Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu infrarosii homemade


Postări Recomandate

Buna ziua, ma intrebam daca a avut cineva ideea, si sunt sigur ca da, sa faca o statie IR homemade.O statie relativ buna, costa in jur de 1000 de euro. Dar, o statie la fel de buna, daca nu si mai buna, nu se poate face si cu un buget mai redus? Din diverse electronice,cele destinate pubelei, se pot recupera diverse componente utile, atat electronice cat si mecanice.Orice sugestii, avantaje, dezavantaje, idei, sfaturi,etc, sunt binevenite.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

am vazut si eu ceva pe net, reusise un domn sa isi faca singur, dar becurile erau destul de piperate, si nu tineau asa mult. Ma gandesc, acel bec nu se poate face din leduri? Sunt leduri cu infrarosii, asa s-ar putea mari puterea, spatiu mai putin ocupat, mai multe puncte de focalizare pe chipset sau piesa care prezinta interes. Dintr o camera web si ceva lentile de la camerele foto, s-ar putea face un bun microscop, pentru a putea fi vizualizate lipiturile bilutelor bga in timp real.

Link spre comentariu

Nu sunt fruntas in ale electronicii, dar vreau sa fac ceva maret (cel putin pentru mine), din electronice diverse, ce se arunca, si eventual o mica investitie pentru. Tocmai de aceea am deschis acest topic, pentru a cere pareri si sfaturi pentru ideile mele.Scopul este nobil. Am la activ facute, 2 laptopuri cu racire pe apa, incorporata in ele, plus n modificari la sistemele de racire.De data aceasta, vreau sa elimin bilutele bga de la o placa video integrata a unui laptop, si sa le inlocuiesc cu pini, ca la cpu, eventual sa montez si un soclu pentru o stabilitate mai buna. Asa, s-ar putea elimina problema placilor video, care cad repede. Detin un cuptor de relow, cu care se poate face si inlocuirea cipurilor fara probleme, dar aceasta statie este piticul meu de pe creier.rectific, m-am exprimat gresit, celule cu infrarosii, ma gandeam la panourile iradiante cu infrarosii.

Link spre comentariu

nu toti s-au nascut invatati...

Corect. Dar asta nu este o scuza ca sa nu te apuci de invatat. Incepe cu bazele fizicii si apoi poti sa continui cu electronica. Intai pune-ti tie intrebari de genul: de ce se lipesc memoriile pe placa si nu s-au pus pe socluri, asa cum vrei tu sa faci. Mai poti sa cauti ce inseamna "infrarosu". Dupa ce te vei lamuri ce inseamna "infrarosu" si vei pune in aceeasi propozitie temperatura de topire a fludorului, iti vei da seama de ce nu ma pot opri din ras.Off-topic: trebuia sa postezi la sectiunea incepatori. Acolo nu radea nimeni de tine.L.E. in topicul viewtopic.php?f=27&t=60566&p=1448422#p1448422 a fost prezentata statia D-lui Mihai Cozac.
Link spre comentariu

am fost olimpic national la fizica, vrei sa ti trimit o poza dupa diploma? Nu am nevoie de parerile celor care au impresia ca stiu tot, am cerut pareri legate strict de subiect. Atata tp cat este diy, nu vad unde este problema. In primul rand era o opinie, nu vad de ce atata bataie de joc din partea unui nimenea, care/crede ca le stie pe toate si ia lumea la misto! In cel mai rau caz, eram corectat , nu luat la misto. Sa ti fie rusine, nesimtitule ! O sa reclam acest fapt, pt ca mi se pare anormal, plus ca se incalca regulamentul: scrie clar ca nu se face misto de cei care nu stiu , ca nimeni nu s- a nascut invatat sau nU, indiferent ca e incepator sau nu. Daca te ai gandit la ledurile de la telecomanda, mai cauta pe net si documenteaza te, mai ales la fizica optica. Asa sunt unii romani, nu vad aschia din propriul ochi si comenteaza aiurea.Offtopic: daca ai intrat pe acest topic sa radeti de lume, vedeti va de treaba mai departe. Nu sunt interesat !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ma gandesc, acel bec nu se poate face din leduri? Sunt leduri cu infrarosii, asa s-ar putea mari puterea, spatiu mai putin ocupat, mai multe puncte de focalizare pe chipset sau piesa care prezinta interes.

Ceva noutati colegu, poze ?!?!?!?!

Nu poti face asa ceva din LED-uri in infrarosu, un led normal consuma maxim 20-25mA.

Pentru a dezlipi / lipi un chip video, northbrige sau southbrige ai nevoie de 2 "surse de caldura"- una deasupra chipului si una dedesuptul placii care impreuna au un consum de cel putin 1.500W, oricate LED-uri in infrarosu vei pune nu vei ajunge la acea putere.

Link spre comentariu

initial ma gandeam la acea incalzire cu cuart, sunt niste radiatoare cu cuart, care genereaza caldura mare, in timp foarte scurt, dar sunt mari si ocupa mult.Led-urile vor aparea in viitor, cand v-a mai evolua tehnologia. Mai intai, vreau sa mi strang tot necesarul de materiale, si apoi sa ma apuc de treaba.Vreau sa fac homemade 100%.Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări