Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

palpaie ledul economic


Postări Recomandate

Buna searaAm o problema cu becurile economice si anume palpaie cand este oprit de la intrerupator.Candelabrul are 3 becuri dar doar 2 din ele palpaie.Am citit pe forum ca ar trebuii sa renunt la intrerupatorul dar nu doresc acest lucru, si doresc sa va intreb care ar fi solutia sa rezolv problema cu palpaitul si sa pastrez in acelasi timp intrerupatorul cu led.Am gasit un topic pe acest subiect dar singura solutie era renuntarea la intrerupator si nu dorsc asa ceva.Multumesc Si va doresc Sarbatori fericite!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu la intrerupator trebuie sa renunti, ci la acel led din interiorul acestuia, cam asa suna varianta respectiva, sau la tipul becurilor, inlocuirea acestora cu cele incandescente, binenteles ce nu v-ar fi convenit. Unica solutie ar fi sa achizitionati leduri special pentru intrerupatoare ce se alimenteaza la 220v, si ar mai trebui inca un conductor de la intrerupator la doza, ce va alimenta acest led, incovenientul ar fi ca va sta mereu aprins, lucru ce nu cred ca ar deranja tare...

Link spre comentariu

Pune in paralel cu becul economic un rezistor de 47k-100k/1W si ai scapat de problema. Se poate lega cu fire mai lungi direct la montura becului.Si nu mai trebuie sa renunti la beculetul din intrerupator, are si ala rolul lui, nu ?Eu asa am facut la mine, ca am doua becuri de 20W in tavan si nu mai puteam dormi noaptea ca-mi clipeau in cap, si cu ochii inchisi parca le simteam. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator moldo1

din experienta mea ,incearca sa faci ca faza sa ajunga la intreruptor nu la bec,daca duci nulul la bec nu mai palpaie ,eventual schimba faza cu nulul la panoul de sigurante

Link spre comentariu

Chiar daca faza trece prin intrerupator, CFL-ul tot va clipoci, deoarece asa-zisul "LED" din intrerupator e de fapt un tub ionic cu neon, gazul din acesta se va ioniza, si va incarca condensatorul electrolitic din becul CFL, ceea ce va determina aprinderea pentru cateva fraciuni de secunda la un interval de cca. un minut a becului economic.

Ori eliminati beculetul cu neon din intrerupator, ori puneti acel rezistor in fasungul becului economic, ori renuntati la becuri economice.

Asa arata beculetul cu neon din intrerupator:

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Elekktroll

Buna seara!Am niste becuri "economice" ceva mai mari, 56 W si 6400K. Palpaie si la mine cum ati spus mai sus insa diferenta e ca intrerupatoarele nu contin acel beculet. Celelalte becuri, mai mici (20W), nu zic nimic cand sunt oprite. Deci de la ce poate veni palpaitul asta?

Link spre comentariu

De la capacitatea parazita a firelor si a intrerupatorului.In curent alternativ exista ,,scapari,, prin capacitati parazite, o simtim cand atingem frigiderul sau PC-ul.

Carcasa frigiderului si a PC-ului este legata la impamantare (sau la nulul retelei inainte de tabloul de sigurante) si nu se simte nimic la mana, doar daca instalatia nu are impamantare sau se foloseste vreo chinezarie de prelungitor "pisca".
Link spre comentariu

Carcasa PC-ului e legata la impamantarea unui filtru de retea, adica printr-un divizor capacitiv, intre nul si retea. Deci, se obtin 110V, la curentul permis de condensatori.Nici vorba de capacitati parazite, sunt capacitati intentionate.D-aia si trebuie legat la impamantare, asa e facut sa functioneze!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări