Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de radioamplificare cu tuburi neidentificata


jack

Postări Recomandate

Va salut , Am cumparat zilele trecute partea de radio dintr-o statie de radioamplificare de mica putere , probabil destinata vreunui camin cultural , fabrica , primarie... Partea de radio este in stare buna , chiar si fara lampi , am dedus ca lampile erau 2 ECH81 si un EM84 , detectia se face cu dioda , cred ca s-a construit dupa schema lui " Carmen 1 " . Butoanele par a fi de " Junior " iar blocul de radiofrecventa si comutatorul de game cred ca sunt ca la " Carmen " . Aparatul nu pare fi produs de " Popular " sau " Electronica " . Aparatul de radio era in aceasi cutie de tabla sub el fiind partea de amplificare si alimentare despre care nu stiu mai nimic . Doar ca pe panoul aparatului , sub radio erau 6 potentiometri , 5 de volum si unul de ton . Din cele 5 potentiometri , primele 3 erau pentru microfon , a 4-a pick-up si urmatoarea pt magnetofon . Mufele pt intrari erau in spate sau lateral . Inclin sa cred ca este vorba de un produs " Doina " , dar n-am nici o certitudine . Pe cutia aparatului - n-am mai luat-o , cred ca mai este de vanzare plus un radio identic cu cel descris - nu exista nici un element de identificare , asa mi-a spus vanzatorul . Rog daca cunoaste cineva ceva date in legatura cu producatorul , destinatia - nu cred ca s-a vandut in magazine- anul fabricatiei , poate a mai intalnit cineva sau a fost mentionat in vreo carte .

post-1608-139829656129_thumb.jpg

post-1608-139829656138_thumb.jpg

post-1608-139829656144_thumb.jpg

post-1608-139829656151_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Se pare ca aveti dreptate. Doamna Nona, volumul 1 din Electronica Romaneasca. O istorie traita la pagina 21, intr-un tabel scrie ca IEMI 1970, dar ca a functionat in cladirile Electronica de la decretul de infiintare din 1968... Ar trebui sa vedem decretul sa stim ce s-a infiintat si cand. Probabil ca a fost o unitate industriala numita F.E.M.I. cu mult inainte pe care decretul a transformat-o in intreprindere?! Cu ingaduinta Dvs. o sa trimit atasamentul Doamnei, sa vedem ce zice.

 

 

.........................................

 

Iata ce raspuns am primit:

 

"In vol II al lucrarii Electronica romaneasca scrie ca FEMI a fost infiintata in 1968 prin HCM. Nu e nici o mirare ca ati gasit un proiect datat dec 1967, din urmatoarele motive =

1. FEMI a luat fiinta prin desprinderea unor sectii de proiectare si productie din Electronica, a si functionat pe teritoriul acesteia pana in 1970.

2. Intre data la care ministerul hotaraste aceasta "rupere" si momentul aparitiei unei HCM trec cateva luni"

 

Deci informatia din vol.I a fost explicata in volumul doi... Mi-a mai spus ca in cazul IPRS situatia este si mai roza pentru ca in ziar aparea infiintarea dar de fapt peste 2-3 ani IPRS functiona "de facto"!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări