Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu 300B


gedd

Postări Recomandate

Vizitator Co3min

Acum chiar se poate sterge,ca oricum nu se mai intelege nimic fara scheme. Doar cuvinte insirate.

Oricum,e greu de inteles o astfel de atitudine din partea unui intiator de topic.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ampul a trecut si pe la mine ,aparuse un humm pe un canal ,o rezistenta intrerupta.Am reglat si curentul prin 300B,care acum sunt destul de uzate ,in special cea la care s-a intrerupt rezistenta montata pe filament,diferenta de uzura intre finale este de 15% ,una are emisie 85% ,cealalta 70% ,ca tot am spus eu de n ori ca tuburile nu se uzeaza uniform Constructia este elaborata si atent lucrata.Sunetul este foarte bun,ampul a fost pus pe mai multe tipuri de incinte,se descurca bine.Ce m-a enervat,nu este vina lui gedd,partea digitala este cu damblale,adica functioneaza cind doreste sau functioneaza si dupa un timp se blocheaza,cei care au conceptut acea comanda "dijitala" ( ii stiu) ar trebui sa mai luceze la ea.Transformatoarele de iesire sunt L.M.O.- Lazaroiu.

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

:aplauze mi-am facut varianta mea de soft....merge ireprosabil..iar daca i-a placut lui Viobio...hmm...e o treaba!

Probabil ca sunt suspectat de toate pacatele pamantului dar de onest sa stii ca sunt onest.Ti-am mai spus ca mi-a placut si PP cu 300B.Nu am avut niciodata nimic cu tine,numai ca ai nimerit in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Editat de viobio
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Adevărat, acest topic nu are nici un sens fără imagini. Asta e... .

Vă rog să faceti un clasament al tuburilor 300B - în funcție de producător. Doresc să cumpăr o pereche de tuburi ... .

Mulțumesc!

Editat de matropower
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Adevărat, acest topic nu are nici un sens fără imagini. Asta e... .

Vă rog să faceti un clasament al tuburilor 300B - în funcție de producător. Doresc să cumpăr o pereche de tuburi ... .

Mulțumesc!

Ca sa vorbesti despre care 300B este mai bun trebuie sa ai un amp foarte bun si sa testezi pe el cit mai multe variante de 300B , altfel este ca la femei unuia ii plac grasele , altuia slabanoacele , etc , etc .

Eu am ascultat ampuri cu 300B rusesti , chinezesti si americane , unu singur cinta ceva , ceva , cu 300B chinezesti , restul ...varza .

Cu ce greșesc multi cind vor ampuri cu 300B sau 2A3 , in primul rind ai nevoie de incinte de peste 92..94 SPL ca sa auzi ceva muzica , mai ales cu 2A3 .

Incintele ca incintele dar o dau in bara cu transformatoarele de iesire , adica vor sa faca din rahat bici si folosesc tole de la tot felul de fierotenii gasite prin spatele blocului .

Cine vrea amp cu 300B sau 2A3 nu ar trebui sa se gindeasca la buget , vrei SE cu triode ....bagi adinc mina in buzunar si cumperi transformatoare de la firme care au traditie in asa ceva , minim 170..190 euro/buc , altfel faci o flasneta pe care poti pune un papagal cu biletele .

Exista si varianta dyi dar cine iti garanteaza ca poate sa faca trafuri de iesire care sa fie la calitatea celor de firma ? Mai bine mergi pe o poteca batatorita de unii zeci de ani .

 

 

Parerea mea .

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sincer pe mine nu ma intereseaza in ce tara sunt produse unele branduri de transformatoare , pot fi produse in Congo sau Uganda , atita timp cit respecta ce declara firma , este ok .

Tolele folosite in anii 30..40 nu sunt bune , fier mort , atunci nimeni nu-si batea asa tare capul cu inalta fidelitate , in primul rind nu aveai sursa de calitate .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări