Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adapatoare pasari cu sistem anti-inghet


Postări Recomandate

Buna ziua, odata cu venirea frigului a aparut problema inghetarii apei in adapatoarea gainilor.Problema este ca eu nu pot ajunge la ele decat o data la 2-3 zile cand le umplu hranitoarea si le schimb apa de baut. Pasarile nu pot bea prea multa apa odata si de aceea mai mult de jumatate din cantitate o gasesc inghetata, cu toate ca nu sunt in aer liber ci intr-o incapere.M-am gandit la varianta unei adapatori metalice cu fund dublu in care sa introduc un bec de vreo 40w care sa tina apa la cateva grade peste 0, dar nu am o schita/schema concreta din care sa ma inspir.Astept orice idee/sfat realizabil in limitele constructive regimului DIY-Hobby.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Adapatoarea are capacitatea de 5 litri. Faza cu termostatul este cea mai simpla, partea mai complexa este proiectarea altui tip de adapatoare cu un sistem de incalzire usoara, cat sa nu inghete. Deci, ce fel de vas ar trebui si ce sistem de incalzire sa-i adaptez ?Exclus surse de caldura gen calorifer electric, aeroterme, etc deoarece consumul este enorm, iar incaperea respectiva nu este izolata corespunzator, aceste surse de caldura vor merge aiurea "in gol".

Link spre comentariu

Utilizarea unor incalzitoare pentru acvarii ... sunt de la 25W pana la 150W ...au termostat incorporat, reglabil si se pot scufunda complet in vasul cu apa sau chiar puse in vasul de unde beau pasarile. Rezervorul de 5 litri e bine sa fie izolat cit se poate, cel putin infasurat in ceva folie izolatoare.

Link spre comentariu

Asa ceva am facut si eu acum cativa ani pentru fratele meu, Eu am facut recipientul tot de cca 5 l izolat , cu fund dublu ,intre funduri am pus patru rezistente de putere vitrificate legate in serie ,la care am scos inca o priza dupa a doua rezistenta . Astfel pot regla si puterea (inseriate toate, inseriate doua, sau cele doua grupuri serie in paralel ), totul fiind alimentat de la un transformator de 24V , fiind afara ,nu am avut curajul sa alimentez "constructia" la 220V. Fratele meu punea apa dimineata la 5 si nu ingheta deloc in cursul zilei

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Reptereard1968

Buna ziua,

Caut solutii pentru pastrarea apei caldute pentru caine. Plec la lucru de dimineata si in perioada asta ingheata apa.

Ma gandeam sa cumpar ceva de genul: http://www.adelaida.ro/rezistenta-de-incalzire-film-12v-40w-gbr-612-12-40-1-clone.html

si sa fac o cutie in care sa pun bolul si rezistenta de incalzire.

Nu as vrea sa trag un fir de curent pana in cusca. In cutie as vrea sa pun ceva baterii care sa le pot incarca.

Nu prea ma pricep asa ca orice mic ajutor pentru mine ar insemna mult. :)

Link spre comentariu

Pe frig sub zero grade Celsius, bateriile nu vor face față, rezistența cere curent mare la tensiuni mici și nu e o soluție eficientă.Chiar și cu acumulatori de laptop nu cred că va face față, poate cu un acumulator auto și vasul să fie termostatat, astfel ca apa să nu fie încălzită decât la maximum 2-4*C.

Link spre comentariu

Va salut,am nevoie de o idee asemanatoare pentru a tine calda clorura ferica intr-o tava de plastic pe timpul corodarii.Am incercat cu un vas de apa dar tava se misca si nu sunt multumit.Cu o rezistenta de frigider vechi nu merge ca are corpul invelit in alama si se corodeaza si aia + ca se alimenteaza la retea.Vreau o solutie fara complicatii ca nu merita.Multumesc.

Link spre comentariu

Va salut,am nevoie de o idee asemanatoare pentru a tine calda clorura ferica intr-o tava de plastic pe timpul corodarii.Am incercat cu un vas de apa dar tava se misca si nu sunt multumit.Cu o rezistenta de frigider vechi nu merge ca are corpul invelit in alama si se corodeaza si aia + ca se alimenteaza la retea.Vreau o solutie fara complicatii ca nu merita.Multumesc.

Acelasi incalzitor pentru acvarii.
Link spre comentariu

Pentru catel poate merge sa raciti cativa tranzistori cu capsula metalica pe bolul lui cu apa. Un mic circuit cu potentiometru si se poate obtine un reglaj. Nu recomand baterii. E nevoie de ceva energie si nu stiu daca merita. Ar mai merge si cu niste rezistente ceramice. De vazut cum functioneaza produsul asta si poate se poate mesteri putin prin el. http://m.emag.ro/incalzitor-cana-usb-heat-it-albastru-cdt-56-110-7317/pd/DC45BMBBM/Sau o bucata de nichelina taiata corespunzator.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări