Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre motoarele brushless


Postări Recomandate

Poate ma lamureste cineva cum sta treaba cu motoarele brushless.Daca un motor brushless are 1500w,puterea lui este aceeasi ca a unui motor de curent continuu cu perii tot de 1500w?Sa zicem un motor care are la specificatii: Tensiune de alimentare: 7 - 22 V,Curent in gol: 3 A/ 10 V,Putere maxima: 1500 W,Masa: 186 g,Diametru ax: 5 mm,Dimensiuni: 37.2 x 47.5 mm,Regulator recomandat: 2-6 S/ 70 A,ar putea inlocui un motor cu perii de 1000w ca cel din imagine (fara a lua in calcul si diferenta de turatii)? Posted Image

Link spre comentariu

Puterea este una si aceeasi indiferent de tipul motorului. Trebuie vazut totusi daca nu exista anume precizari legate de puterea specificata; mai exact, daca sunt limitari cu privire la durata / timpul de functionare (eventual pauza), temperatura ambianta, temp maxima admisa, daca necesita sau nu racire fortata. La motoare, puterea specificata este puterea mecanica la ax iar puterea consumata este evident mai mare, in acord cu curba randamentului.In alegerea / inlocuirea unui motor trebuie avut in vedere, pe langa putere si alte elemente cel putin la fel de importante: cuplul de pornire necesar, cuplul nominal, turatia nominala, curent de pornire.Motoarele fara perii au o fiabilitate mult mai buna fata de cele cu perii iar caracteristicile mecanice sunt similare cu observatia ca turatia poate fi mult mai mare, fiind limitata doar de elementele mecanice.Pentru exemplul dat, la o tensiune de 22V, curentul necesar e destul de mare, aprox. 45A pt. 1500W putere.

Link spre comentariu

Tensiune de alimentare: 7 - 22 V,Curent in gol: 3 A/ 10 V,Putere maxima: 1500 W,Masa: 186 g,Diametru ax: 5 mm,Dimensiuni: 37.2 x 47.5 mm,Regulator recomandat: 2-6 S/ 70 A,ar putea inlocui un motor cu perii de 1000w ca cel din imagine (fara a lua in calcul si diferenta de

Motor de 1500W care sa cântărească...186 grame?! Unde, in serialul Star Trek, cumva?! :nebunrau:

Axul acela cu diametru de 5 mm e confecţionat cumva dintr-un monocristal de borazon, de rezistă...?!

Probabil înfăşurările motorului ăla sunt supraconductoare, iar heliul lichid apare din hiperspaţiu. :ras:

Cred că e vorba mai sus de watti chinezeşti, se pot ignora zerourile de la coadă, şi avem puterea reală.

Aş vrea şi eu o bormasină de grosimea unui castravete cornison, să aibă până în 300 grame, să-i pot pune spiral de 10, şi să dau găuri în plăci de fontă de 8mm grosime, etc, dar pe lumea asta nu e posibil aşa ceva.

Link spre comentariu

De scurta durata, pana intr-un minut, e posibil, dar in functionare continua(ore), e complet exclus.Si ramane in suspensie problema cu diametru axului, indiferent cat de bun ar oteleul din care e confectionat, 5mm e prea putin pentru un motor care consuma 1500W.

Motorul de mai sus are sectiunea axului de 20mm patrati,turnigy 80-100 are sectiunea axului de 120mm patrati,el avand o putere de 6,5KW totusi nu am auzit sa fi reusit cineva sa rupa axul.La cel de sus ar veni 75w/mm patrat,la turnigy 80-100 vin cam 60w/mm patrat,chiar daca nu prea au sens calculele,mi se pare ca exagerati cu "Axul acela cu diametru de 5 mm e confecţionat cumva dintr-un monocristal de borazon, de rezistă...?!"
Link spre comentariu

De regula aceste motoare mici au turatia nominala mare (6-12.000rpm), astfel ca rezulta un cuplu relativ mic chiar pt acea putere de varf (aprox. 7-15Nm). Evident, pentru dimensiunile date, nu poate fi vorba de o putere nominala de regim continuu; cel mai probabil puterea nominala este pe la 100-150W.Axul de 5mm dintr-un otel bun sustine 6-7Nm.

Link spre comentariu

Cred ca initiatorul topicului a cazut intr-o fel de capcana sau, ma rog, a confundat kW (puterea) cu un parametru specific motoarelor brushless pentru modelism si anume kV care reprezinta viteza de rotatie pe fiecare volt aplicat motorulul, astfel incat un motor de 1500kV alimentat la 11V se va roti cu 1500x11= 16500rpm (in gol).

 

http://www.hotslots132.com/understandin ... a-263.html

Link spre comentariu

Cred ca initiatorul topicului a cazut intr-o fel de capcana sau, ma rog, a confundat kW (puterea) cu un parametru specific motoarelor brushless pentru modelism si anume kV care reprezinta viteza de rotatie pe fiecare volt aplicat motorulul, astfel incat un motor de 1500kV alimentat la 11V se va roti cu 1500x11= 16500rpm (in gol).http://www.hotslots132.com/understandin ... a-263.html

Probabil dumneavoastra confundati KW cu KV.
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări