere mai mari si am lucrat fara avans automat.Am sa revin cit de curind.

Link spre comentariu

ma bucur sa vad astfel de ateliere acasa si eu mam gandit de multeori sa fac o mica afacere cu asa ceva dar tot de multe ori mam gandit ca nu voi avea comenzi ....ma gandesc la confectii metalice sau contructii de boxe de mare putere ...ori atelier de reparatii biciclete (care nu prea se merita deoarece mai toata lumea cumpara piese foarte ieftine si foarte slabe si mai toti daca se strica un schimbator de ex la bicicleta il da jos si scurteaza lantul si gata a rezolvat problema )

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara !!Seamana cu una din masinile a caror documentatie am trimis-o ? Cred ca identificarea este oarecum greoaie dar nu imposibila.A mea nu mai are placuta de identificare si din cauza asta noi am denumit-o G 25 . Cind are sa intre in revizie am sa ma chinui sa o identific dupa schema electrica , cea cinematica si am sa reconstitui , placutele cu caracteristicile tehnice si cea cu parametrii de lucru (avansuri, turatii ...).Numai bine !!!

Link spre comentariu

Buna seara !!Cred ca masina mea este cea de la pagina 68 si 69 . Cel putin panoul de comanda sigur este cel de la pag 68. Semnele de pe panoul de comanda se pot distinge . Pe partea dreapta unde sint tamburul pentru schimbarea turatiilor si cel pentru comanda avansului a mai fost o placuta din aluminiu cu parametri de lucru . Aceasta placuta ar trebui fotografiata .Daca aveti timp va rog sa fotografiati si partea mai usor accesibila de la FUS 250 (cea pe care am postat-o , ce se poate vedea prin indepartarea capacului de vizitare din imaginea 1) . Pentru mine nu este o urgenta .Va multumesc mult !

Link spre comentariu

@miron1947: Daca ati putea sa copiati cele trei fisiere png de pe softpedia si sa mi la expediati pe e-mail. Nu vreau sa imi mai fac conturi noi. Am deja prea multe. Ma voi ocupa eu apoi sa reunesc cele trei fisiere imagine intr-un document pdf, pe care sa il postez aici.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am gasit absolut din intamplare schema electrica din imaginea atasata si mi-am amintit ca exista si pe sectiunea Masini Unelte un topic referitor la masina de gaurit 4GCO. Poate cineva sa recunoasca si sa confirme daca este schema cautata? Altminteri, am rascolit internetul prin toate cotloanele. Un manual pentru aceasta masina nu este de gasit. Cineva a facut mai sus o legatura catre forumul Softpedia, unde se pare ca a fost postat un document referitor la subiect. Intrucat ElForum si Softpedia sunt web-saituri concurente, in mod normal o asemenea legatura nici nu ar fi trebuit facuta. Exista totusi posibilitatea ca beneficiind de contributia unor membri ai forumului mai bine documentati sa completam acest topic cu informatii utile celor interesati. post-183846-0-27831900-1424545901_thumb.jpg

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări