Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul SN400


Postări Recomandate

recent am cumparat un strung sn 400 . incantat la culme de pretul cu care am reusit sa-l achizitionez am omis un aspect esential - cum scot strungul din hala ? "Desteptii " care au detinut strungul au zidit peretii halei prin care au introdus strungul initial astfel incat acum sunt in imposibilitatea de a-l scoate afara - a ramas doar o usa a carei latime e exact cat cea a strungului fara carucior ( la prima vedere) . Intrebare : cum scot strungul din incapere , exista posibilitatea demontarii astfel incat sa scot batiu separat pe usa in speranta in care va avea loc ?

Link spre comentariu

...a ramas doar o usa a carei latime e exact cat cea a strungului fara carucior ( la prima vedere) . Intrebare : cum scot strungul din incapere...?

Masoara cu o ruleta precisa, atat usa, cat si strungul, dupa ce s-a demontat sania. Daca exista o diferenta de 1 cm mai mult la usa, atunci se poate scoate. Iti sugerez sa-ti iei o "echipa" de oameni priceputi care au mai manipulat asemenea utilaje, sa ridicati strungul pe doua tevi paralele si sa mai aveti disponibile inca doua pentru a le readuce de fiecare data la capatul strungului. Apoi, daca exista local un transpalet auto, legati strungul cu un cablu de tractiune si trageti-l pana la usa. Prin usa el va fi impins manual, cu rangile de catre oameni. Daca Transpaletul are mai mult de 1,5...2 tone, atunci el poate fi folosit si la incarcarea strungului in camion. Acasa, iti va trebui fie un utilaj asemanator, fie o auto-macara. Transpotrul de la locul de desarcare, pana la locul de amplasare, se va realiza asemanator cu cel de la locul de provenienta, dar numai manual.
Link spre comentariu

gand in gandul meu , chiar in dimineata asta am fost din nou la locul cu pricina si am masurat usa - surpriza e cu 10 cm mai lata decat strungul de la care nu trebuie sa desfac decat manerele si rotitele de la carucior . tot cu tevi am decis sa il scoatem dar nu numai dispuse transversal ci si longitudinal pt al manevra mai usor - cel putin asa mi-a spus ca vom proceda un meserias strungar priceput care el insusi cu doar alte doua persoane a manevrat un strung identic pe o distanta considerabila . Berea se intelege de la sine ca a curs fara oprire :da . Dupa ce voi reusi sa-l scot am sa mai postez desi la cat sunt de ghinionist s-ar putea sa apara alte probleme ca asa e horoscopul meu .pt incarcare respectiv descarcare am toate utilajele din lume pe langa casa mea - tih ( asa i-o fi zicand ), ifron si alte asemenea.

Link spre comentariu

Vezi ca strungul are in jur de 4 tone ,greutatea difera putin in functie de distanta dintre varfuri .Un ifron nu stiu daca este capabil sa ridice o greutate de 4 tone Eu am deplasat 50 de metri un strung SN400 si numai doua persoane lam scos si pe use care avea un prag inalt de 200mm ,ca role am folosit bucati de materiale care erau pe langa strung iar pentru al inpinge am folosit o ranga inprovizata dintrun material cu diametru de 25-30mm .De demontat se demonteaza destul de usor in doua ore am demontat unul in bucati si am luoat toate cutiile pentru pese de schimb ,ce nam luoat sa dat la fervechi .

Link spre comentariu

SN 402 este o vrsiune mai noua a SN 400, aparuta prin 1988. Daca este SN 402, atunci a avut in setul de accesorii de livrare si niste dispozitive de rectificat. Unul pentru rectificare rotunda si unul pentru rectificat filet.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări