Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DELL Inspiron 5000


Rudi1982

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Prima data schimba coolerul cu orice alt cooler de la un laptop chiar daca are alta forma si nu intra il sprijini de carcasa, important este sa fie ordinea la culori la fel in mufa. Unele au in loc de galben alb. Chiar daca ordinea culorilor nu-i la fel cu un ac se pot scoate pinii din mufa si se pot inversa. Orice alt cooler obisnuit functioneaza. Dell mai are o magarie si anume nu porneste cooleru la analiza bios de la inceput deci ca sa vezi ca pleaca trebuie sa-l tii un pic sa se incalzeasca adica sa treaca de bios si sa intre in sistemul de operare. Personal cred ca-i coolerul de vina.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator djrelaxmind

Vezi in BIOS ce setari ai la temperatura procesorului. Coolerul nu merge la infinit ci este setat sa mearga dupa ce trece de o anumita temperatura. Ce tensiune ai verificat la cooler? La cooler sunt 3 fire. Negrul este minus (masa) celelalte rosu si galben sunt plusuri (unul e alimentarea ventilatorului si celalat este comanda in tensiune a ventilatorului). Probabil ca ai probleme cu senzorul de la procesor sau chiar cu coolerul care probabil este gripat de mizerie. Desfaci coolerul si il cureti cu o pensula curata din par de porc si apoi il ungi cu putina motorina la axul ventilatorului. Ar fi bine sa sufli aer cu presiune chiar cu gura (dar fara saliva) aproape de axul ventilatorului unde e posibil sa se tranga praf in exces. Ventilatorul are un abtipild lipit peste gaura de acces la axul ventilatorului. Dezlipeste acel abtipild si toarna doua picaturi de benzina si apoi vaselina subtiata cu motorina sau putin spray pentru degripare si ungere. Ar fi indicat ca atunci cand dai cu spray sa se invarta ventilatorul. Daca e pe 5 volti il poti alimenta la 2 baterii de 1,5 cu 2 fire. Firul negru este minus si rosu este + 5V. Galben e pentru controlul electronic al turatiei in functie de temperatura. E posibil sa ai unul din ele intrerupt sau e prea mult praf in ventilator sau pe placa laptopului si face scurtcircuit. Spor la treaba! Am eu o tastatura buna pentru el daca va intereseaza.

Link spre comentariu

Daca ai acces usor la cooler scoate mufa acestuia de la alimentare si incearcal separat alimentat la o tensiune continua respectand polaritatea (rosu + , negru - , cealalta culoare tot + ) poti la 2 baterii de 1,5 volti sau o baterie de 9 volti sau la o sursa de 12 volti ce ai la indemana si asa stii daca este bun sau defect si pe urma stii ce sa cauti concret incepand cu ce au sugerat colegii mai sus ........................

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Va salut, cu respect!! Am un laptop in lucru, inspiron 15, seria 5000 , pe placa de baza am trecut AAL12 LA-C142P ; rev:3.0(A02) , 2015-05-19!! Pe proprietar l-a cam mancat in fundulet sa-i faca update bios, l-a distrus la modul ca e mort, nu mai da niciun semn, niciun led aprins, nimic! Speram sa gasesc vreo memorie spi pe motherboard, pe care s-o rescriu cu binul pe care l-am downloadat de pe site!! Ideea e ca nu am idee unde e stocat softul! Un sfat ar fi binevenit! Multumesc!

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări