Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie invertor


Postări Recomandate

Nu prea poti sa faci comparatie cand pana si specificatiile cu eticheta se contrazic pe Jasic. Pe care le iei de bune ca sa faci comparatia ? Ce te face sa crezi ca si alea mai slabe sunt adevarate ?

La telwin macar stiai ca astea sunt adevarate si trecute serios prin CTC, nu scrise la frumusete.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

SI pozele...

post-175768-0-63530200-1493015287_thumb.jpgpost-175768-0-73872900-1493015349_thumb.jpgpost-175768-0-97818100-1493015381_thumb.jpg

 

Trafurile astea in general au tot fost "sucite" chinezi, ba au fost facute cu multifilar, ba au pus bara......

 

"Catalin", la vara cand o fi caldura crancena sa-ti iei un fier masiv si cu electrod de 3,25 bazic sa sudezi intensiv un electrod dupa altul fara oprire pana ce da termic afara, atunci poti evalua aparatul tau cu adevarat, undeva mai sus ai spus ca ai aparat bun, il ai de trei luni si esti multumit de el, asta din pozele mele il am de peste un an dar nu are 5 electrozi sudati, pot spune ca e bun? :)

Link spre comentariu
Vizitator Catalin Craciun

La comparatie ma refeream la asezare piese, componente, nu la ce scrie pe etichete. Ca un electrician priceput care a reparat mai multe invertoare nu iti poti face o idee despre un aparat daca e bun, bunisor sau rau?

Ideea in mare era daca merita 800 lei sau la banii astia daca puteam achizitiona altceva cu un raport calitate/pret mai bun. Nu am avut nici o data pretentia la un aparat chinezesc de 800 lei sa faca tot ce face unul profesional la 2000 lei.

Link spre comentariu

Are bobina la iesire. Are un tor de ferita...dublu bobinat cu sarma groasa.

Din poza nr 6 asa reiese...este pusa in tunelul de aer chiar la iesire.

Eu zic ca aparatul este ok (mie imi place cum este construit)....ca mai minte un pic si fabricantul in legatura cu puterea...nu se pune...e la moda, se poarta peste tot!

@ Catalin Craciun:

Sa-l stapanesti sanatos si sa arzi un milion de cutii de electrozi cu el fara sa se strice!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Esti sigur ca ala nu-i traful defapt?

Am vazut la multe de astea noi ca asa este facut traful.

 

 

Am facut teste la un invertor care nu avea bobina pe iesire - i-am adaugat eu o bobina de 3-4 uH (3.3uH teoretic) si s-a imbunatatit considerabil functionarea, arcul mult mai stabil si uniform, parca avea curent mai mare de iesire.

Link spre comentariu

Nu-i traful...priveste atent. Nu se vede primar-secundar cu izolatie intre ele. Sunt doua randuri de bobine groase, una langa alta, se vede si izolatia verde a torului....Lincoln-ul meu asa are la iesire, numai ca-i bobinat cu multifilar.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Este sigur transformatorul, astfel de aparate "de regula" nu au bobina de netezire....., de acea vorbeam si de izolatie intre sectiuni precara....

Marc, nu compara cu Lincoln-ul tau, ce sa compari? Al tau face parte din alta categorie, nu din aceasta "raport calitate/pret bun", eu sant singurul care face "alergie" la aceasta fraza?

Link spre comentariu

Fie ca voi...dar eu zic ca nu-i traful. Sunt multe aparate la 800 lei care au bobinoi pe iesire...nu vad de ce ar face exceptie acest aparat. Numai pentru simplu fapt ca-i produs in china...? Se gasesc Telwin-uri la 800-1000 lei care au bobinoi pe iesire. Bobinoi-ul poate fi pe ferita sau in aer...depinde de cum il gandeste fabricantul si depinde de locul din interior. O bobina pe ferita ocupa mult mai putin spatiu.

Bafta!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Eu am vazut combinatia cupru masiv/primar si litz wire/secundar la toate chinezariile ieftine.

La Tehnoweld am vazut litz wire si in primar si in secundar ! Se poate vedea in poza de mai jos.

 

....

Am facut teste la un invertor care nu avea bobina pe iesire - i-am adaugat eu o bobina de 3-4 uH (3.3uH teoretic) si s-a imbunatatit considerabil functionarea, arcul mult mai stabil si uniform, parca avea curent mai mare de iesire.

 

Pentru chinezaria mea nr 2 (aproape identica cu cea prezentata de nickrlv mai sus) i-am construit din bara de cupru de 18 mm2 o bobina in aer de aproximativ 10uH (chiar sub) si chiar se simte.

Chinezariei nr 1 (aceeasi schema, dar intr-o carcasa de doua ori mai mica), neavand loc, i-am facut un bobinoi din cablu de sudura de 16 mm2, atasat de grila ventilatorului, dupa ce i-am curatat invelisul cauciucat si l-am inlocuit cu un banal scotch...provizoriu, evident. Are peste 10uH si nu se poate satura la niciun curent ... Pentru cativa metri de cablu, eu zic ca merita.

 

 

 

 

 

post-186942-0-48359300-1493022180_thumb.jpg

post-186942-0-98240200-1493025580_thumb.jpg

post-186942-0-33287800-1493026101_thumb.jpg

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări