Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de dezlipit


ggi

Postări Recomandate

Salutare !Imi pare relativ ciudat termenul, conceptul, dar vreau niste lamuriri chiar daca par tampe intrebarile mele. Vreau sa costruiesc o statie de lipit/dezlipit pe baza statiei de lipit a lui @rosmarin, Acuma treaba sta cam asa: pun doua module de comanda de tipul mentionat mai sus, alimentate de la un trafo mai mare (2x12V/8-10A) care vor functiona alternativ sau simultan, dupa nevoi. Problema e cu letconul folosit la dezlipire; ma gandesc ca ar trebui sa fie ceva mai special sau cel putin mai altfel; are cumva si alte necesitati de lucru (temperatura, timp, alceva ce nu stiu) sau face altceva in plus fata de letconul de lipit ? La o cautare cu nea' Gogu' am gasit o gramada de astfel de letconuri si statii de dezlipit, dar ma gandesc ca ar fi ceva cerinte mai speciale daca vreau sa construiesc singur asa ceva.Orice idee sau sfat este binevenit si multumesc anticipat pentru ele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Teoretic nu exista o statie de dezlipit bine tu poti sa o folosesti doar pt dezlipit,dar din moment ce topeste fludorul poti folosi procesul reversibil adica il topesti si scoti piesa,incalzesti fludorul si lipeste,poate cea ce vrei sa zici tu e o pompa de fludor electrica,bine si cu aia reusesc sa lipesc dar e mai greu.....

Link spre comentariu

ggi s-a exprimat corect.exista si statii de dezlipit.cind erau timpurile bune si pt mine, la munca aveam asa ceva .era un 2in 1.letcon si pistol de dezlipit. pt dezlipit se poate folosi si electronica clasica pe care o mentioneaza colegul ggi doar ca trebuie si o pompa de vacuum. sa va dau un pont!!! pt cine are nevoie de pompa: cautati la dezmembrari sau chiar la centre de colectare , module de inchideri centralizate pe vacuum( :nas: nu imi aduc aminte ce marci de masina folosesc asa ceva) dar aveti prieteni care sigur stiu. eu folosesc o asa pompa pt a face "bulbuci " cind corodez. in 3.5 volti merge perfect. normal e pe 12v dar nu trebuie putere max la bulbuci ca sare in toata casa. pt a vedea si statii de dezlipit ,uitati aci un link :

 

http://www.directindustry.it/prod/smt-m ... html#video

daca vreti sa va ofticati, uitati-va si la video. daca nu inchideti si " speriati-va "de sculele de acolo !! :da

Link spre comentariu

ggi s-a exprimat corect

Stiam eu c-am vazut ceva altfel; cu letcon de 40-50W sunt slabe sanse sa dezlipesti componente mai serios "ancorate" .

cautati la dezmembrari sau chiar la centre de colectare , module de inchideri centralizate pe vacuum( :nas: nu imi aduc aminte ce marci de masina folosesc asa ceva)

Mercedes cam toate, VW jetta/Golf II; modulul respectiv are "reverse-mode" adica "inspira" si "expira".

Link spre comentariu

Eu sincer nu am auzit doar de statie care este folosita doar special pentru dezlipit, dar cine stie ce o mai exista.Mai ai atunci de vazut multe. :da Statia de dezlipit se mai numeste statie cu Vacuum.Deci iti trebuie un letcon special cu varf gaurit prin care sa poata trece fludorul topit ,plus o pompa care sa faca vacuumul.Poti sa cumperi letconul gata facut.Ori unul china ZD-552A care e mai slabut,ori unul de solomon sau cel mai bine un DSX80 de weller(asta e cam scump)Este intr-adevar de mare ajutor.Am un WMD3 si un WMD1 si stiu ce inseamna lucrul cu ele.Merg zilnic 8-10 ore.

Link spre comentariu

Si eu am la fel, dar este bun doar in regim hobby. Sa lucrezi toata ziua cu asa ceva nu cred ca se poate, este foarte incomod sa tot apesi pistonul acela cu care odata eliberat brusc se creeaza vacumuul. In plus se si cam misca din cauza socului astfel produs. Desi cred ca se poate adapta la el o pompa vacuum auto cum scriau colegii mai sus, nu?

Link spre comentariu

Am vazut pe unele siteuri un fel de pistol de lipit cu vacuum, ceva; de fapt doar forma e de pistol, parea sa fie un letcon care avea pompa de vacuum si un tub transparent in care e pus un burete metalic; toata dracia alimentata la 24V. In principiu tot pentru hobby ma intereseaza si pe mine, insa mi-a starnit interesul ca si concept, pentru ca m-am gandit ca ar putea exista o solutie care sa usureze deslipirea componentelor cu multi pini (IC, uC, uP, etc) fara aer cald. Acesta e si motivul pentru care am pus intrebarea; ma gandesc ca sunt unii dintre voi care dezlipesc in mod curent astfel de componente si stiu cam cum sta treaba.

Link spre comentariu

Probail daca o cauti pe net poti cumpara pompa si alte accesori sa incropesti un pistol dinacela cu vacum.

Totusi, inainte sa te apuci (chiar si conceptie propie a pistolului) tot ai nevoie de anumite parti pe care trebuie sa le cumperi. Inainte sa te apuci sa faci unul DIY (homebrew/homemade) este bine sa faci un calcul sa vezi la cat ajungi, este posibil sa ajungi la acelasi pret cu unul comandat pe net gata facut (sigur o sa astepti mai putin sa ajunga decat timpul acordat construirii). Pur si simplu unele lucruri chiar nu se mai merita sa le faci .....

 

Daca este sa vorbim de SMD/SMT (Surface Mount Device/Surface Mount Technology) deja trebuie sa vorbim de alte scule...

http://alfred73electronics.blogspot.com ... ation.html

 

Doar o parere personala...

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări