Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lipire conector plat intre lcd si placa de baza!


Vizitator mihaigal

Postări Recomandate

Nu cred ca este nevoie de lipire intre geam LCD si conectorul benzii de conexiuni cu placa de baza. De obicei conexiunea intre LCD ( traseele imprimate pe sticla ) si conectorul benzii se face prin presiune, trebuie gasita o metoda de a tine apasat conectorul pe geamul LCD.Original cum era ? Cum ( mai ) arata cel ( daca mai exista ) cel initial de fabrica ( distrus probabil ) ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...solutie pentru lipire?

Nu se lipeste, trebuie decit tinuta banda de conexiuni apasata pe geam. Ca la toate ceasurile cu afisaj LCD, etc... Afisajul LCD de la bordul de Logan e cel mai clar exemplu ( cine a desfacut stie ce spun ), conectorul ala de cauciuc se lipeste singur de geam LCD datorita presiunii ( prindere suruburi ) si de obicei umblat cu atentie nu se dezlipeste, daca se desface totusi se pune la loc si datorita presiunii exercitate de rama LCD, suruburilor ramei, face contact perfect, nici un segment lipsa.
Link spre comentariu
Deci sa intelegem ca pe linga acest adeziv special, conditiile de utilizare ( presiune de apasare de citiva MPa, 1 Pa = 0,01mbar si temperatura de aplicare 150~200 C timp de ~10 secunde ) sint greu, daca nu imposibil, de realizat in conditii DIYPractic intelegem ca trebuie luat nou de fabrica, gata lipit. Bine ca stim sa ne vedem de-ale noastre... :sparge:
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Crezi ca numai scula e problema ? Mai degraba cauta sa cumperi banda flexibila, se poate lipi si cu pistolul de lipit, faci ansa in forma de T ca sa poti aplica pe suprafata mare. Asta nu inseamna ca recomand improvizatia, ci spun ca se poate, am lipit cateva folii la telefoane mobile cu pistolul de lipit sau statia de lipit si nu am stricat niciuna.

Link spre comentariu

Referitor la achizitionarea sculei de lipit si a benzii flexibile .... cu o simpla cautare de genul " Opel Astra Pixel Repair Ribbon " sau " Connector for OPEL ASTRA info display " veti gasi o gramada de oferte ... chiar si in Romania .

 

A fost la vanzare pana astazi si aici .... , dar momentan nu mai este ... se poate aduce la cerere ...

viewtopic.php?f=59&t=164196

 

Personal am facut o modificare la scula de lipit pentru a o putea adapta la o statie de lipit termostatata ... , deoarece fara respectarea unei temperaturi constante rata de reusita este mica ... ( se poate si cu un pistolul de lipit ... cum spune un user ... care are mana formata )

 

Ce nu am precizat este faptul ca in zona de conectare la driverul LCD sunt cam 37 de trasee / cm adica 3.7/mm si lungimea de 5.5 cm adica vreo 200 de trasee .... sigur cu pistolul de lipit se vor obtine rezultate excelente ... :ras:

 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

 

in zona de lipire este o bucata de cauciuc siliconic pentru a nu deteriora banda flexibila si a exercita o presiune constanta pe toata suprafata ...

 

si daca s-a aflat ca se repara au mai venit si altele ....

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Mentionez ca rata de reusita nu este intotdeauna 100% garantata ...

Am primit un display in care intrase apa ... si totul este oxidat ...terminale distruse ... trasee corodate... altul cu afisajul fisurat in zona terminalelor ... , chiar si cele intacte pot crea probleme ...

 

Doresc succes celor care iau decizia sa repare un afisaj cu pixeli lipsa ...

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări