Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Perete rigips fără legătură la tavan


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ar cam trebui. Peterele in sine nu e foarte greu dar totusi cred ca va oscila din cauza elasticitatii profilelor metalice pe care pui rigipsul. Plus, daca se sprijina cineva de el e posibil sa miste peretele. Nu ai cum sa ancorezi de tavan? Nu ajunge peretele pana la tavan sau de ce?

Link spre comentariu

cauta niste profile din alea de se pun in cadrul usilor ca sunt mai masive si le pui eventual la 1 metru distanta daca zici ca nu se tine de tavan ... macar la jumate zidului nu poti sa faci o chestie din sufa din aia subtire ca un V din capul zidului spre tavan sa aiba un punct de sprijin cat de cat... parerea mea.......la un calcul la ochi vin cam 4 foi de rigips pe o parte deci 8 in total care nu sunt chiar usoare, plus schelet metalic ....

Link spre comentariu

datele pentru un raspuns corect sunt incomplete! Are peretele 5M! dar cate fete are? una sau doua? peretele respectiv se face pentru a ascunde imperfectiunile altui perete? sau desparte o camera in doua? In mod obligatoriu profilele de rigips se fixeaza in podea si in tavan cu dibluri de plastic! daca peretele este simplu, adica are o singura fata, se folosesc profile UD pentru lungimea peretelui(pe tavan si pe podea) fixate cu dibluri de plastic, iar pentru inaltime(profilele de care se prinde placa de rigips pe inaltime) profile CD, care se prind din loc in loc de peretele suport cu ajutorul unor suporti(bride) prinsi de perete cu dibluri si de profil cu suruburi autoforante! in mod normal ar trebui ca fata peretului sa fie dublu placata cu rigips pentru a obtine un perete stabil, iar intre peretele suport si placile de rigips sa existe izolatie cu vata minerala sau polistiren!Daca insa peretele se doreste a fi perete despartitor, atunci datele se schimba! pentru o lucrare corecta avem nevoie de profile UA de 100mm latime, si profile CD. Profilele UA se fixeaza pe lungimea peretelui sus in tavan si jos pe podea cu ajutorul dibluriloe de plastic cu surub, dar si pe inaltime in golul pentru usa! profilele CD se fixeaza din 60 in 60cm pe o parte si cealalta a structurii! mai departe se trece la fixarea unei fete a peretelui(la fel - dublu placata)! dupa aceasta operatiune, trecem la izolarea termica a peretelui! puteti folosii polistiren expandat EPS100 lipit cu adeziv de rigips, iar apoi trecem la executia celei de a doua fata a peretelui(la fel ca prima se placheaza dublu)Cam asta ar fi! O fixare speciala nu este, insa e bine ca fixarea sa se faca bine ca atunci cand stam sprijiniti de perete sa nu se arcuiasca! Cred ca nu mai trebuie spus ca placile se fixeaza pe inaltimea lor, iar la placarea dubla placile trebuiesc puse alternativ adica marginea placii celui de al doilea strat sa fie fixata pe mijlocul placii din primul strat!Numai bineAlinEX

Link spre comentariu

Aşa-i este incomplet explicaţia ,încerc să fiu coerent.Deci este vorba de un perete 5 pe 2 metri din păcate într-o hală,tavanul se afla la 3 4 metri sau mai mult nu am măsurat,desparte ceva încă nici eu nu ştiu ce ,idea este că peretele trebuie construit fără să ai acces la tavan ,mă gîndeam că sunt ceva anume special ceva pentru a consolida structura pereţii.

Link spre comentariu

5x2m? va fi drept? se prinde in laterale de ceva? sau doar jos? si nu inteleg!!! cum sa lase un spatiu de 20-30cm intre placi? Daca peretele se prinde in laterale si jos, va iesii suficient de stabil fara a mai fi prins in tavan! insa foloseste profilele acelea UA care sunt destul de tapene! si ar fi bine de placat fetele dublu! 5metri nu e asa mare distanta!

Link spre comentariu

Ai un perete cu lungimea de 5m si inaltimea de 2m. Vrei sa-l construiesti din gipscarton, si sa nu-ti cada in cap. Bun.

 

1. Detaliaza structura pardoselii.

2. Este incastrat pe unul din capete? Pe ambele capete? Pe nici un capat? Detaliaza concret...

 

Exista multe solutii elegante. In anumite situatii, puteti pune profil cu orice sectiune, ca tot iti cade in cap. Secretul sta in incastrarea la nivelul pardoselilor, peretilor laterali (daca sunt), sau plafon (nu e cazul);

Se mai pot folosi elemente de tip contrafort, daca amenajarea permite.

Se pot folosi elemente profil otel, placi inguste (distanta intre placile de placare) montate pe pardoseala (cu tirant si ancora chimica/conexpand), pe care se sudeaza elemente interioare verticale care au rol structural.

Va pot da cel putin 10 variante, doar la prima strigare... dar am nevoie de un context clar. Eventual foto. Acolo unde nu gasiti elemente "mura-n gura", ele trebuie concepute.

 

 

 

@AlinEX; Bariera de vapori n-are ce cauta in contextul asta. Iti pot explica in detaliu rolul ei, daca vrei...

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Daca va permite, incercati sa puneti in partea de sus, orizontal, la inaltimea de 2 metri o grinda de lemn intreaga, prinsa capetele intre pereti. un 80 x80 sau 100 x100 zic ca e mai mult decat suficient. de preferat sa fie uscat lemnul. eventual una si jos daca va permite. Si apoi veniti cu profilele CD vertical, decupate corespunzator din 60 in 60 cm sau chiar 40.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eventual, în loc de grinda de lemn, care ar complica construcţia şi ar sta pe perete, se poate folosi pe latura de sus un profil U sau I lat cît distanţa dintre plăci, în cel mai rău caz un profil U simulat din două profile L25x25 de care se prind profilele CD şi plăcile de rigips, totul rămîne la interiorul peretelui şi nu se vede nimic. Tot aşa se pot pune şi stîlpi verticali din 1,5...2m să rigidizeze peretele. Nu vrea nimeni să-l ia vîntul dacă se deschid uşile halei.

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

Trebuie sa folosesti teava rectangulara de latimea profilului de gips-carton, la partea superioara,pe intreaga lungine de 5m, pentru a tine structura dreapta si teapana.

La capete si in mijloc, va trebui sa montezi iarasi stalpi din aceeasi teava, prinse foarte rigid in pardoseala, cu coltare metalice si cenexpanduri.

Foloseste teava cu minim 2mm grosime a materialului.

Succes!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Aşa-i este incomplet explicaţia ,încerc să fiu coerent.Deci este vorba de un perete 5 pe 2 metri din păcate într-o hală,tavanul se afla la 3 4 metri sau mai mult nu am măsurat,desparte ceva încă nici eu nu ştiu ce ,idea este că peretele trebuie construit fără să ai acces la tavan ,mă gîndeam că sunt ceva anume special ceva pentru a consolida structura pereţii.

tu vrei ca peretele sa nu aiba contact cu tavanul? ai terminat peretele sau nu? ma poti intreba pe mine sunt rigipsar si te pot sfatui in toate privintele clare.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări